John Deere 1120

19 John Deere 1120 video's

Henk 1120
Stam kastanjeboom omgetrokken met m´n John Deere 1120

Reacties

majoor85
Door hij mooi beetje brand hout in zitten
Henk 1120
@majoor85 Klopt, was dik 4 ton kastanjehout.
Zetor-Musil
Vreemde valkerf ? en kastanjehout is ook niet geschikt als brandhout volgens mij
johndeere1020
Kastanjehout wil prima branden hoor.
JD3010
Daar ben je nog wel even mee bezig om die klein te krijgen. Met dit hout kom je de winter wel mee door.
johndeere6100
1.42 oeps??

verder leuk filmpje
RF-HanomagR19
Vergunning graag 😃

kun je een mooie poos van stoken.
valmet 605
Kleine tip voor onze zagers onder ons.... laat een breuklijst staan. Dat is een rand zodat je als een deur scharnierd dat doe je waar je hem heen wil laten gaan.
interman
Gevalletje levensmoe idd.
radium45
@johndeere1020 Kastanjehout gemeng met ander hout gaat wel in de kachel, puur kastanje is geen zak waard.
Heldern
@radium45

En heel lang laten drogen hé
Henk 1120
@valmet 605 Goede tip 😉 Ik moet toegeven dat ik hem achteraf iets te ver had doorgezaagd, er stond nog weinig vast! 😄 Maar goed er stond geen wind en ik was er alleen mee bezig en op m'n huis vallen kon die niet meer. Dus gevaar voor anderen was er niet.
valmet 605
@Henk 1120 Sorry henk het is mn baan/ eigen zaak bomen zagen enz. Zo snel als ik touwen zie begin ik al te twijfelen zodoende dat ik dan extra kijk.
Als het goed is blijft iedereen zn hele leven leren!
Henk 1120
@valmet 605 Touwen waren het niet trouwens, waren 14 meter hijsbanden, van minimaal 3 ton trekkracht, aan elkaar geknoopt. De boomstronk was nog 12 meter hoog, dus dit moest ook wel goed gaan. Daar was nog wel over nagedacht... 😄
valmet 605
@Henk 1120 Nooit gezegd dat er niet over nagedacht was. Het gebruik van sleep trek middelen enz trekken mijn aandacht. Lieren is interesant! en erg link maar alle zaag videos zijn leuk.
regeltjes met doe dit doe dat dat doe je fout enz. Ik weet het maar al te best.
Ieder zn eigen alleen wel belangrijk dat je erover nadenkt hoe en wat.
RF-HanomagR19
@valmet 605 Ik wil hier nu niet eigenwijs lopen doen. Maar bij onze buren stond ook een grote boom in de voortuin, pakweg 4 meter van het huis. De mannen die hem omgezaagd hebben, hadden ook een touw aan de boom bevestigd en stonden er toch serieus aan te trekken. (de zager, die ik persoonlijk ken, heeft er een opleiding voor gevolgd en staat wekelijks met de zaag in de handen voor de baas)

Dus van trekken niet interessant... snap ik niet helemaal. Gebeurd zelfs bij de profs.
valmet 605
@RF-HanomagR19 trekken dikke touwen enz... De breuklijst ed is veel belangrijker. Vraag maar aan je kennis. touwen helpen maar ik kijk vaak eerder als er een trekker met een touw bij staat, is vaak toch een hint van is niet helemaal dagelijks werk (wekelijks miss).
Ik wil niemand afbranden.

Zelf gebruik ik ook wel EENS een touw tuurlijk, kabel of shovel of kraan is veel fijner als je het gewend bent.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
PUNTEN
1
WEERGAVES
3