Jako tank

6 Jako tank video's

Jako-Landbouw
Jako Landbouwmachines Bemestertank Double Two 12.500 liter met Jako Zodebemester ZBM-640. De Jako Double Two tank is een enkelastank met 4 wielen naast elkaar.

Reacties

harald vrieling
Nette tank
Siebenga
Nette tank zonder zuigarm inderdaad.. Snap niet dat boeren nog zo gek zijn om met die slangen rond te zuilen.. verkeerde zuinigheid als je het mij vraagt
KOETIE
@Siebenga

Je moet toch nog een beetje aan je beweging komen op zo'n dag. 😛
tjerk-koetje
@Siebenga Een zuigarm is wel een extra kostenpost. Het drupt altijd na waardoor de erf er onder komp te zitten. En die slang/zuigarm heeft ook een stukje extra eigengewicht wat ook het land mee in moet. en zoals in ons geval hebben wij er niks aan omdat zo'n zuigarm toch niet bij een mestzak en silo gebruikt kan worden. Daarom hebben wij ook gekozen zonder zuigarm
jmos
@Siebenga
geen zuigarm verkeerde zuinigheid? Vanaf hoeveel kuubs tank/ kuub per jaar zou er volgens jou dan een zuigarm op moeten?
Siebenga
Moet je eens op een dag 50 keer een 8 duims slang uit een diepe put weg trekken en aankoppelen.. En dus ook 50 keer trekker in en uit!

Dat nadruppen kan heel simpel voorkomen worden door een bakje onder de slang.. Maar pure onzin aangezien de bemester ook gewoon nadrupt 😄 Kan je alsnog een kleine zuigarm doen die lekt bijna niet!

Zijn trouwens ook genoeg systemen om met zuigarm uit silo te zuigen. Extra gewicht? En dan wel met een frontgewicht het land in gaan..

Ik snapt nog steeds niet :lol:

Edit: @jmos Het gaat hier om een 12 kuubs tank... Dan mag ik er van uit gaan dat er toch mimimaal op jaarbasis 3000 kuub uitgereden wordt?
B - W
@Siebenga ga nou niet met m in discussie, dan wordt de pagina te kort... :lol:
jmos
@Siebenga
oke, 3000 kuub voor een 12 kuubs tank zeg je. 😄 volgens mij zou je meer uit moeten rijden met zo‘n tank maar goed. 😄 het lijkt me trouwens een 6 duims aansluiting eraan. 😄 die is al veel makkelijker aan te koppelen als een 6 duims. 😄 dus dat valt ook wel mee. en zonder zuigarm heb je aan twee hydroulische ventielen genoeg en hoeft er ook geen bedieningskast aan. en je komt tenminste nog even uit de cabine. 😄
jmos
@B - W
wat hek nou weer verkeerd ezegt? 😃
tjerk-koetje
Quote @Siebenga:
En dus ook 50 keer trekker in en uit!
zeggen da ik geen natuurkund heb of zo 😃

heb jij wel wiskunde gehad? 😛
JDpander
@Siebenga Vertel jij mij eens van dat systeem van een bakje onder de slang, als dat makkelijk is op te lossen wil ik dat wel eens weten. uit praktijk haal je de slang uit de put en rijd metteen weg.

en die mestzak en silo van ons is daar niet geschikt voor. en daarbij komt dat wij zonder frontgewicht in de maanden februari/maart niet zonder kunnen. als die zuigarm er dan nog overheen kwam was het nog zwaarder en die hangt ook achter in de trekker
Siebenga
Is geen persoonlijke aanval naar jullie! Rustig 😄

