International 733

7 International 733 video's

Ook gaan we vandaag nog meekijken tijdens het suikerbieten zaaien, ditmaal bij akkerbouwer van der Vorm in Dinteloord. De werkzaamheden worden uitgevoerd door loonbedrijf Testers. Prachtig weer, de grond in redelijke conditie, dus kan de oogst voor 2012 gezaaid worden.

Meer? trekkertrekker.nl/suikerbieten-zaaien-met-loonbedr…

Reacties

JD 6430 The Best
Zie die man genieten op zen cabrio 🆒
shovel-joopie
@JD 6430 The Best De mensen bij loonbedrijf Testers genieten altijd van hun werk.
Joop3
Quote @JD 6430 The Best:
Zie die man genieten op zen cabrio

Tuurlijk is dit genieten voor die loonwerker! Hier wordt wat verdiend. Zo, als alles afbetaald is, hou je per uur waarschijnlijk meer keiharde euri's over dan met een Fendt 936 met drieassige mesttank, met een waarde van pak'm beet een half miljoen....
valmet6400power
@Joop3

Zeker weten! Alleen daarom zou je in theorie beter 'oude trekkers' kunnen inzetten als loonbedrijf, neem een fiat 180-90 , die zal echt niet veel minder doen als een fendt 820! Echter uitstraling van je loonbedrijf is ook veel waard dus daarom de (volgens mij) niet rendabele keuze van een fendt 936..
Joop3
@valmet6400power Nou, niet zo zwart/wit....
Belangrijkste reden hiervoor is de betrouwbaarheid! Als het gras in de kuil moet kun je als loonwerker niet zeggen dat je volgende week wel komt, omdat je net de versnellingsbak aan het reviseren bent, of vaak storingen hebt door kleine dingen. Waarbij ik niet weet of al eens onderzocht is wat meer storingen geeft in een jaar:
een mechanische trekker van 15 jaar oud met meer dan 10.000 uur, of een nieuwe met allerlei snufjes.

Bovendien moet je mensen zien te vinden die hele dagen in de kajuit van een 180-90 willen zitten. Voor een dag is het leuk, maar 1500 uur per jaar? Als werknemer ga je dan wel nadenken over een een andere werkgever, waar je wel met de 820 op pad mag.
valmet6400power
@Joop3

Nee okee, das ook weer zo.
Over dat onderzoek weet ik ook niet hoe dat zit, ma qua aanschaf en evt onderhoud zal zon fiat het glansrijk gaan winnen van een fendt.

Vraag me sowieso af hoe loonbedrijven rond kunnen komen van bijvoorbeeld het aanschaffen van een combine , okee het is lease, maar voor die maand dat je hem misschien gebruik kan dat nooit winstgevend zijn toch?
shovel-joopie
Dit loonbedrijf heeft ook maar zat nieuw materiaal rijden, maar in de bietenzaaitijd komen de oudjes van stal, deze 733 heb ik nog op gereden in de tijd als vakantie werker, zon 28 jaar geleden, machines worden het hele jaar door op en top onderhouden, er lopen nog een inter 423 624 en 724 die nog ouder zijn dan deze en nog allemaal tip top in orde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
PUNTEN
0
WEERGAVES
247