Claas Meerdere

98 Claas Meerdere video's

hvanhetgoor
Claas Jaguar 870 Green Eye en Claas Xerion 3300 Trac VC van Loonbedrijf M. Verhoef uit Nijkerk, aan het mais hakselen bij Zwartebroek. Na de overvloedige regenval van de dag en nacht ervoor, begon het land al een beetje nat te worden. De mais wordt hier naar de kuil gebracht door een Claas Xerion 3300 Trac VC, een Fendt 924 Vario en een Claas Axion 820 met Kaweco silagewagens. Bij de boer op de kuil zien we een Volvo shovel.

dutchpictures.nl/

Reacties

mats jw
Prachtig gefilmd zo in de ochtend met die mist, en in 1080p. Waar film je mee? film camera neem ik aan?
Wim3065
@mats jw

Volgens ons vorige gesprek, waar ik dezelfde vraag stelde aan hvanhetgoor 😉, filmt hij met een Canon 60D 😄 !
mats jw
@Wim3065 Ah, dankje voor het antwoord. Dat is een mooie camera. z'n 60D is misschien voor mij ook nog wel een optie, of een Nikon. Trouwens (totaal off topic) ik heb een nieuwe mac gekocht, t werkt super 😉
Wim3065
@mats jw

Indien je wilt filmen zou ik niet echt voor een Nikon opteren. Een D800 is het enige toestel die nog wat een redelijke film kwaliteit achterlaat. Maar als je dan naar de prijs kijkt... Als het om enkel foto's gaat, dan ligt de zaak anders.
Aha, nog iemand met verstand die voor Mac gaat! Super! Zul je veel plezier aan hebben! Welke heb je gekocht als ik vragen mag?
mats jw
@Wim3065 Met mijn nieuwe camera wil ik graag beide, goede foto's, goede video's. Mijn vader heeft een Nikon D90 en daar ben ik ook wel tevreden mee, maar zelf wil ik graag een andere. Dus ben al een tijdje aan het kijken. Mijn voorkeur gaat wel naar Nikon.
Ik heb een tijdje de macbook van mijn oom gebruikt, en dat werkte toch wel beter dan verwacht. Toen toch een maand geleden de knoop doorgehakt, en voor een mac mini gegaan. Ik heb voor de mini gekozen omdat ik graag een desktop wilde, en het scherm zelf wilde uitzoeken. Imac vindt ik ook een heel mooi ding, maar nog te duur. Je moet dromen voor de toekomst hebben he 😁 Welke mac heb jij?
Wim3065
@mats jw Nikon is prachtig om foto's te maken, maar helaas om te filmen weinig of niets waard. Canon werkt al jaren aan film. Nikon doet dit pas "recent" om Canon bij te benen. Canon filmt scherper, beter kleurstelling, beter instelmogelijkheden. Maar goed, het is ook een persoonlijke smaak.
Het is wat aanpassen als je van Windows komt, maar zoveel meer gebruiksgeMAC 😉.
Ik heb hier thuis een iMac 21,5" staan. Op het werk staat de laatste nieuwe 27" 😄. Nu, beiden worden professioneel gebruikt, anders is de kost inderdaad wat hoog! Helaas 😄!
mats jw
@Wim3065 idd,canon heeft meer film ervaring. Maar de sensor van de D90 is van Sony. Waar werk je als ik vragen mag? Das wel gaaf een nieuwe imac om t werk. Maar de oude generatie vindt ik net zo mooi.
Wim3065
@mats jw
Ik werk bij een klein grafisch bedrijf. We maken foto's en veel 3D (voorstellen hoe het product eruit ziet zonder het bestaat). Vandaar de "zware" Mac's 😄. We proberen ook video uit de grond te stampen, helaas reageren weinig Belgische bedrijven in de agrarische sector hier op.
mats jw
@Wim3065 Wouw gaaf. Zoiets wil ik gaan leren volgend jaar op mijn vervolg opleiding. Technisch tekenen en 3d modellen maken. Ik experimenteer al een beetje met blender. Maar ik wil in de toekomst ook met andere programma's gaan werken. Fotografie en filmen doe ik ook wel. En photoshoppen en de rest van het adobe pakket, dat leer ik op school ook een beetje 😉 Weet je misschien nog andere leuke 3d programma's?
Wim3065
@hvanhetgoor