Volgens mij heeft/had kaweco dat systeem met bakje onder de zuigarm!
Met zuigarm kan je ook sneller dan slang aan en afkoppelen... Ik kan er gewoon nog steeds niet bij 😄 Rug verneuken waarvan je maar 1 hebt!
jmos
@Siebenga
rug verneuken ligt er aan hoe je het doet. ‘) en hoe hoog je hem moet tillen. 😄 wij hebben er een touw omheen zitten dat je hem makkelijk beet kunt pakken en in een keer in de koppeling kunt leggen. 😄
met zuigarm kun je inderdaad sneller ja. 😄 dat is zo. maar zo veel sneller dat je de kosten van een complete zuigarm met hydrouulische afsluiiters en de hele mikmak terug kunt verdienen?
Baltus_steyr
Ik had in zown situatie gewoon zown slang aansluiting op mijn tank maken/laten maken en dat het goed werkt. En licht, hoef je trekker niet uit en stukken goedkoper als een zuigarm. Je bent dan wel weer 2 ventielen extra nodig.
jmos
@Baltus_steyr
is ook wel mooi systeem ja. 😄 Maar bij mestzak/silo zit er altijd nog een handbediende klep tussen....... 😞 maar voor uit de put werkt dat mooi ja. 😄 en je mket iets hebben om (bij vacuumtank) om te schakelen tussen pompen/zuigen.
international956
@tjerk-koetje Zo'n zuigarm als deze lekt niet na en het is mogelijk om uit een silo te zuigen lijkt mij, en een gewone koppeling van de slang lekt ook altijd na.
international956
...
selten
@Siebenga
Rug verneuken aan een zuigslang :? en ja 50 keer op een dag aankoppelen kan goed, maar ik merk dat meer in mijn armen als in mijn rug :?. Maarja als ik 50 keer op 1 dag rijdt, dan heb ik de dag nog nie vol 😃.
Siebenga
Dan heb je geen diepe put en 8 duims slang! Die til jij niet alleen met je handen op daar gebruik jij je hele lichaam bij! Heb zelf ook wel minder diepe put en daar is het inderdaad wel makkelijk die slang in de houder te leggen! maar moet je alsnog rare capriolen uithalen om de houder naar de tank toe te brengen!

Om dan de trekker in en uit er maar buiten te houden! Zijn weinig mensen die rustig (zoals een keuken trapje)achterstevoren uit de trekker stappen maar vaak wordt de laatste tree over geslagen! (het is wel zo steil als een keuken trapje) Hier merk je niet zo veel van tot op een punt.... (Dit is natuurlijk helemaal eigen verantwoording)

Leg voor de grap eens arbo wet naast het werk wat je doet! Nou ben ik niet voor de regeltjes van de arbo maar het is wel eens goed daar met je neus opgedrukt te worden. Helaas wordt hier de discussie gevoerd met personen die waarschijnlijk een 8 duims slang niet eens kunnen tillen, of nog geen auto rijbewijs hebben. Erg jong en allang blij dat ze weg gestuurd worden met de combi 😉

Laats een heel document gelezen over arbo en het RMO vervoer... wordt je bang van wat voor regels die allemaal hebben
tjerk-koetje
@international956 dat was @JDpander die reaceerde op mijn naam 😉
newholland6640
Als ik eerlijk moet zijn snap ik ook niet waarom je de slang uit de put moet trekken. Ik zet de tank meestal zo, zodat ik nagenoeg geen slang omhoog moet trekken.
international956
Laat een loonwerker komen om aan die slangen te sjorren.
dirkie ten hove
Het punt is de mensen die een zuigarm gewent zijn vinden dat het beste maar wij thuis vinden dat met de hand het fijnste is en dus ook een persoonlijke voorkeur
johndeere6230
-eGoxlA&index=8 dit is ideaal niks geen gelek, lekker licht en je kan ook gewoon vanuit silo's slurpen 😉
jmos
@johndeere6230
hoe wil je uit de silo zuigen dan? Als je bij een silo gewoon een open verbinding laat stroomt hij leeg. dus je zal er een klep tusseb moeten zetten.

