Amazone Veldspuit

4 Amazone Veldspuit video's

hendrikopstaele
Sproeien met fendt vario 818 en amazone UX5200 (40meter)

Reacties

maartendankers
Hoe kom je op het idee om een spuit van 40 meter te kopen? Dat sluit ja nergens op aan.
hendrikopstaele
Waarom niet? wij hebben veel grote partijen, voor deze reden we met 36meter. Wij gebruiken rijpaden in de pootaardappelen, zo staat de spuit altijd op brede banden en kunnen wij ook sproeien als het nat is. je kunt moeilijk iedere 27meter 2rijen aardappelen niet planten hé, om de 40meter is dit wel te doen.. binnen 2 of 3 jaar wordt deze spuit ook weer vervangen, en veranderen we mss naar 48meter dan. dus waarom zou het nergens op slaan?
maartendankers
Nee 27 is ook een kut breedte. Maar waarom dan geen 30 of 42? Dat komt altijd uit ja.
hendrikopstaele
42 heeft amazone nog niet en 39 ook niet dus 40m en spuiten op 39 in de aardappelen, dat past perfect het is zelf een voordeel dat je aan beide kanten een half metertje overschot hebt.. in de tarwe rijden we op 40.. alle spuitpaden worden bij het planten en zaaien aangelegd met de gps
redprideworldwide
Hier in Belgie zijn de meeste breedte's een veelvoud van 3 , 27 en 33 meter zijn de meest voorkomende 36 komt ook voor. In Nederland zijn de werkbreedte's meestal al groter door de grote vlakke percelen en daar wordt wel eens 32 meter gebruikt maar meer en meer boven de 40 meter (voor nederland dan toch). Er zijn natuurlijk ook al Belgische boeren en Loonwerkers die boven de 40 meter gaan.

Nog nooit gedacht aan een zelfrijder Hendrik?
maartendankers
Oke hendrik zal wel mooi werken dan 😄

32 zie je hier eigelijk niet. Teminste ik heb het nog nooit gezien.
hendrikopstaele
Zelfrijder, gedacht wel tot je de prijs ziet 😄, deze trekker is aangepast voor het spuiten en hij doet in de drukste perioden niet anders dan sproeien, 40hectare pootaardappelen om de 5dagen sproeien. dan nog aal de andere gewassen, sproeiwerk genoeg. we verandern iedere 5jaar van sproeien das beter dan 1zelfrijder tekopen en der 15 jaar mee rijden vind ik dan tog..
wouterk
Daarom kunnen ze er nog wel rijden maarten.. Jij ziet ook niet alles...
maartendankers
Hoeveel ha hebben jullie dan?? Buurman hier rijd met een nieuwe Agrifac Condor. Dat is een mooi ding zeg. Spuit er bijna alle dagen mee. Heeft ook nog een dubex spuit van 36 waar hij ook heel veel mee weg is.
hendrikopstaele
Hoeveel ha wij hebben? 😃 genoeg voor deze spuit en dat is tweemaal de helft 😃
redprideworldwide
Klopt zelfrijders zijn behoorlijk duur. Goede ervaringen met amazone? Hoe sta je t.o.v de tankgrootte's die blijven groeien? 5000Liter is ook al best wat, zou je nog groter gaan dan dit?
maartendankers
Wij hadden vroeger deze spuit
:chdeefting.nl/products/detail/…

