Foto van: WaterDeutzer

Veenhuis Giertank

Foto’s
594
Video’s
12
Topics
23

Informatie over de Veenhuis Giertank

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Giertank.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Giertank, gezamenlijk zo&apos;n 39.288 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Achteraanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Veenhuis Giertank - 6800 draagarm voor slangen

Ben opzoek naar slangenhouders voor op de mesttank. Wie o wie weet waar ik deze bestellen kan. In totaal 8 stuks. Heb op de foto er rode rondjes om gezet om het te verduidelijken wat ik bedoel. Alvast bedankt

0 reacties


Veenhuis Giertank - Oliekeerring hydromotor turbovuller elke keer kapot

Bij ons gaat elke keer de Oliekeering van de hydromotor van de turbovuller kapot. Deze nu al een aantal keren vervangen, maar na een paar dagen rijden is het weer mis en lekt de olie eruit. De tank is niet loadsensing, maar gewoon ventiel op druk zetten en gaan. De slangen van de hydromotor van de bemester zitten op dezelfde retour als van de turbovuller, maar deze blijft wel heel.

Heeft iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn? En hoe te verhelpen?

36 reacties


Veenhuis Giertank - Roest binnenzijde gegalvaniseerde tank

Goedenavond. Wij hebben een veenhuis 6800 liter gegalvaniseerde tank. Deze tank is aan de binnenzijde aan het roesten. Verleden jaar heb ik de tank aan de binnenzijde vrij gemaakt van losse roest plakaten en hem daarna volledig geverfd met eigen merk Kramp anti roest verf. Volgens opgaaf vergelijkbaar met Hammerite. Deze winter tank weer opengemaaktt en schoon gespoten. Op veel plekken komt er toch weer roest doorheen. Hebben nullie tips waarmee dit te behandelen is? Of is dit proces niet meer te stoppen.

1 reactie


Veenhuis Giertank - Revise veenhuis VMR pomp

Hallo,

De pomp van mijn veenhuis tank is versleten, wat kost het om deze compleet te laten reviseren? En wat kost een nieuwe VMR pomp?

Hoor graag van jullie

4 reacties


Veenhuis Giertank - Fusee stuuras veenhuis 12000

Goedenavond iedereen!
Heeft hier toevallig iemand ervaring met de fusee uit elkaar halen van een veenhuis 12000 uit ‘92? Hoe krijg ik de as eruit zie foto?

4 reacties


Veenhuis Giertank - Manometer turbovuller gaat steeds kapot

Van onze veenhuis mesttank gaat steeds de manometer van de turbovuller/turbopomp/micropomp kapot. De naald staat dan steeds ergens halverwege de meter, terwijl er geen druk op de pomp staat en ook niet draait. Toen we de tank kochten was hij ook kapot, toen een nieuwe erop gezet van 0 - 250 bar, naar een paar tank ook de nieuwe kapot. Toen een nieuwe erop van 0 - 400 bar, weer hetzelfde verhaal. Iemand enig idee waarom dit steeds gebeurt? Vindt het wel makkelijk om te zien hoeveel de turbovuller moet doen, maar dat werkt zo dus niet.

1 reactie


Veenhuis Giertank - Linkse zuigarm, waar de joystickbediening maken in een fendt 400/700 vario?

We hebben sinds kort een veenhuis tank met een linkse zuigarm. Nu zit de bediening van de zuigarm op een apart bedieningskastje die je ergens anders kunt plaatsen dan de overige bedieningsknoppen. Nu was mijn vraag of jullie die dan ook aan de linkerkant hebben, ivm het zicht erop, of gewoon bij de rest.

En voor de fendtrijders was ik ook wel benieuwd hoe jullie dat kastje dan evt aan de linker of rechterkant hebben vastgemaakt. Links zit namelijk geen voorziening voor een beugel te maken in een 412 en 718 com3.

2 reacties


Veenhuis Giertank - Veenhuis verdeelmolen messen los of vast erin?

Ik hoor van verschillende gebruikers dat ze de messen in de verdeelmolen los laten draaien in plaats van de hele tijd op de vaste kant laten snijden zoals origineel is. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

8 reacties


Veenhuis Giertank - Vacuumpomp veenhuis giertank vervangen

Goedemorgen,
Afgelopen voorjaar hebben wij geïnvesteerd in een gebruikte mesttank: Veenhuis 8000 liter tank met een zogenaamde Superpomp. Echter is deze pomp niet bepaald super en zuigt die voor geen meter. Sta bij de mestkelder bijna 5 minuten te zuigen zonder valse lucht. De pomp krijgt de tank niet op 0.5 bar drukverschil, zowel bij zuigen als bij pompen.
Nu willen wij de pomp gaan vervangen voor een grotere. Welke niet al te dure pompen raden jullie aan? En welke capaciteit moet ik gaan nemen?