heb trouwens ook ergens een filmpje gezien van een silo-zuig-station. hetzelfde principe als hierboven behalve dat er een lekbak omheen zat en er een systeem op zat dat de klep alleen openging wanneer je de arm in de trechter liet zakken. weer omhoog ging de klep weer dicht.
johndeere6230
@jmos

valt mee volgensmij stage had hem voorheen ook aan de mestsilo zitten niks geen probleem 😉
jmos
@johndeere6230
silo bijna leeg? Als wij de klep open laten staan loopt hij bij ons leeg. 😄 weet nog wel wat anders, van onder een buis naar boven en dan weer naar beneden. kan de mest er nooit uitlopen. maar remt wel gigantisch. en je hebt altijd dat er stront in de buis blijft zitten die er dan weer uitloopt.
johndeere6230
@jmos

ik weet niet 😛 die jonge deerne in het filmpje is op stage en daar zit die ook aan de silo aan gesloten 😉
mbvaltra
Quote @jmos:
van onder een buis naar boven en dan weer naar beneden. kan de mest er nooit uitlopen.

Nooit van overhevelen gehoord? Dit werkt dus niet.
Valtraboerties
Quote @jmos:
silo bijna leeg? Als wij de klep open laten staan loopt hij bij ons leeg.

Haha 😃 ervaring? 😃 Ik had ook een keer de sluiter niet helemaal dicht zitten, na een paar minuten wilde je niet weten wat voor bende het was 😃
jmos
@mbvaltra
Op afstand bediende ontluchting bovenop de buis?? 😛 😃

@Valtraboerties
Haha, gelukkig niet op die manier. maar ben wel eens vergeten pompen/zuigen om te zetten en had hem nog in het midden staan, dus ik denken wat duurt dat toch lang?? 😛 maar ik dacht hij komt wel dus dr klep is open...... 😃
mbvaltra
Quote @jmos:
Op afstand bediende ontluchting bovenop de buis??

Dat zei je er niet bij 😃
jmos
@mbvaltra
nee, maar het kan wel. 😄 en zo‘n ontluchting is heel wat makkelijker als een klep. 😄 om te bedienen dan he. 😄
mbvaltra
@jmos

Nu er niet om heen draaien dat je een natuurkundige fout maakte 😃
jmos
@mbvaltra
wat bedoel je met eromheen draaien? Ik kan dat niet helemaal thuisbrengen 😃 is dat een spreekwoordelijk gezegde als zoiets van “zout in de wonden strooien“ ??? Want dat spreekwoord komt nu in me op....... 😃 😃
mbvaltra
Quote @jmos:
zout in de wonden strooien%u201C

En dat betekend? Mijn nederlands is niet zo goed. Frysk is beter.
jmos
@mbvaltra
sorry, woon op een paar km van friesland maar spreek geen woord fries. 😃 kan je dus niet verder helpen. 😃
Siebenga
@newholland6640 jullie hebben vast ook maar een stal van 20 jaar oud met putten van 1,5 meter diep! daar heb ik ook minder problemen.. + geen 8 duims zuigslang en geen trekker cabine die paar treden omhoog is.. appels en peren! durf haast te wedden dat jou niet eens lukt
newholland6640
@Siebenga

