Valpadana VMC 14

Foto’s
2
Video’s
0
Topics
1

Informatie over de Valpadana VMC 14

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de VMC 14.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de VMC 14, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Valpadana VMC 14 - Vastgelopen dieselmotor, hoe weer los maken?

Hoi allen, onlangs heb ik me een oude Valpadana vmc 14 aangeschaft als restauratieproject. De verkoper zei me dat de Lombardini 3LD510 Dieselmotor was vastgelopen, ik ging er vanuit dat de piston in het cilinderhuis was vastgeraakt door te weinig of geen olie en heb me dus een volledig nieuw cilinderhuis en piston aangeschaft.

Echter, wanneer ik gisteren de motor demonteerde schoof de piston zo uit het cilinderhuis en zat er precies wel olie op? Maar de motor wou nog steeds niet draaien als je aan de starterpulley draaide. Dan heb ik er een momentsleutel opgezet en zo kreeg ik uiteindelijk de krukas aan het draaien. Op dit moment was het cilinderhuis er af en de cilinderkop gedemonteerd.

Dan dacht ik dat het misschien een slepende koppeling zou zijn dus demonteerde ik de motor van de versnellingsbak met koppeling. Maar tevergeefs, er bleef evenveel weerstand op de motor staan, ik krijg hem enkel rondgedraaid met een momentsleutel. Na een 10 min draaien en extra olie in de motor te gieten ging het wel al een pak vlotter maar nog steeds niet zoals het hoort.

Mijn vraag is nu wat ik hier aan kan doen, ik ga er vanuit dat de krukas stroef zit? of kan dit iets anders zijn? Olie aflaten en kruipolie ingieten tot alles los zit en dan weer normale olie op? Er zit geen speling of dergelijke op de krukas.

24 reacties


Foto’s

« Alle Valpadana machines