Lely Onbekend

12 Lely Onbekend video's

maikwolsink
De nieuwe lely hakselaar in aktie.

Reacties

ford8630power
Dat is echt wel de maximum rijsnelheid lijkt me met die perfecte zwillen.
CoenNijenhuis
Hej Dinand ook even gefigureerd in het filmpje met de MXU? 😛 Dit lijkt me niet echt een product voor de Nederlandse markt..
fan van JD
Echt iets voor grote koeienboeren 😃
ford8630power
@CoenNijenhuis

Haha ja, even tijdelijk een fronthef eraan gezet enzo 😉
fendttrekker
Gaat wel erg langzaam
tone29
Wel een mooie oplossing!
Joop3
Waarom komt me dit zo bekend voor, al die detailopnames? Grappig om te zien dat hij onderhuids nog gewoon blauw is (bij de tandwielen)
Dit gaat langzaam? Heb je al gezien wat voor een dikke straal uit die pijp komt? Die zwaden die die machine opvreet zijn echt niet mis. Waarom praat iedereen bij hakselen eigenlijk over rijsnelheid, en niet over tonnen/uur? Bovendien moet je het aan de kuil ook kunnen verwerken. Veel boeren hebben tegenwoordig een trekker van ruim over de 100 pk. Dan is dit echt een mooie oplossing, als je zoveel manschappen hebt.
SJB533
Mengele SH40N... Nu snap ik ineens ook waarom die Engelsen een oppikhaak hebben aan de trekker... Ideaal met omkoppelen van kippers tussen trekker en hakselaar!

(Dit soort machines zie je nogal veel in het Verenigd Koninkrijk ;-))
Joop3
@SJB533
Aha, dus jij denkt dat je er ook al verstand van hebt? 😃
SJB533
Nee, dat niet. Jij dan @Joop3? 😃

Probeer overigens wel om er verstand van te krijgen 😃
sebas deutz150
Ziet er goed uit hoop dat het met de sh30 ook zo goed gaat
Joop3
@SJB533 Nou, ik weet ondertussen wel dat als je de reeds door mij genoemde wisseltandwielen uit St37 maakt, dit op den duur niet goed gaat. Tevens zijn alle kettingen een zwak punt als de machine 3 jaar in de buitenlucht heeft gestaan.... Ik denk wel dat ik in de top 10 hoor van mensen in Nederland die de meeste hectares met zo'n machine gehakseld hebben. 😃
Joop3
@sebas deutz150 Niet bij zulk gras...
In het filmpje zie je af en toe een pluk over de vijzelrol heen komen. Als je dan te veel invoer hebt loopt de pickup vast. Bij een heckmachine kun je niet zo mooi op de invoer kijken als bij een getrokken. Dat is het grote voordeel van een getrokken machine! Zelfs nog beter zicht op de invoer als bij een zelfrijder...
sebas deutz150
Benno wie zit er dan boven jouw in de top 10? 😃 toch zo'n sh40 is toch wel nog ff mooier dan sh30. Hebben alle twee jouw mengeles 30 jaar buiten gestaan?
SJB533
@Joop3

Quote:
Ik denk wel dat ik in de top 10 hoor van mensen in Nederland die de meeste hectares met zo'n machine gehakseld hebben
Zoveel van die dingen hebben hier niet gelopen 😉 Allemaal vasthouden aan de PZjes of die zelfrijders...
sebas deutz150
@SJB533

waarom denk je anders dat hij zo zeker van is. zowiezo is er een jaar geleden weer een gestopt met hakselen met een mengele sh30 die hebben nu een claas sf80.
zo ver ik weet rijd er een gek in zeeland met een sh30 en in twenthe zit er ook een hobbyboer die met een sh 30 hakselt. hij kent vast een hoop meer mensen die hakselen of gehakselt hebben met een sh 30 of sh40.
benno heb jij de foto's gezien van het hakselen met een 3 rijer pottinger (in nederland) die staan namelijk op tf.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
PUNTEN
0
WEERGAVES
216