Jongste stal is 9 jaar. put is ongeveer 2,20 diep ofzo 😄 Maar waarom pak je niet niet een langere slang? dan hoef je hem alsnog niet de put uit te trekken.
Siebenga
8 duims slang en nog langer.. heb je enig idee waar je over praat? hoe wil je die mee slepen naar verschillende putten?
jmos
@Siebenga
8 duims slang die lang is weegt wel wat ja. maar zorgen dat je de tank zo neer zet en je de slang zo lang hebt dat je hem niet uit de put hoeft te trekken met aankoppelen. als je wegrijdt de slang naar de zijkant leggen ipv in de put laten zakken. 😄 wij hebben 4 meter slang in put van 2.25 diep. 😄 een keer per dag hoogtens de slang uit de put halen. 😄 is dan wel 6 duims maar een 8 duims een keer per dag uit de put te moeten halen valt toch nog wel te doen? En anders zouden we het met shovel doen. 😛 staat er dan toch om deksel erop te leggen. 😄
Siebenga
Ag die kuubs die jullie in een jaar weg rijden.. Praat hier over 250 hectare land wat meerdere keren bemest moet worden! Dat trek je echt niet uit 1 put! En ook niet op 1 locatie! Hoe wil je die slang vervoeren? Opt dak van trekker en op de tank? Slang is nu al zo lang als de tank! Komt bij dat je een 6 duims slang overal neer legt en harstikke flexibel is! Jullie hebben echt geen idee volgens mij! 6 duims slang gooi ik over de tank heen!

Vind leuk dat bij jullie allemaal zo makkelijk gaat!
Favorit614
Quote @Siebenga:
6 duims slang gooi ik over de tank heen

Ff keer een filmpje maken .
Dat wil ik zien , en zonder dat ie de tank raakt 😄
Favorit614
@Siebenga ik heb ook een 8"slang die ik meerdere keren per dag uit de put tover, kost bijna geen moeite 😃 😄
jmos
Quote @Siebenga:
Hoe wil je die slang vervoeren?

is er geen plek op het spatbord van de tank?
fendt-412
@jmos
op 2 meter hoogte?
dat red je in je eentje niet om dat ding boven je hoofd neer te leggen. Als ik die slang gebruik rij ik hem met shovel van stal naar stal.

6duims is niet te vergelijken met 8duims, minstens een keer zo zwaar en gigantisch stug. Als hij in een ondiepe put bol gaat staan op de grond moet je erop gaan zitten om de slang door te laten buigen en tegelijkertijd terugtrekken. Is met een 6duims slang een eitje.

40keer per dag een slang van een kilo of 50 de put uittrekken ben je ook snel zat van. Doe hier gewoon alles weer met 6duims slang.
johndeere6230
Quote @fendt-412:
Doe hier gewoon alles weer met 6duims slang.

met een beetje goede pomp heb je meer als zat capiciteit 😉 😛
casepowers
Waarom trek je die slang helemaal uit de put dan? Moeilijk doen. Hij blijft echt wel liggen hoor. Als je em 1.5m er uit laat liggen.
dx11
@Siebenga Het zit je diep he Sybren 😃

Maar ik moet wel zeggen dat ik het volledig met je eens ben. Kijk alleen eens naar de extra capacitijd die je haalt! Die paar knaken verdien je zo terug.

Ik hoor iedereen zeggen dat het allemaal niets voor stelt die slang er aan en af, maar als je eenmaal met een zuigarm gewerkt heb geloof ik niet dat je hem weer kwijt wilt. Ik ken tenminste geen boer die een zuigarm op de tank heeft, en alsnog met een losse slang in de weer is!

Is er trouwens niet makkelijk zo'n systeem op de joskin te bouwen? Moet je wel bij elke put een bok hebben om de slang aan te hangen maar toch.
dx11
Quote @JDpander:
en daarbij komt dat wij zonder frontgewicht in de maanden februari/maart niet zonder kunnen

Geen topdrkcilinder? Ook verkeerde zuinigheid 😃
johndeere6230
@dx11

of zn systeem van kemp, is ook 8 duims 😉
dx11
@johndeere6230 moet je een gat in je tank zagen, flens er aan lassen, cilinderophanging er aan lassen. Blijft er niet veel van de Zink over
johndeere6230
@dx11

vandat gat is niet nodig volgensmij maar zou wel na de 1e snee even kijken op stage als die de tank weer huurt 😛
jmos
Quote @fendt-412:
40keer per dag een slang van een kilo of 50 de put uittrekken ben je ook snel zat van. Doe hier gewoon alles weer met 6duims slang.

