Challenger Rogator RG 618

209 video's van @perry-fendt

Loonbedrijf Ecoservice Europe uit Oostvurg aan het vloeibaar stikstof injecteren bij melkveebedrijf H. Laurijsse uit Steenbergen/ De Heen, dit met de Challenger Rogator 618 met Duport spaakwielbemester, er werd Urean N3 geinjecteerd.

Meer? trekkertrekker.nl/

Reacties

boerjupke
Zo'n klein tankje?
Boerenjongen16
@boerjupke En dat is niet voor niks gedaan... 😉

Met 'zo'n klein tankje' kon al het grasland worden geinjecteerd van deze melkveehouder... Is een sterkere concentratie van bemesting dan kunstmest, dus hoeft er niet veel van te worden geinjecteerd om hetzelfde of beter resultaat te krijgen, de opbrengst lag 10% hoger dan voorheen.
newholland m100
Hoe werkt zo een spaakwielbemester eigenlijk?
Mc130
Op wat voor grondsoort was dit? want wij hebben het ook gedaan dit jaar maar het werkt voor geen meter! ze zeiden dat je dan ook een lager ureum krijgt bij de koeien en dat betekent dus gewoon dat er gewoon minder stikstof in zit en uit onderzoek blijkt dat er een groot deel verdampt
Boerenjongen16
@newholland m100 Alles is netjes uitgelegd op trekkertrekker.nl/ ! 😄

De iéts luchtere kleigrond.
NHSanderJD
Blijft er nou continu van dat vloeibarekunstmest uit die spaken komen of alleen die in de grond zit?
Boerenjongen16
Das een goeie vraag Sander... zat ik zelf ook aan te denken haha 😛 .
NHSanderJD
Ik denk van wel want anders is het denk onmogelijk.
Mc130
Alleen als een spaak in de grond gaat want er zit een schijfje in de as met onder in een gat zodat als de spaken naar boven gaan worden ze afgesloten en als een spaak naar beneden staat komt er vloeibere kunstmest door.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
PUNTEN
0
WEERGAVES
160