Foto van: FerreV

Vervaet Hydro Trike

Foto’s
3.665
Video’s
181
Topics
4

Informatie over de Vervaet Hydro Trike

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Hydro Trike.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Hydro Trike, gezamenlijk zo&apos;n 123.591 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Bij ons in de werkplaats komen op jaarbasis rond de 50 machines langs.
Vooraanzicht
Achteraanzicht
Interieur

Gebruikerservaring

Bij ons in de werkplaats komen op jaarbasis rond de 50 machines langs.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Vervaet Hydro Trike - Transport over de weg

We overwegen een occasie Vervaet hydro trike. Volgend jaar wordt het verplicht om de drijfmest meteen onder te werken. Onze huidige manier van werken kan dus niet meer. Nu voeren we drijfmest open met de ton en rijden we met een cultivator (max2u na spreiden) de drijfmest onder. We hebben ook een 6m injecteur voor achter de 24kub ton, alleen zijn we niet te spreken over alle 6m een spoor te rijden over het veld. Is tenslotte 1 van de eerste bewerkingen die worden uitgevoerd.
Vandaar dat een hydro trike de ideale oplossing lijkt. Alleen heb ik twijfels over het transport over de weg. Zijn er mensen die met de hydro trike tot 10km ver mest transporteren?

31 reacties


Vervaet Hydro Trike - Olie komt uit eindvertraging planetaire assen

Hallo,
Vandaag hele dag met de vervaet op pad geweest. Bij thuiskomst viel mijn oog op een vreemde lekkage, de olie komt uit de eind vertraging bij de 3 asjes die de planetaire tandwielen vast houden.
Is dit te verhelpen door een afdichting of is de eindvertraging oud ijzer geworden?

Ik heb een foto bijgevoegd.
Mvg
Fordje4600

27 reacties


Vervaet Hydro Trikewereldwijd eerste met Variabele NIR-sensor afgift

Ontwikkelingen in de afgifte van mest/meststoffen!

Vervaet wereldwijd eerste met Variabele NIR-sensor afgifte

Afgelopen week is er na maanden intensief samenwerken met John Deere een volledig werkend en geïntegreerd John Deere NIR-systeem op de eerste Hydro Trike gemonteerd.

John Deere is voorloper en pionier met NIR-techniek. De geschiedenis hierin gaat meer dan 12 jaar terug. In tegenstelling tot wat er al aan NIR op de markt te verkrijgen is betreft het hier een integratie van NIR in de Vervaet-mestafgifte. In de John Deere terminal kan bijvoorbeeld de stikstof-target worden ingevuld. De Vervaet Terminal gaat dan over op NIR-mode en er kunnen geen kuubs per hectare meer worden ingesteld. De pomp regelt dan LIVE op de actuele NPK-waarden van de mest. Ook kan er eventueel bijvoorbeeld een Fosfaat-plafond worden ingesteld.

Bij de laatste tests in het veld kwam bijvoorbeeld het volgende naar voren:

Veehouder X had put 1 gemixt en put 2 ongemixt dikke mest.
NPK-target werd op 90 Kg N ingesteld. Het perceel was 500 meter lang en er hing een 9,40m bemester achter de Vervaet.

De eerste tank uit de gemixte mest: einde van het perceel (500m) was de tank leeg, N-waarde schommelde steeds rond de 90 Kg en de kuubs/ha tussen de 40 en 50.

De tweede tank, uit de ongemixte dikke mest, gaf een heel ander beeld. Met dezelfde machine instellingen werd er nu heen-en-weer gereden. De pomp schommelde tussen de 20 en 25m3, maar steeds nog met 90 Kg N!

Op deze wijze hoopt Vervaet vooroplopend in te spelen op de wensen van de markt. De overheid wil en zal de kringloopwijzer rond willen gaan maken. Met de bemestingsvraag van gewassen met precisiebemesting toegediend.

De komende tijd zal de demonstratiemachine Europa rondgaan. De (europese) interesse is ontzettend groot. Prijs zal rond de 27.500,- (excl. GPS systeem) euro op een nieuwe Vervaet zijn.
Overigens blijft het altijd mogelijk om op de ‘traditionele’ manier met de machine te kunnen rijden.

0 reacties


Vervaet Hydro Trike - wielbasis

Goeienavond,

Weet iemand toevallig wat de wielbasis is van een Vervaet Hydro Trike?

17 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Vervaet machines