hoezo iedere keer weer uit de put trekken? gewoon naar de zijkant wegleggen,
johndeere6230
@jmos

maar om hem erin te hangen moet je er toch wel wat aan sjorren
jmos
@johndeere6230
als je het goed doet niet, zorg dat de slang de put niet in schuif en leg hem weg naar de zijkant. zet de tank dan iedere keer hetzelfde neer dat je de slang alleen op hoeft te tillen en in de haak hoeft te leggen. scheelt gigantisch tov de slang uit de put trekken, ook al is dat maar 20cm ofzo
johndeere6230
Quote @jmos:
zet de tank dan iedere keer hetzelfde neer

makkelijker gezegd als gedaan 😉 Je bent hoe dan ook altijd met die slang een lichtelijk gevecht mee aan het aangaan 😉
jmos
@johndeere6230
mij lukt het zo goed als altijd. gewoon op dezelfde manier aanrijden en dan een herkenningspunt op de boerderij ofzo nemen dat hij altijd hetzelfde staat.
johndeere6230
@jmos

bij de ene put lukt het wel de andere niet 😉 We hebben er 1 dan draai je op de plaats en bler je hem zo volgas recht maar die andere is lastiger 😛
jmos
@johndeere6230
dat is lastig. wij hebben bij de silo zo dat we met het voorwiel tegen een rib van de wand aanrijden en dan staat hij precies goed. bij silo moeten we altijd precies goed staan dus dat lukt ons ook wel. 😄
johndeere6230
@jmos

idd, maar mesten jullie ook zelf dan?? ;P
jmos
@johndeere6230
nog niet........
maar silo laten we altijd met zuigarm leegrijden (loonwerker) maar die krijgt het laatste er vaak niet uit. silo is bij ons vaak aangevoerde mest. is altijd dunne mest dus. dus laatste beetje uit silo pompen we er zelf uit en in de put erbij in. 😄 dan gewoon bocht naar beneden achterop de tank en boven mixgat leegblazen. 😛
johndeere6230
@jmos

oke, hoezo nog niet dan?? 😛
jmos
@johndeere6230
hehe, kun je wel raden toch? 😛
johndeere6230
@jmos

kestplaten maar dat is nog niet zeker toch?? 😛
Siebenga
@jmos jij hebt dus echt nog nooit met 8 duims slang lopen stoeien! Die leg jij niet even op hoek van put! Dan moet jij hem meer dan de helft er uit trekken! En als ik dat zou doen en hem vervolgens wat optil om aan te koppelen wil de slang meteen de put in! Kan je beter in een beweging tillen daar kan je je op in stellen!
Siebenga
@dx11 gaat niet echt om wat ik wil! Probeer die kinderen hier aan het verstand te krijgen dat een 8 duims in geen vergelijking met 6 staat!
dx11
@Siebenga haha, succes met je missie 😃
jmos
@johndeere6230
nee, niet de ketsplaat. 😛 al zou dat wel het mooiste zijn. 😃

@siebenga
Oke, als jij het zo zegt geloof ik je wel. Ik weet ook dat een 8 duims een keer zo groot is als een 6 duims ja. dus ook een keer zo zwaar. op zijn minst. maar dan een andere vraag? Waarom 8 duims? Er zijn er ook die twee keer zes duims pakken..........
johndeere6230
Quote @jmos:
nee, niet de ketsplaat

gaan jullie zelf injecteren dan??
jmos
@johndeere6230
Ik ga niet te veel vertellen. 😃 maar het zal wel in de grond moeten ja....... 😛
MaartenMandemaker
@Siebenga Sieb niet zeuren om die paar kuub die jij wegrijd per jaar 😃
DESLAGERURRE
@Siebenga hier !!! kijk eens wat in vond ?johnpierik.nl/verkoop/2013/…
johndeere6230
@jmos
haha 😛 nu ben ik benieuwd 😛
Siebenga
@DESLAGERURRE ik hoef geen zuigarm meer! Ben al bedorven! 😮
DESLAGERURRE
@jmos jij weet echt niet waar je over praat .. 😉
jmos
@DESLAGERURRE
Wat zeg ik verkeerd dan? 😄 ben benieuwd 😄