Sorry voor het offtopic gesprek met mats jw, we gaan verder via PB's, daar moest ik eerder aan gedacht hebben...
hvanhetgoor
@Wim3065 Geen probleem Wim! Camera discussie is altijd wel leuk en interessant:) Canon is inderdaad goed met HD video, mits je een goede lens hebt, liefst een Canon L-lens of zoiets. Eén nadeel vindt ik dat je op 1080p maximaal 25fps kunt filmen en geen 50 of 60fps, maar dat zal in de toekomst vast wel in de opvolgers komen.
hvanhetgoor
@mats jw Bedankt mats, ja ik film met een 60D.
mats jw
@hvanhetgoor Mooi, zo te zien ook op een statief. Ben je tevreden met de 60D? Zoals je leest ben ik nog een beetje opzoek naar een camera 😉 En het was natuurlijk niet de bedoeling om onder de video een heel off-topic gesprek te gaan houden 😉
hvanhetgoor
@mats jw Ja dat statief is heel belangrijk voor het stil houden van het geheel:) Ik ben heel tevreden over de 60D. Is een goeie camere, maar heeft ondertussen wel een opvolger, de 70D. Ik weet alleen niet hoe die bevalt.
mats jw
@hvanhetgoor oke, z'n 70D is ook wel mooi, maar voor mij te duur. De canon 60D heeft toch een draaibaar scherm? Voor mij is de canon eos 700d misschien een optie, maar een Nikon D5200 vindt ik ook wel interessant. Maar waarmee bewerk je de video's?
Wim3065
@hvanhetgoor

Kun je met Magic Latern de framerate niet wijzigen (ikzelf heb er geen ervaring mee dus geen idee)? Want dat is wel jammer inderdaad...
Wim3065
--Dubbele reactie--
hvanhetgoor
@mats jw Adobe Premiere
hvanhetgoor
@Wim3065 Ik denk het niet Wim, de chip kan denk ik niet hoger. Dat is jammer omdat je dan geen slowmotion kunt maken, maar goed, misschien koop ik nog een keer een GoPro HD erbij.
Wim3065
@hvanhetgoor

Kwaliteit van zo'n GoPro valt (voor ons) serieus tegen. Wij hebben een Hero 2 & 3. Die Fisheye is verschrikkelijk (valt met de nieuwe software wel te corrigeren). En de kwaliteit tjah... Je hebt het gevoel dat alles scherp staat terwijl het zo niet is. Maar ze komen binnenkort met iets nieuws op de markt dacht ik.
hvanhetgoor
@Wim3065 Ok, dan wachten we nog even. Misschien over een jaartje of twee een nieuwe dslr. Hopen dat Canon met een 60fps camera komt.
Wim3065
@hvanhetgoor @mats jw om even in te pikken (een 5-tal maanden later 😉 ) op die 60fps en camera's. Ik heb nu al even mijn oog laten vallen op deze camera: Panasonic GH3 camerashop.be/product/248653/…
En binnenkort komen ze met een GH4. Die 4K!!! kan filmen voor een prijs van 1600 euro. Wij hebben geen 4k nodig natuurlijk 😉. Maar het lijkt me wel wat. De GH3 ook, nog even sparen 😉...
mats jw
@Wim3065 Dat is een mooie camera, ik heb toevallig laatst een maat van mij over zn GH3 gehoort, die doet veel aan auto fotografie. Die GH4 is ook mooi, had er al over gelezen maar ik denk dat het nog niet zoveel zin heeft, omdat er nog maar weinig mensen zijn die 4k materiaal kunnen bekijken, helaas zijn de 4K tv nog een beetje te duur 😉 Maar houdt ons op de hoogte over je aankoop haha 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
PUNTEN
6
WEERGAVES
391