Foto van: remco rooks

Unimog 406

Foto’s
1.208
Video’s
9
Topics
52

Informatie over de Unimog 406

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 406.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 406, gezamenlijk zo&apos;n 55.767 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Vooraanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Unimog 406 - Werkplaatshandboek

Beste leden,
Heeft iemand toevallig een handboek van de 406 in pdf bestand? Zou graag willen weten wat je allemaal moet doen bij een onderhoud, wat er allemaal vet moet hebben en olie.. in de zijkant assen enzo.. en ook hoe alles inelkaar zit. Dus als iemand een onderhoudsplan heeft en of een werkplaatshandboek hoor ik het graag!

Alvast bedankt
Jens

0 reacties


Unimog 406 - nieuwe hydraulische pomp unimog 406

Beste,
Ik heb laatst een unimog 406 aangekocht. ik ben deze technisch in orde aan het zetten. mijn hydraulische pomp is echter stuk (type westinghouse) en ik wil deze vervangen door een nieuwe. ik heb vooraan 2 snelkoppelingen, achteraan 2 snelkoppelingen (hangen aan de hef) ik ga er ook terug een kiepcilinder op steken en zou het liefst nog eens 2 extra koppelingen plaatsen achteraan (2 voor de hef en 2 voor een machine achteraan). welke pomp raden jullie aan. het liefst zo gemakkelijk mogelijk te installeren, (oude bevestigingen gebruiken voor de nieuwe pomp)
Alvast bedankt.

0 reacties


Unimog 406 - Snelheid en vermogen

Hallo
Ik heb pas een unimog 406 gekocht. Zoals ik hier zo wat lees en op video's zie. Zouden ze tegen de 70 km/uur moeten lopen. Nu loopt de mijne met moeite 55km/uur de motor draait wel op volle toeren dan. Ook lijkt het dat hij niet echt al zijn vermogen heeft want als je van 5 naar 6 schakeld zonder de splitter dan moet hij veel moeite doen zonder dat er gewicht aan hangt. Versnellingen staan in de grootste stand. Motorremklep staat helemaal open en ondehoud heeft hij pas gekregen. Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt

26 reacties


Unimog 406 - Maximale bandenmaat unimog 406

Hallo, wat is de grootst mogelijke bandenmaat voor een unimog 406?
Ik heb nu 11x20 velg met 12,5 R20 banden

2 reacties


Unimog 406 - Groot licht gaat niet uit

Ik heb een unimog 406. Bouwjaar 1976. En als ik mijn koplampen aanzet op klein licht (dimlicht) gaat alles goed. Maar als ik dan overschakel naar groot licht en dat +- 3 minuten aanzet gaat het groot licht niet meer uit. Als ik een keer seint of de lampen een paar tellen aanzet gaan ze wel weer uit zoals het hoort.

Nu heb ik al geprobeert de zekeringen van groot licht dr uit te halen. Maar dan blijven ze gewoon branden en gaan ze ook niet uit. Ook heb ik de hendel al los gehad maar daar zit het wel goed al s ik meet met de stroommeter. Dus het zit na de zekeringen en voor de lampen.

Ik heb het idee dat ze alleen aan blijven als ze warm zijn omdat als ik een paar keer seint ze wel weer uit gaan.
Wie kent dit probleem?? en nog belangrijker: hoe los ik dit op??

2 reacties


Unimog 406 - Remproblemen Unimog 406 drukverlies

Als ik rem dan valt af en toe de pedaaldruk weg en doen de remmen het niet meer
Ik moet dan een aantal keren pompen om weer druk te krijgen en te kunnen remmen
Als ik de rempedaal langzaam en gelijkmatig indruk lijkt er niets aan de hand
De ketel staat op 8 arm druk en het ventiel sluit goed af
Wie weet raad?

0 reacties


Unimog 406 - Schakelschema 406 van 1987

Hallo, Ik ben opzoek naar het schakelschema en de bij behorende document van het schema (wat alle nummers betekenen) van een unimog uit 1987 omdat ik deze niet kan vinden ik heb ze wel van tot 1975 maar er zijn wat dingen veranderd door de jaren heen. Als iemand deze voor mij heeft zou dat heel fijn zijn.

4 reacties


Unimog 406 - Wat is de oorzaak

Hallo allemaal,
Ik heb een vraag over een Unimog 406
Het luchtdruk gaat niet hoger dan 5 bar wat kan daar de oorzaak van zijn ?
Mvg Herman

4 reacties


Unimog 406 - Unimog 406 op kenteneken zetten

Hallo we hebben een unimog 406 van 1972 en deze moet nu dus op kenteken. echter heeft een unimog een contructie snelheid van meer dan 40 km h en zou deze apk gekeurd moeten worden. Nu heb ik van de rdw via de mail wel te horen gekregen dat als hij 50 jaar of ouder is er geen apk plicht meer is. Zijn er hier mensen die dit ook hebben en zo ja hoe hebben jullie het geregeld? Of is er een mogelijkheid om hem terug te laten zetten naar 40 kmh want wil eigenlijk onder de apk uit komen omdat hij na volgend jaar geen apk plichtig meer is ivm 50 jaar oude oldtimer. Als ik ze bel wil ik graag goed beslagen te ijs komen en geen slapende honden wakker maken vandaar deze vraag.