@Johndeere6230
Ik ga niet meer zeggen hoor. 😃
fendt-412
Quote @jmos:
Quote @fendt-412:
40keer per dag een slang van een kilo of 50 de put uittrekken ben je ook snel zat van. Doe hier gewoon alles weer met 6duims slang.

hoezo iedere keer weer uit de put trekken? gewoon naar de zijkant wegleggen,

Heel simpel, als je die slang op de bodem laat staan, en vervolgens volzuigt en de slang ontlucht gaat hij bol staan in de put. Slang van de grond trekken is zwaar, alleen die slang naar beneden drukken zodat de bovenkant van de koppeling wat ruimte krijgt is nog veel zwaarder. In putten van 150diep is dat nog veel erger.

Mn broertje kon er op zn 15e helemaal niks mee worden, paar keer moeten helpen om de slang eraf te krijgen. Toen de 6duims maar in de put gelegd, is geen grap aan als je een week lang met dat ding moet lopen martelen.
Siebenga
@fendt-412 en dat is mij persoonlijk ook weer de eer te na 😃 ik was ook zon persoon die in zijn eentje de slang opt spatbord dacht te moeten gooien! Hek 10 keer? Gedaan dat laat ik nu ook wel! Wat een idioterie! Maar de cap daarintegen is wel + + 😄
jmos
@fendt-412

snap je ja. ik ben 16 maar als de slang op de grond staat is het verrekte lastig ja. tank op druk zetten wil wel eens helpen. maar tis erg lastig ja. zuigslangen hebben vaak ook wat onderaan zitten dat hij niet op de bodem kan zuigen
fendt-412
@Siebenga

Soms moet je wat he 😛
jij hebt er een turbovuller bijop toch?
Hebben wij niet, zelfs nog snijfilter ertussen. Duurt nog geen halve minuut langer met 6duims.

Mooiste blijft een volle mestsilo, drukt de tank zo vol en alles is al een keer door de pomp geweest, kom je geen rommel meer tegen.
jmos
Quote @fendt-412:
jij hebt er een turbovuller bijop toch?

nee, vacuumtank. met snijmolen bij zuigslang.
SJB533
@jmos
Het systeem in dat filmpje van Kemp, dat @johndeere6230 laat zien is wel degelijk bruikbaar bij een mestsilo! Ook zonder afstappen 😉
Valtra-Fordpower
@SJB533

Als het goed is zijn daar ook filmpjes van op TF.
johndeere6230
@Valtra-Fordpower

die 2de op dat filmpje met die JD is bij een mestsilo 😉
Valtrapowerr
Zuigarm lijkt me nou ook een must, kost een paar centen maar het scheelt tijd en energie!!
Valtrapowerr
Quote @SJB533:
systeem in dat filmpje van Kemp, dat @johndeere6230 laat zien is wel degelijk bruikbaar bij een mestsilo! Ook zonder afstappen

zit daar dan ook een soort bal in dan? dat maar een kant op kan stromen? net als bij de melktank?!
Valtra-Fordpower
@Valtrapowerr Keerklep heeft geen zin, je mag zelf bedenken waarom...

