Foto van: WaterDeutzer

Vicon Kunstmeststrooier

Foto’s
127
Video’s
0
Topics
16

Informatie over de Vicon Kunstmeststrooier

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Kunstmeststrooier.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Kunstmeststrooier, gezamenlijk zo&apos;n 13.411 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

1000 lt pendelstrooier met vicontrol

Gebruikerservaring

1000 lt pendelstrooier met vicontrol

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Vicon Kunstmeststrooier - Kantstrooien rs EDW (kant toe, hoe te doen)

Hallo allemaal,
Wij hebben thuis een Vicon rotaflow rs EDW strooier, ook te zien op mijn profiel. Alleen met het naar de kant toe strooien merken wij dat wij veel overlap vanaf het land hebben. Orgineel kun je de strooier met een cilinder scheef zetten, echter is dit kapot en heeft de oude eigenaar aangegeven dat dit niet het gewenste resultaat behaald. Delen jullie deze mening? En wat zou een goed alternatief zijn? Of heeft er iemand toevallig nog zo’n cilinder liggen, of een kap
Om de kunstmest mee af te buigen?
Gr Robbin Lamers

16 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Vicon veldspuit (LS 1001 PH): wie heeft ervaring met de Vicon/kverneland spuitcomputer die hier op staat?

Afgelopen week een Vicon LS 1001 veldspuit aangekocht, ik ben aan het zoeken naar de instellingen van de computer maar kom er niet uit.
Nu Ben ik op zoek naar een handleiding voor een Vicon/kverneland spuitcomputer. Of iemand die me even kan helpen of tips heeft met de instellingen ervan.

5 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Wie kan mij vertellen welk type pendelstrooier dit is van Vicon en hoe deze in te stellen

Helaas is het typeplaatje onleesbaar. Hierdoor kan ik zelf niet achterhalen welk type strooier dit is. Wie kan mij vertellen welk type dit is? Foto via link. tractorfan.nl/picture/1470178/…

2 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Welk type hoort bij dit serie nummer

Goedendag
Ik heb een vicon pendelstrooier / kunstmeststrooier. En nu vroeg ik mij af welk type ik had.
En waneer die gebouwd is?

11 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Hoe kuip demonteren vicon

Hoi hoe moet je de kuip demonteren van deze strooi er? De 4 bouten vooraan zijn reeds los en de 2 rekken aan de zijkant ook. Moet je ook 12 bouten bovenop ook los zetten of zit de kuip nog ergens vast?

6 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Afstelling vicon kunstmeststrooier

Heb een 2hands vicon kunstmeststrooier gekocht. kent iemand afstelling ervan of weet waar ik het vind . meststof komt uit pijp zou 12meter strooien. ALVAST BEDANKT

8 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Kun je van het oude type strooipijp naar het bajonet type pijp ombouwen?

Ik heb een oude PS 2 vicon strooier die nog de oude strooipijp met een kraag rondom heeft. Het nieuwere type strooipijp heeft een bajonet aansluiting. Kun je deze nieuwe type pijpen op deze machine plaatsen? Ik ga er vanuit dat de ring ook veranderd moet worden. Weet iemand dit? Ervaring hiermee?

0 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - bak spuiten

Hallo
ik heb een vicon pendelstrooier gekocht met een kunststof achtige bak erop nou wil ik hem gaan spuiten maar zou je die bak ook kunnen spuiten
mvg Dies

2 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Te koop vicon penton 2500 kunstmeststrooier

marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1351942410.html/…

0 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Vicontrol reparatie of gebruikt

In de kast van de vicontrol is een keer vocht gekomen. Hij doet het nog wel maar het display in niet meer af te lezen. Heeft iemand zoiets liggen of kan dat repareren

10 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Vicon ps 400 instellen

Sinds vorig jaar heb ik een vicon pendelstrooier in mijn bezit, maar niet de gebruiksaanwijzing.
Kan iemand me helpen om deze machine in te stellen om +-200 KG per Ha te gooien?

Alvast bedankt,
Niels

42 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Ds 751 vs mullos tst 750

Hallo
Heb een vicon ds 751 kunstmeststrooier met strooischijven maar met kunststof bak zoals de pendelstrooiers. De schoepen zijn versleten en niet meer leverbaar. De mullos tst 750 lijkt dezelfde strooier maar heeft rond gebogen schoepen ipv hoekig gezet. Deze zijn wel leverbaar en lijken te passen. Weet iemand of dat ook zo is?
Bij voorbaat dank

10 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Restauratieproject, lagers vervangen in mechanisme problemen

Ik ben op dit moment bezig de vicon pendelstrooier van mijn opa te restaureren. Ik heb hem al grotendeels gedemonteerd. Ik ben nu bezig het strooier mechanisme uit elkaar te halen zodat er nieuwe lagers in kunnen. Ik krijg echter het deel dat van het vliegwiel naar de strooipijp gaat niet uit elkaar. De lagers heb ik aan beide kanten al kapot geslagen maar ik kom nog steeds enkele millimeters te kort om het C-vormige onderdeel om de as heen te draaien en het zo vrij te krijgen van de rest van de kunstmeststrooier. Alle tips zijn welkom.

1 reactie


Vicon Kunstmeststrooier - hydraulisch open/dicht van schuif vicon pendelstrooier

Momenteel dien je de pendelstrooier manuleel dicht of open te zetten
maar zou dit graag hydraulisch doen
heeft iemand hiervan een foto om een idee te hebben waar juist je de cylinder dient te plaatsen.
alvast bedankt
herman

5 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - Kleurcode Vicon Zwart/ Grijs

Beste TF-ers,

Ik heb de kunstmeststrooier voor reparatie uit elkaar getrokken en wil de roestige delen gelijk maar even bijwerken. Ik ben op zoek naar de kleurcode van Vicon Zwart/Grijs. Als ik op de site van Kramp kijk onder Vicon kleuren staat er alleen Rood, Bruin en beige. Ik hoor het wel!

Frank

2 reacties


Vicon Kunstmeststrooier - paar vragen

Hallo,
onze bogballe strooier is een paar dagen geleden ongeveer overleden, er was een plaat die boven de schijven hing, die viel op de schijven, dus die ''wegwerpers'' op de schijven zijn krom, en strooier is 11 jaar oud een aardig onder t roest, nieuwe onderdelen kosten meer dan een ''gebruikte pendelstrooier'' maar is dat strooiresultaat een beetje mooi?
en hoe zit het met kantstrooien, ik heb een pijp met bochtje gezien, ook wel een kantstrooiplaat, maar dat lijkt mij ook niet ideaal...
word er sws een met strooi pc, en onze bogbolle was simpelsimpel

63 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Vicon machines