Foto van: barteltie

Slootsmid bemester

Foto’s
92
Video’s
1
Topics
6

Informatie over de Slootsmid bemester

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de bemester.

Ervaring

Er is één lid die 150 draaiuren ervaring heeft met deze machine. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Slootsmid bemester - Informatie slootsmid 7.40 bemester

Hallo, wij zijn geïnteresseerd in een slootsmid 7.40 uit 2012, wat zijn dingen om op te letten bij dit type en weet iemand het gewicht van de machine ?

2 reacties


Slootsmid bemester - Gezocht klembouten verdeelmolen slootsmid

Ik zocht een klembout zoals hier onder op de foto, voor m12 schroefdraad, voor op de verdeelmolen van onze Slootsmid bemester.

iemand een idee waar ik deze kan krijgen? Kan ze alleen in m8 vinden. Aangezien we de molen nog wel eens vast hebben en het een heel gedoe is om elke keer de ringen los te draaien, had ik bedacht om er klembouten op te maken.

15 reacties


Slootsmid bemester - Ombouwen Zoden bemester naar Bouwland bemester

Geachte leden,

Slootsmid schijnt voor zijn zodebemester (schijfkouter bemester "SK") de mogelijkheid te hebben gehad deze om te bouwen tot bouwland bemester, door de schijven te vervangen voor tanden. Heb zoiets ooit gehoord, maar nooit gezien.

Kan er via Google of op de de site van Slootsmid geen informatie (documentatie, foto's, onderdeelboeken) over vinden, dit systeem zal dus allicht langere tijd niet meer courant wezen.

Weet iemand hier meer over?

17 reacties


Slootsmid bemester - Mag dat nu nog?

Slootsmidt heeft bemesters met een schijfje en daar achter een kounter en dan de sok mijn vraag was dus of dat mag in nederland we hebben al aan ons mechanisatie bedrijf gevraagd en die zegt dat het wel mag maar het bedrijf waar wij eerder altijd een mesttank huurde zegt dat het niet mag.

49 reacties


Slootsmid bemester - Van weinig iets maken

Als vervolg op het andere bemestertopic, het werkend maken van de nieuwe aanwinst: een Slootsmid SK7M.

277 reacties


Slootsmid bemester - Koppelbok en bodemdruk

Omdat onze Vredo bemester een klein beetje aan z'n einde was hebben we nu een Slootsmid gekocht. Nu zit ik met 2 'problemen' waar iemand hier vast wel ervaring mee heeft.

1. De Slootsmid heeft een 4 punts aansluiting, onze tank een 3 punts hef. Ik wil hier een losse bok tussen maken zodat zowel bemester als hef orgineel blijven. Heeft iemand hier zo'n bok, en dan ook foto's en maten. Kan zelf wel wat bedenken, maar het wiel opnieuw uitvinden is ook jammer van de tijd en de moeite.

2. De Vredo liep altijd uit zichzelf de grond wel in. Hef stond dus altijd op zweefstand. Ik zie dat met de Slootsmid alleen niet gebeuren. Nu zal ik dus met druk moeten gaan werken, alleen hoeveel? Slootsmid schrijft 40-60 bar voor op hun eigen 4 punts hef als ik het goed heb. Nu zijn de hefcilinders op onze BSA-Duport aardig dikker en werken ook precies andersom. Nu is ook dit wel uit te rekenen, maar omdat ik de diameters van de cilinders niet precies weet en de bevestigingshoek heel anders is wordt dit nogal lastig. Zijn er hier mensen die mij hier meer over kunnen vertellen.

B.v.d. & m.v.g.

14 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Slootsmid machines