Er zit gewoon een MZ afsluiter voor de trechter, die draadloos bediend wordt, of door middel van een bediening die zit dat de zuigarm in de trechter zit.
Siebenga
@Valtra-Fordpower zijn ook vele simpelere systemen waar je als je wat druk op de trechter zet met hefboom effect de klep open gaat..
Valtra-Fordpower
@Siebenga Dat bedoel ik ook in mijn leste zin 😃

Beste is gewoon alles onder de grond 😄
Valtrapowerr
@Valtra-Fordpower als je de mestsilo wilt vullen bedoel je?
DESLAGERURRE
@jmos wat niet ... alles wat je met hydroliek kunt doen muj niet met bloeddruk doen !
sieb had het over je rug die je zwaar belast .. maar denk eens aan je knieen !!! die hebben nog veel meer te verduren elke keer in en uit de trekker stappen/springen ..
heb het al vaker gezegt tegen je .. je denkt te veel met je koe-boer hersencellen 😉 of je praat je vader na ..
DESLAGERURRE
@Valtrapowerr denk nog even een beetje beter na !
DESLAGERURRE
Quote @fendt-412:
Mooiste blijft een volle mestsilo, drukt de tank zo vol en alles is al een keer door de pomp geweest, kom je geen rommel meer tegen.

juist .. helemaal mee eens .. werkt mooi vlot ..
fendt-412
@DESLAGERURRE
en bij een fatsoenlijke ondergrond ook nog eens goedkoper!

Weet je misschien wat een drijfkleed ongeveer kost voor een silo van een meter of 20 doorsnede?
Keuring verloopt hier binnenkort en hebben nog geen dak op de silo. Hebben straks mestopslag genoeg. Als de investering meevalt gaan we hem misschien verhuren.
DESLAGERURRE
@fendt-412 een beton silo ?
fendt-412
@DESLAGERURRE
nee voor in een metalen silo. 1000kuub en een meter of 3 hoog.
DESLAGERURRE
@fendt-412 stefos em op bellen .. vertellen je het precies en valt je hard mee 😉
fendt-412
@DESLAGERURRE
voor 2000euro ben je een heel eind zeker?
Hebben we hem in 1jaartje weer terug. Is het nog een keer de moeite.

Moet je daar dan telkens met een dompelpomp het water afpompen of lekt dat erdoor?
DESLAGERURRE
@fendt-412 wel voor zorgen dat de silo goed leeg is .. dan zijn dit super dingen ... zou er wel een mix-luik in maken ..stefos.nl/drijfkleed.html/
DESLAGERURRE
@fendt-412 ja zit wel een dompelpomp bij .. er moet niet te veel water op staan ..
fendt-412
@DESLAGERURRE

oke. Dit jaar maar eens alles goed schoon maken. Buis die midden in de silo uitkomt steekt 10cm boven de bodem uit en is niet op afschot gestort. Eens even kijken van hoe en wat. Willen hem sowiezo wel mixbaar hebben ja. Als we hem gaan verhuren willen we er zelf niets meer mee te maken hebben. Hoef geen mest van een ander over het land of door de eigen mest te hebben.
SJB533
@fendt-412
Waarom in de lieve vrede een drijfkleed?
fendt-412
@SJB533
Doen we ook niet voor de lol.
Hebben nu een silo zonder dak, alleen dat is niet meer toegestaan wanneer de silo op nieuw gekeurd moet worden komende zomer. Of kunnen hem afbreken, in de weg laten staan of voldoen aan de regels. Dat is een dak erop of drijfkleed. Zitten hier tussen de akkerbouw, is de mest al mooi in het noorden. Ding is al lang afgeschreven, even investeren in drijfkleed en de rest is pure winst.

Aangezien het een metalen silo is zie ik een dak niet echt zitten, blijven gassen onder hangen. Silo is nu 30jaar oud en nog puntgaaf. En dat is maar om 1 reden, omdat er geen dak op zit waaronder de gassen blijven zitten. Met een drijfkleed heb je ook geen last van gassen.
SJB533
@fendt-412
Aha, duidelijk. Weer wat geleerd 😄
jmos
@fendt-412 kennen het probleem van een dak op de silo. 😞 😛
fendt-412
@SJB533
is wat met die regeltjes. Zon drijfkleed is niks beter dan een korst van 10cm dik. Alleen ze zullen de werkgelegenheid wel proberen te verbeteren.

