Vicon Acrobaat

Foto’s
36
Video’s
0
Topics
2

Informatie over de Vicon Acrobaat

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Acrobaat.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Acrobaat, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Vicon Acrobaat - Acrobaat of cirkelhark?

Zijn paardenbedrijf en doen aan intensief weiden. Dit wil zeggen dat we actief onze weides proberen te onderhouden. Zitten op zandgrond, dus is ook nodig met paarden, anders krijg je enkel 'schijtbossen' in de paardenweides. Dus nadat paarden weide hebben verlaten laten we een ex-boer met schijvenmaaier alles uitmaaien indien nodig, dan met cirkelhark opharken, oprapen met opraapwagen (gaat mesthoop op) , dan weideslepen rechtuit en nog keer overdwars, dan kunstmest.
Wat is nu het probleem. Ex-boer is hartstikke goede man. Maar zo rauw in zijn werk en daar worden we beetje gek van. Zeker bij het harken is hij niet secuur genoeg. Dan komen er bij het weideslepen grote rollen gras weer tevoorschijn, ruimen we dan met de hand op.

Nu zijn we helemaal geen machine mensen. Kunstmeststrooier en weidesleep is wel zo'n beetje alles wat we hebben. Maar zitten er nu toch aan te denken om zelf een hark te kopen.

Nu opteerde mijn vader, waarom geen 'ouderwetse' acrobaat? Kan weinig aan kapot, harkt intensief en zijn niet duur. We hoeven er niet mee te hooien, dus als hij drollen mest etc mee de wiers inneemt is geen probleem. Het is meer oud gras opharken en weg.
Nu zei iemand dat dat veel te agressief werkt zo'n acrobaat op je zode en je toch beter een cirkelhark kunt kopen en zelf secuur werken....
Is dat zo?
Zijn wel duurder, meer bewegende delen, dus meer kans op stukken. Nogmaals, geen machinemensen en kunnen niet sleutelen.
Het betreft percelen van 1,5 tot 3ha groot. Capaciteit is geen vereiste. Geen strakke biljartlakens zoals bij maaipercelen van koeienboeren, maar wel gewoon vlakke grasmat, maar wel oude paardenweide, dus keer een hobbel en een gat.

Neem iemand anders om te harken zou je zeggen. Kom je uit bij loonwerker met dubbele hark of 4-elements hark met personeel die ook altijd haast hebben....

Zij-vraag.
Bij het afmaaien van de schijtbossen blijft toch vaak veel gras staan dat de maaier plat drukt en niet afmaait. Gewoon 20-30cm lang. Is vaak heel oud rauw gras.
Ligt dat ook aan de chauffeur op de trekker of niet te voorkomen?
Meer kans met een trommelmaaier of maakt dat ook geen verschil?

Nu zouden we er als we het ECHT goed willen doen nog eens met de bloter overheen moeten om het kort te slaan.

20 reacties


Vicon Acrobaat - stand van de tanden

Ik ben bezig om de tanden te repareren van mijn vicon acrobaat alleen de tanden die ik gekocht heb (gebruikt) staan niet recht tov van de tanden die er nog in zitten . er zit ongeveer 10 cm verschil dat ze uit elkaar staan , dus niet recht achterelkaar , kan dit kwaad (moet nog gaan zwillen dus heb het nog niet kunnen proberen . ) ik kan ze proberen te richten maar zit eraan te denken om zelf nieuwe te maken ......maar dat is voor later

4 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Vicon machines