27 reacties


Unimog 406 - Unimog 403 met startproblemen als het koud is

Unimog met startproblemen
Ik heb een unimog 403 van 1976 en deze wil niet starten als het onder de +-4 graden is. Ik heb al een nieuwe accu erin van 800a 140ah 12v. Ook zijn de kleppen al gesteld. Nu mijn vraag: wat kan ik hier aan doen?? Want in de verstuivers (niet getest) zit het denk ik ook niet want als die warm is trekt die vreselijk snel. En de startmotor gaat ook snel genoeg rond bij het starten

20 reacties


Unimog 406 - Wat moet je doen als je remcilinders vast blijven zitten bij schijfremmen van een unimog 406

Hallo
Ik heb een unimog 406 met schijfremmen.
Deze schijfremmen gaan telkens vastzitten na enige tijd. (Een paar keer onderweg geremd en dan begint hij te stinken naar verbrande rem olie en rijd hij inplaats van 75 maar 25km/h) Nu is het van de week voor de 3e keer weer dezelfde schijf. Heb de cilinders telkens helemaal schoon gepoetst en met vet weer in elkaar gezet. Nu zijn de laatste keer de cilinders bijna schoon eruit gekomen. Er zat alleen wat zwarte rem olie in langs de randen van de cilinder en het huis eromheen. Kennen Jullie dit probleem ook? En wat doen jullie ermee?

9 reacties


Unimog 406 - Ik ben op zoek naar een 406 maar ik wil er zoizo een hef inrichting op

Bij het zoeken naar een mooie 406 loop ik steeds tegen het probleem aan dat de mooie unimog's niet altijd hef hebben of vaak heel duur zijn. Nu was mijn vraag dus of het mogelijk is om een hef inrichting alsnog te monteren op een unimog die dit nog nooit gehad heeft. zowel front hef als achter? of heb je toevallig een 406 staan die voor niet te veel weg hoeft met hef dr op dan zou ik daar heel gelukking van worden.

3 reacties


Unimog 406 - Unimog 406 vrachtwagen omzetten naar gv kenteken

Hallo,

kan iemand mij wijzer maken over hoe het zit als je een Unimog 406 hebt die een vrachtwagen kenteken heeft, en die wil omzetten naar een GV kenteken? wat heb je bijvoorbeeld nodig en waar kan ik dit doen of waar kan ik informatie vinden?

hoor het graag bedankt.

Gr. Jorn

1 reactie


Unimog 406 - Geveerde bestuurderstoel

Beste Unimog-liefhebbers,

Ik ben op zoek naar een originele geveerde bestuurderstoel.
Als je eentje hebt staan laat dan maar even iets weten.

arne.nackaerts@gmail.com

Alvast bedankt,
Arne

7 reacties


Unimog 406 - rembekrachtiging

Goedendag. Ik heb een vraag over een rembooster van een unimog 406.
Hierop zitten 3 aansluitingen. Al je kijkt vanaf de remzuiger (voorkant van de auto ) waar moet je dan alles op aansluiten.
Ik heb toevoer lucht een aansluiting voor een aanhanger en een meter aansluiting. Ik moet de zaak ombouwen omdat de rembekrachtiger op achteras defect is.

3 reacties


Unimog 406 - inschakelen pto

Hallo ik heb een unimog 406 met voor en achter pto maar ik kan ze niet inschakelen wand de tandwielen hoor ik kraken wat zou er kunnen mis aan zijn

groetjes dimitri

9 reacties


Unimog 406 - verbruikt olie en rookt blauw

Ik heb een unimog 406 uit 1974 met een om 353.902 blok er in
ik heb hem sinds eind april en hij verbruikt olie en rookt blauw.
dus ik dacht het zijn de zuigerveren.
maar na een tijd op internet te speuren staat er dat het ook kan omdat in de type motor geen klepsteelrubbers zitten.
de monteur bij mij op het werk zegt echter dat het doordat de motor lang niet onderhouden is( brandstoffilter, luchtfilter,oliefilter olie verversen/vervangen)

waardoor komt dit nou?

2 reacties


Unimog 406 - stroomschema

Beste unimog liefhebbers,
ik ben opzoek naar een stroomschema voor mijn unimog 406.
weten jullie waar ik deze kan vinden? of heeft iemand hem toevallig digitaal?
mijn mail adres is: tracktorgek@hotmail.com

alvast bedankt voor de moeite,
met vriendelijke groet,
Teun v. Lieshout

1 reactie


Unimog 406 - cabine

Hallo allemaal, ik heb een vraag ik ben van plan een 406 te kopen. Aleen de cabine is helemaal verot.
Nu is mijn vraag aan jullie, Past op een 406 ook een cabine van een 421?

9 reacties


Unimog 406 - ogrineel start systeem unimog

Hallo

ik zou graag willen weten hoe het origineel start en stop systeem zit niet het contact maar het mechanisch gebeuren
bij mijn niet origineel unimog zit een stripje vast aan de gas kabel van het voetpedaal dan moet je stripje aan de stang van het gas naar de brandstofpomp vast haken aangezien die na een beetje hobbel los gaat en dan dus stop is dit niet handig en wil ik die graag verander .

mvg tim terlouw

2 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Unimog machines