Hebben hier de regio ook aangewezen als archeologisch waardevol gebied in bestemmingsplan. Wat hier gezeten moet hebben weet ik niet. Alleen voordat je wilt bouwen loopt er wel eerst een dag een pipo rond die wat grondmonsters neemt en profielen maakt om te zien of er wat gezeten kan hebben, wordt even een officieel rapportje gemaakt. Weer iemand 2 dagen van de straat. Van mij hoeft het niet, maar mogen het wel betalen.
SJB533
@fendt-412
Jeuj wat gezellig...

Hiet is de mis... euh welstandscommisie gelukkig ingedamd. Scheelt weervin aanvragen voor nieuwbouw 😄
DESLAGERURRE
Quote @SJB533:
Waarom in de lieve vrede een drijfkleed?

omdat een drijdkleed een behoud voor een stalen silo is ! als er een spankap op had gezeten had ie al lang afgeschreven geweest !
DESLAGERURRE
Quote @fendt-412:
Buis die midden in de silo uitkomt steekt 10cm boven de bodem uit en is niet op afschot gestort.

waarom zagen jullie die niet af dan ?
trouwens .. wat voor kleur is die silo blauw of groen ?
MaartenMandemaker
@fendt-412 Zijn die regels weer veranderd? Onze silo is van 86 en heeft gelukkig ook geen dak. Rundermest zit idd binnen no time een koek op die hem wel afdicht, je ruikt ook niks meer dan.
fendt-412
@MaartenMandemaker
ja is weer veranderd. Wanneer de silo opnieuw gekeurd moet worden is een afdekking verplicht. Eerste keer keuren is na 20jaar, daarna is het om de 10 jaar geloof ik.

@DESLAGURRE
Moet nog even gebeuren. Is een groene silo, meen dat hij gezet is door paques.
Ruben-Wind
Geef mij ook maar een zuigarm. Jammer dat er niet zon simpel ding op de transporttanken kan. Gelukkig zit ons aankoppel stuk op de tank niet zo ver van de grond.
Hurli356
@DESLAGERURRE wat is het probleem van een dak? Hadden op onze silo een dak en daar was niets mis mee.
Valtra-Fordpower
@Hurli356 Ik adviseer je de discussie nogmaals te lezen, de reden is wel degelijk opgenoemd. 😉
Hurli356
@Valtra-Fordpower alleen het punt dat er gas onder blijft hangen? Kon er bij ons aan de zijkanten en bovenkant onderweg.
DESLAGERURRE
@fendt-412 dat zijn wel de beteren 😉
DESLAGERURRE
@Hurli356 wat voor silo hadden jullie dan ?
Hurli356
@DESLAGERURRE groene stalen silo, met zo'n gegolfde wand. Zat dak op met houten geraamte afgedekt met alluminium platen. Stak over aan de zijkanten en bovenin een open nok.
newholland6640
Quote @Siebenga:
oe wil je die mee slepen naar verschillende putten?

vervoer over het erf kan toch met verreiker/shovel?
Valtra-Fordpower
@newholland6640 Als je goed leest, lees je dat het om meerdere vestigingen gaat... 😉
newholland6640
@Valtra-Fordpower

Dan gaat dat inderdaad lastiger 😉
B - W
@Siebenga en de rest

laat ze maar eens een weekje mestrijden met een hoge trekker met 4 treden, een 10 tal verschillende putten per dag,(of nog meer), en 50/60 vrachten per dag, 13/14 uur aan een stuk door.
Het eind van de week halen ze niet op die manier, heb de afgelopen 2 weken veel bouwland eronder geknoeid, maar was elke avond kapot op, heb dan ook wel een fors postuur, wat ook niet meewerkt...
Heb nog nooit met een zuigarm gewerkt, maar ik miste hem de afgelopen 2 weken wel...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
123
PUNTEN
0
WEERGAVES
13