Foto van: Schluterfan

Schlüter Compact 950 TV

Foto’s
78
Video’s
0
Topics
1

Informatie over de Schlüter Compact 950 TV

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Compact 950 TV.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Compact 950 TV, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Schlüeter Compact 950 TV - Probleem met hef

Hallo TF'ers,

Ik ben momenteel een Schlüter Compact 950TV technisch in orde aan het zetten. Toen ik de trekker kocht ging de hefinrichting niet. Toen een nieuwe oliepomp en nieuwe olieleiding erop gezet. Maar geen effect, nadien door wat heen en weer gedoe met de hendel van de diepteregeling kreeg ik er plots leven in. Deze hef, een ZF KR25, met Bosch hefventiel en dubbelwerkend ventiel, heeft een topstangregeling voor de dieptecontrole. Ik heb toen de topstang en het schommelstuk eraf gehad om te zien wat daarmee school. De bouten van het verenpakket waren afgebroken. Bouten uitgeboord, nieuw M16 draad erin en nieuwe bouten met sterkte van 10.9 erin. De hef deed het goed, zodat ik vorige week zelfs de trekker even voor de grondbreker kon testen. Daaruit bleek dat de dieptecontrole heel erg agressief reageerde.

Ik het stangenstel van de dieptecontrole dan maar gedemonteerd en gekeken wat er aan de hand was. Er zat overal veel speling op. Ik heb dan de knevelschroef met rechtse draad vernieuwd, die met de linkse draad heb ik het gat dichtgelast en opnieuw geboord omdat ik niet direct iets gelijkaardigs vond. Ook de hendel die op de hefblok zit die het dieptecontrole inwendig regeld gecontroleerd, daar zat veel speling op de splines. Nieuwe hendel besteld (179euro!), die heb ik op dit moment nog niet. Maar om te zien hoe de hef nu al reageerd heb ik de handel al een keer samengebouwd.

Jammer maar helaas, de hef had er weer geen zin meer in. Ik had uit ervaring ondertussen al gemerkt door de hendel van de dieptecontrole te bewegen, en door aan de stangen te trekken of de duwen dat de hef teken van leven geeft. Jammer genoeg was dit vandaag niet het geval... Ik heb druk op mijn ventiel, dus olie krijgt het hefventiel in ieder geval wel. Filter is nog als nieuw, net zoals de olie, dus daaraan ligt het niet.

Zijn er nog mensen die zo'n probleem herkennen en mij eventueel raad kunnen geven waaraan het kan liggen? Aan zulke hefventielen schijnt eigenlijk nooit wat te komen. Ik heb wel al gehad bij een Fendt dat een stuurschuif van het hefventiel een keer vast zat, maar ik betwijfel eigenlijk of dat nu wel mijn probleem is, aangezien alles het goed deed tot over 14 dagen, nadien heeft hij niet meer gereden tot vandaan.

Wie kan er mij helpen?

mvg,
Simon

5 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Schlüter machines