Met 45 meter bomen en 6000 liter tank maar die hebben we verkocht omdat we niet zo veel meer hoefden te spuiten.
hendrikopstaele
Het is de eerste amazone dat we gekocht hebben, we hebbben eerst een jaar met een 36m amazone gereden omdat ze de 40meter nog niet konden leveren. Der zijn enkele kleine problemen geweest, maar we zijn eigenlijk heel tevreden over deze machine, ze ballanseert goed, sturing werkt goed, computer werkt goed ook naar nauwkeurigheid toe is hij heel correct.. op de baan is hij ook heel handig doordat hij kort is in vergelijking met andere merken en de spuitbomen liggen naar binnen tegen de tank toe als hij dichtgevouwen is, en er zit een bpw as onder dus 55km/u met deze sproeier is geen enkel probleem.. In deze tank kan er 5500 liter dan is hij tot aan het deksel vol. en we kunnen 500liter schoonwater meenemen dacht ik. tis niet omdat der zoveel inkan dat je hem daarvoor altijd moet voldoen, dusja, het was de grootste tank die toen beschikbaar was, kheb er nog niet echt bij stil gedaan mochten we verandern dat hij nog groter zou moeten zijn. wij vullen eigenlijk wel dikwijls op dezelfde plaats en dan is het handig dat je veel kunt meenemen.. we hebben dit eigenlijk meest gedaan omdat we enkele partijen hebben van rond de 17 hectare en dan kun je ze in 1 keer spuiten, en 1 partij van 35 hectare dan lukt het in 2 keer, win je wel veel tijd mee.. Mss dat we in de toekomst nog iets vergroten 6500liter maar veel meer dan dit niet.. Hoe sta jij tegenover amazone in het algemeen? kzie veel delvano staan op je profiel, wij hebben ook nog een delvano gehad, een 36meter.
redprideworldwide
Ik ga zeker geen slecht woord zeggen over Amazone, ze hebben mooie complete machines met een hoge afwerkingsgraad. Ik weet maar 1 Amazone getrokken lopen bij een loonwerker hier in mijn buurt, zijn ze best tevreden van dacht ik,enige dat ik weet dat er wat waterleidingen vervangen zijn in de beginfase.
Ik zie wel voordelen van een Delvano t.o.v een Amazone en dat is dat je zelf meer je spuitmachine kan samenstellen met heel variërende tankgroottes, sproeiboombreedtes, ext.. Maar dit kan dan ook weer nadelen hebben (mss op vlak van prijs en afwerking).
Natuurlijk is service van een nabije dealer ook belangrijk en dit kan soms belangrijker zijn dan het merk.

Aan de foto's en materiaal te zien heb je prachtig materiaal, werkt de Amazone ook op Trimble aansturing voor automatische sectieafsluiting?
hendrikopstaele
Bij ons heeft de dealer ook de leidingen moeten vervangen. Nee hij werkt nog niet gps gestuurd maar daar zal verandering in komen binnende 2 jaar.. Ik zeg ook geen slecht woord over delvano, wij waren in het algemeen tevreden over de 36meter. Wij kozen voor amazone omdat hij tog een pak compacter is, de onze is 6meter lang, de buurman rijdt met een delvano ook van 40meter en hij heeft een trein van 9meter lang.. en hij is ook veel breder op de baan dan wij..
redprideworldwide
Ja klopt de Delvano getrokken spuiten zijn relatief lang. komt doordat de achteras ver naar achteren staat.

Jij zit in de streek van Patrick Fockaert wss, grote akkerbouwers daar aan jullie kant krijg ik de indruk, hebben jullie ook dieren of zuiver akkerbouw?
hendrikopstaele
Patrick Fockaert ken ik, hij rijdt met een grote delvano zelfrijder dacht ik. ik woon op een kilometer of 20 van Patrick, grote akkerbouwers.. wat is groot hé. in de buurt van patrick zitten wel een paar redelijke bedrijven, in mijn streek niet echt. bij mij thuis is het zuivere akkerbouw.. vanwaar ken jij Fockaert?
redprideworldwide
Van op de firma , komt die nu en dan eens langs. Ik werk namelijk bij Delvano.
hendrikopstaele
A ma nu zijn we der uit:-D kzeg geen slecht woord over delvano ma der zijn marken waarbij de afwerking beter is. wat doe je daar van job?
redprideworldwide
IK werk er nog maar sinds september, eerste jaar dat ik afgestudeerd ben.
Ik zit in de Montage van de zelfrijders, nieuwe machines dus.

Over die afwerking ben ik het eens, we kunnen zeker niet mee met een merk als Challenger en John deere maar die zitten natuurlijk in een grote groep. Voordeel van een Delvano t.o.v de machines waar overal een plaatje en een kastje rondzit is de makkelijke bereikbare vitale componenten zoals Motor en pompen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
PUNTEN
0
WEERGAVES
12