Steyr CVT 6225

26 Steyr CVT 6225 video's

Herbert
Onderweg naar school kwam ik dit schouwspel tegen.

Reacties

deerecase
Het is daar een beetje nat op het land 😃 . die kieper glijdt ook mooi weg. zijn dit allemaal 6225?
ford8630power
Ach, ze hebben wel eens voor hetere vuren gestaan 😉 Trouwens die steyr die vast staat is een 6140CVT of iets in die geest, niet zo'n brulbeer.
janhenk
Dit is inderdaad niet de brulbeer 😉
CaseCS130
Wat doen ze hier? Lely's rooien of zoiets?
staaf
Nou ze doen hier niet zoveel.
ford8630power
Lelies rooien ja.
jeroen13
Mooi bedrijf zo met die styers! nat land zo te zien!
casejxu
én evengeod die kieper volgooien... Dat heb ik nou nog nooit begrepen
Herbert
Jaa klopt lelies rooien, 1 6225 en een paar 6200 geloof ik. er zijn hier ook al kiepers spontaan midden in het land omgevallen xd
ford8630power
Daar kan veel bij hun, ik heb ze ook een keer met een kop op een kieper zien rondrijden, kon gewoon geen zandkorrel meer bijop.
fendt-412
En van het voorjaar een cultivator erdoor en er staat een goed stuk gras of mais of is die boer zn land 2 jaar kwijt? 😛 Laatste wat ik zou doen was land verhuren aan bollen/lelie boeren, zijn bijna altijd op het land te vinden wanneer het nat is.
ford8630power
@fendt-412

Wij hebben nu 2 jaar land aan hun verhuurt. Op het stuk waar ze 2 jaar geleden bollen hadden hebben we nog nooit zulke goede mais gehad 😃 Daar hebben ze ook geen overdreven sporen gemaakt maar toch. Het bodemleven schijnt ook een klap te krijgen van al dat spuiten maar volgens mij valt dat nog hard mee. Ze draineren meteen als het nodig is en daar heb je later altijd nog profijt van.
fendt-412
@ford8630power

doen ze dan ook grond ontsmetten of alleen spuiten? Dan maak je ook genoeg kapot ben ik bang.
Lelies zie je hier in de buurt niet, zitten nog wel wat bollenboeren. Als het nat is in het najaar zijn ze op het land te vinden, en gaan ook gewoon door als het nat is. Zal hier alleen wel wat meer gevolgen hebben. Na 2 natte oogsten zie je ook al wel dat het land een flinke tik heeft gehad, blijft sneller water staan.
ford8630power
Op het hoge zand merk je er niks van. Maar op het lage leem merk je allen dat je de cultivator amper door de grond krijgt. De opbrengsten werden er niks anders door.
fendt-412
Ook niet dat het volgende jaar eerder water blijft staan doordat de ondergrond dicht is? Volgende oogst weer nat, waardoor het nog verder kapot wordt gereden?
Dat is het minste vaak, je bent niet in 1x weer van die ellende af, of moet op klei al een gigantisch droge periode hebben dat er scheuren van 50cm diep in de grond zitten 😄
Herbert
Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben maar ze hebben dit stuk er weer mooi bij liggen. maar grond zal er wel niet beter van zijn geworden
HekmanCase
Oh, idd t kan nog wel erger 😉 ze hebben ons land ook wel compleet omgeploegd met rooien. jaar daarna super mais erop.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
PUNTEN
1
WEERGAVES
1