Fendt 412

88 Fendt 412 video's

Fendt412vip
Maaien en gelijk schudden met de Fendt 412. Voorop zit een 2,65m Deutz-Fahr maaien en achterop een 6 elements Krone schudder.

Reacties

TLA-TSA
Gaat mooi zo, moet degene op de andere combi wel goed de breedte in schatten steeds
newholland tsa
@TLA-TSA
denk gewoon zelfde combi maar dan gewoon de schudder omhoog
Fendt412vip
@newholland tsa We maaien altijd met twee combinaties. Deze combinatie en nog een trekker met dubbele maaiers die steeds een strook gras laat staan.
Fendt412vip
@TLA-TSA Het scheelt dat we lange en rechte stukken land hebben. Zolang je goed recht rijd is het prima te doen.
Siebenga
Dit is toch geen schudden.. dit is hopen gooien
Fendt412vip
@Siebenga

Het resultaat is goed genoeg. We schudden altijd twee keer en hebben nooit groene of natte plukken er tussen zitten. En dit schiet tenminste een beetje op. Anders moet je een twee keer zo brede schudder kopen om dezelfde capaciteit te halen 😛.
casecvx170
MAAKT DE SCHUDDER niet veel te veel toeren?????? vin het geen mooie combi neem dan gewoon een maaaier met keneuzer en breedafleg dan hoef je ook niet steeds gelijk met de schudder der langs
Fendt412vip
@casecvx170

Gewoon 500 toeren op de aftakas. De reden voor deze combinatie is dat een maaier met kneuzer veel brandstof kost en ook veel vermogen, dus langzamer rijden. Nu is het benodigd vermogen beter verdeeld over de beide trekkers en wordt een hoge capaciteit gehaald van 8 ha/huur (incl. kopakkers maaien).
Siebenga
Sja is maar net hoe je dan gaat rekenen.. Bij jullie zijn er 2 trekkers aan het werk. 2 keer zo veel brandstof.. Als je een tripple maaier zonder kneuzer koopt kom je ook makkelijk op die 8 hectare in het uur en in die tijd kan een andere trekker ook zat schudden is eco stand. Is maar net wat je wil
Fendt412vip
@Siebenga

Dat zal inderdaad niet veel uitmaken. Dit is eigenlijk ook vanuit vroeger zo gegroeid toen we nog kleinere trekkers en smallere dubbele maaiers hadden. Toen stond er een 65 pk trekken voor de dubbele maaiers en toen we een nieuwe frontmaaier kregen voor het stalvoeren hebben die maar voor de schudder trekker gehangen. Voor ons is het goedkoop maaien zo omdat 2 van de 3 maaiers in verhouding weinig gebruikt worden en al lang afgeschreven zijn.

En ik vind het wel een mooi sport om zo te maaien. 😛 Het is een mooi gezicht om als je mooie rechte stroken gemaaid hebt.
KOETIE
Hoe lang zijn bij jullie de sttuken land?
Fendt412vip
@KOETIE Ongeveer 500-550 meter.
KOETIE
Oke bij ons 990 meter
bartdereu
Een van de meest onnozele combi's die ik ooit zag 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
PUNTEN
0
WEERGAVES
218