Dewulf RA3060

18 Dewulf RA3060 video's

tractorfreek
Loonwerken Van Bruwaene Roger uit Egem (Pittem) aardappelen rooien op 1 oktober 2013. De Dewulf RA 3060 rooit de aardappelen.

Reacties

Tom VB
Naar zo'n ding wezen kijken maar rooien nu toch met een 2060. Wat een fijne machine met een boel capaciteit.
JD 6430 The Best
@Tom VB met wat voor reden(en) hebben jullie toch nog voor de getrokken machine gekozen?
Tom VB
@JD 6430 The Best
We zijn bij 2 gebruikte zelfrijders geweest, was m allebei net niet zeg maar(leeftijd, opties) en wel een hoge prijs. Deze getrokken 2060 was zeer jong gebruikt en had alle te wensen opties. Machine bevalt tot nu toe(ca. 100 ha gedaan) prima. Echt veel capacitieit !

Al blijft een zelfrijder een wens voor de toekomst. Wellicht de volgende.
JD3010
@Tom VB Hoeveel rooi je per jaar?
Tom VB
@JD3010
Ik zelf niks, maar mijn zwager ca. 90 - 110 hectare pootgoed.
JD3010
@Tom VB Dat bedoelde ik eigenlijk ook. 😉
JD 6430 The Best
@Tom VB de 3060 van ons was het jaar daarvoor ingeruild, hij komt van 2006, toen is hij nog ingezet als machine voor klanten die zelf een nieuwe hebben gekocht, toen is hij terug naar de fabriek geweest, daar hebben ze bepaalde dingen gereviseerd. Wij hadden hiervoor ook een zelfrijder, dus we wouden zowieso niet meer terug naar getrokken. Waar hebben jullie die 2060 gekocht als ik vragen mag?
Tom VB
@JD 6430 The Best
Bij Dewulf Belgie via een NL dealer in de NOP.
Tom VB
@JD3010
😃 is ook geen geheim. Ik zorg indien nodig dat hij kan blijven rooien bij stukken ( dit jaar weinig te doen !) en help wanneer ik kan om ze thuis te krijgen, de piepertjes.
Tom VB
@JD 6430 The Best
Staat/stond die bij Mijno ?
JD 6430 The Best
@Tom VB ow oke, onze dealer had vorig jaar ook een 2060 als Demo machine, die schijnt ook ergens naar de polder vertrokken te zijn. Ik dacht misschien hebben jullie die gekocht 😛 Hier in de buurt lopen erg veel zelfrijders van Dewulf, mede door de goede service, hebben jullie er ook wel eens last van dat er soms een axiaalrol knapt? Wij hebben in de 2 seizoenen dat we met de machine draaien al 4 kapot gehad.
JD3010
@Tom VB Dan is je zwager wel blij met zo'n hulpje. 😄
JD 6430 The Best
@Tom VB Ja 😉 of zijn jullie daar ook wezen kijken? 😛
Tom VB
@JD 6430 The Best
Nee, (nog) geen axiaal rollen kapot gehad. Ja ook bij Mijno geweest ja. zaten nog stickers op van Westra ? Inmiddels lopen hier ook veel Dewulf rooiers, zowel getrokken als zelfrijders en de meesten zijn er bijzonder wijs mee.
Tom VB
@JD3010
Klopt, daarom mag ik met zijn zusje 😉
JD3010
@Tom VB Aha zo dus. Vroeger moest er ook jaren voor gewerkt worden eer je er mee trouwen mocht. Ik wist niet in de NP nog steeds zo is.
JD 6430 The Best
@Tom VB oh, dan moet dat een andere geweest zijn, daar Westra op stond, onze machine heeft als allerlaatst nog bij een boer in de buurt gewerkt, die hebben nu ook een nieuwe 3060 gekocht. Die zijn er ook erg wijs mee! Zij hebben 120 ha te rooien op knap zware grond, en zelfs met de voorgaande natte jaren kregen zij de poters nog met gemak uit de grond, wij hebben zelf jaarlijks ongeveer 80 ha te rooien 😉
Tom VB
@JD3010
Ja klopt. Ik moet nog heel wat jaartjes inhalen omdat wij al getrouwd zijn. Tsja, ze zijn hier nogal van de tradities he. Maargoed ik doe het graag hoor.

Mijn schoonvader zei tegen zijn jongste dochter : "als je maar met een handige vent trouwt anders komt ie er niet in." Nou het is geloof ik wel wat meegevallen allemaal 😃
Tom VB
@JD 6430 The Best
Die 3060 die wij bekeken hebben bij Mijno had ook een nieuwe motor, machine was van 2000. Ik vond het een afgetakelde rooier. Die had genoeg gedaan zeg maar. De prijs war er niet naar dachten wij. Zodoende is het die niet geworden.
JD3010
Quote @Tom VB:
als je maar met een handige vent trouwt
Ja dat is zeker handig, eerst trouwen, dan werken. 😄
Tom VB
@JD3010
Hihi, eerst de lusten dan de lasten.... en dan zeggen dat je last van je rug hebt... 😉
JD3010
@Tom VB Dat zal nog wel meevallen met je.
JD 6430 The Best
@Tom VB die hebben wij ook wel zien staan volgens mij, dat was echt een afgerost ding, bij die van ons kan je wel zien dat hij gebruikt is, maar het is nog een hele nette machine, daar was de prijs ook naar, maar dan heb je ook wat 😄
Tom VB
@JD3010
Gelukkig wel.
Tom VB
@JD 6430 The Best
Ja het zijn prachtige machines, we gaan eerst deze 2060 verslijten en dan kieken we weer verder.
JD 6430 The Best
@Tom VB jup, 2060's zijn ook dikke machines!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
PUNTEN
1
WEERGAVES
1