Sicma Frees

Foto’s
5
Video’s
0
Topics
1

Informatie over de Sicma Frees

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Frees.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Frees, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Sicma Frees - Olieniveau aandrijving sicma frees

Hey,

ik heb een sicma frees gekocht. Er staat op type "ZL" en nog ergens "160"(ze is ongeveer 160 cm breed) en het merk "sicma". Verder kan ik hierover weinig vinden op het internet.
Nu vraag ik mij echter af hoeveel olie er op de aandrijfkast moet die op de zijkant van de frees zit. In deze aandrijfkast zitten 3 tandwielen. Vanonder zit er een aflaatplug op en bijna vanboven een vulplug. Moet deze aandrijfkast helemaal gevuld worden tot aan de bovenste plug of niet? De aandrijfkast op de zijkant zat ongeveer 1/4 vol met olie wanneer ik deze kocht en de haakse boite waar de aandrijfkardan opzit was bijna leeg. Hier zat duidelijk te weinig olie op. Op de aandrijfas tussen de haakse boite en de zijdelingse aandrijving zitten open lagers (zonder metalen of plastiek afscherming). Is het de bedoeling dat er olie loopt van de haakse boite via de as naar de zijdelingse aandrijfkast? Want als de frees een keer scheef hangt kan de olie uit de haakse boite toch via het lager weglopen naar de zijdelingse aandrijving?

1 reactie


Foto’s

« Alle Sicma machines