Sjoerd

18 reacties


Veenhuis Giertank - Vmb8000 elektrisch/hydraulische storing vraag

Het uitklappen van de bemester doet ie niet. Wel is eerder voor gekomen. Na wat met schakelaar op en neer deed ie het wel weer. Eenmaal werkt blijft ie het doen.
Alleen nu vouwt ie niet uit. Hij stuurt op schakelaar wel de hydrauliek aan. Als bemester halverwege hangt en beweeg schakelaar op uit klappen, doet ie niks. Zet ik hem neutraal valt ie naar beneden een stuk in vrije val. Slangen achter gewisseld vouwt ie uit maar niet in. Dus met cilinder is niks mis of verdeelblok.
Mss relais?

1 reactie


Veenhuis Giertank - Bemester onderdeel nummers gezocht

Goedemiddag,

Onlangs hebben wij een 8 kuub veenhuis mesttank met bemester gekocht. Echter is hier nogal wat werk aan. Inmiddels heb ik nieuwe uitlopen en slanger besteld maar ik zoek de lagers en lagerhuizen nog. Het kogellager heb ik al kunnen vinden, maar het naaldlager en de tussenbus nog niet. Ook zoek ik enkele complete naven en assen.
Is er iemand die onderdeelnummers heeft of een tekening? Veenhuis heeft het op dit moment druk en wacht al 3 dagen op onderdeelnummers.

Mvg
Sjoerd Hylke

0 reacties


Veenhuis Giertank - 8500. veenhuis pomp vervangen voor Battioni Pagani pomp

Wij hebben thuis een Veenhuis 8500 staan en de veenhuispomp die er nu op zit is aan vervanging toe. Ook zit er nu een versleten turbovuller op die olie lekt...
Nu hebben wij het idee om de veenhuispomp te vervangen voor een Battioni Pagani pomp en afscheid te nemen van de turbovuller. Mijn vraag is dus ook of iemand hier ervaring mee heeft en weet waar je op moet letten?

35 reacties


Veenhuis Giertank - Druppelaar pomp doet niet

Heb een populair pomp van 12000 liter op mijn veenhuis 6800 liter met twee druppellaars
zitten
de drupperlaars werk niet hoe kan dat ?

5 reacties


Veenhuis Giertank - Hoe is de kwaliteit van een tank te beoordelen?

Ik heb een veenhuis vmb gierton op het oog met bouwjaar 1992, op het eerste zicht is die niet gegalvaniseerd. Werden al de veenhuistanken uit die periode enkel gelakt, en hoe is het meestal gesteld met de kwaliteit na bijna 30 jaar?

19 reacties


Veenhuis Giertank - Toerental, vervanger van V3 superpomp

Hallo,

Ik heb een vraag over de V3 superpomp van veenhuis, door welk toerental word deze aangedreven? en wat vinden jullie een goede vervanger van deze pomp?
Deze is aan vervanging toe. De pomp is nu hydraulisch aangedreven op een veenhuis vmb 10000 liter tank.

Groete Hans

6 reacties


Veenhuis Giertank - wormpomp vast

Hallo,
ik ben bezig met een veenhuis giertank met wormpomp die is vast komen te zitten. Heeft iemand tips om de steen uit de wormpomp te krijgen.

Alvast bedankt.

8 reacties


Veenhuis Giertank - loadsensing pomp veenhuis ?

weet iemand hoe je bij zo'n pomp de liters en de druk onderuit kunt draaien ?
groeten diederik .

23 reacties


Veenhuis Giertank - bandenmaat

Onder mijn veenhuis giertank zitten 2 verschillende soorten banden. de maat daarvan is een 73x44.00-32
nu is er 1 met trekkerprofiel en 1 met gewoon profiel dus wou ik er 1 met trekkerprofiel bij hebben.

nu staat er een setje banden op marktplaats in de maat 1050-50-32

zijn deze banden even hoog? het is mijn bedoeling om er maar 1 te vervangen

10 reacties


Veenhuis Giertank - Gezocht snijfilter

Op onze mesttank zit al jaren geen snijfilter. Maar we zijn het zat om toch elke keer met de handen in de stront te zitten als het verstopt zit.
Dus bij deze heb je of weet je iemand die iets te koop heeft mag je me het laten weten.

Gr Thijs

4 reacties


Veenhuis Giertank - Veenhuispomp verbruikt olie.

Hallo TF'ers,

Wij hebben thuis een veenhuis giertank van 68oo liter met 2 veenhuispompen erop. Maar deze pompen verbruiken olie. Want we moeten het steeds bij vullen. Waar kan dit aan liggen?

De olie komt uit een pijp waar ook de lucht uit komt als je hem op zuigen zet.

61 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Veenhuis machines