Claas Jaguar 695 SL

20 Claas Jaguar 695 SL video's

MMaarten
Net zoals we oude foto's archieveren, digitaliseren we ook oude films van de landbouw en loonwersector.
Voor deze film moeten we naar de West-Vlaamse Westhoek (B) in oktober 1991. Loonbedrijf Germonpré uit Diksmuide hakselt er mais met een Claas Jaguar 695SL. De bijrijders van Germonpré waren een Case International 1255XL met Record silagewagen en een Renault met Ova silagewagen. De uniekste combinatie's kwamen toch wel van de landbouwer zelf, die zorgde voor een MB-Trac 1300 met vrachtwagenoplegger en een Unimog met een kipper.
© home.euphonynet.be/deoudedoos/

Reacties

radium45
Is deze mais op 50 cm gezaaid of toevallig de geerrijèn die ziet bij 5.00
MMaarten
@radium45 Ik zou het niet weten. Deze film komt van de loonwerker zelf. Wij hebben hem gedigitaliseerd en in ons archief geplaatst.
wiegehts
Machtig de ketting bek lijkt me wel orgineel75 cm
gypCaseXL
@radium45 was volgens mij ooit het gouden idee om twee rijen dicht bij elkaar te zaaien, was alleen niet zo'n succes dacht ik.
gertdl
@radium45 volgens mij is dit 2 rijen systeem gezaaid, center wel 75 maar 2 rijen ipv telkens een. de bedoeling was hier meer opbrengst uit te halen door meer lichtinval en betere verspreiding van de planten. die meer opbrengst is er niet en daardoor zie je het maar weinig dit systeem
radium45
@gertdl Dat vermoeden heb ik ook, dat verklaard ook het matige stoppelbeeld, deze bekken staan er om bekend dat ze zo superkort kunnen knippen.
Joop3
@radium45 leek mij ook de zogeheten deltazaai. Gewoon op 75 cm gezaaid, maar I.p.v. 1 rij 2 rijen in verschot gezaaid, met een kleine tussenafstand. Ik heb ook al eens geprobeerd om rijen op 37,5 cm te hakselen, maar dat was geen succes met de kettingbek. .
radium45
@Joop3 Nee dat valt vies tegen, weet het ook uit ervaring. moet je toch een Kempertje hebben of iets in die richting.
koenjohndeere
Mooie trekkers ammel!
Joop3
@radium45 Nou, dat deltazaai durf ik met de kettingbek nog wel aan:

Stoppel zal inderdaad iets langer zijn. Maar, met de Mengele kun je bijvoorbeeld ook best goed dwars op de rijen maaien, heeft de praktijk vastgesteld. Alhoewel er niks gaat boven netjes in de rij. Ook met een Kemperbek trouwens....
radium45
Quote @Joop3:
Ook met een Kemperbek trouwens....

Klopt, al is het alleen al voor het gemak dat je op de automaat kunt rijden.
sebas deutz150
Quote @Joop3:
met de Mengele kun je bijvoorbeeld ook best goed dwars op de rijen maaien, heeft de praktijk vastgesteld.

dan moet je niet te kort willen stoppelen.
Joop3
@sebas deutz150 Probeer het ook maar eens met een PZ, of een andere hakselaar zonder, of met korte invoerkettingen. Dan neem je de iets langere stoppels op het korte stukje dwars graag voor lief...
sebas deutz150
@Joop3

daar heb je ook gelijk in, heb je het filmpje van het hakselgeweld op mijn facebook gezien?
Joop3
@sebas deutz150 Met de zesrijer? Ziet er goed uit! Grapje hebben wij ook al eens uit willen halen, ging redelijk goed, totdat diegene achteraan niet meer mee kon komen, en steeds zijn klepje bijstelde. Leverde mij een volgehakselde trekker op, inclusief koeler en grill. Daar wordt je dan even minder blij van, temeer omdat die van mij behoorlijk moeite heeft om de temperatuur in het gareel te houden. 😞

In de praktijk zal het bij ons ook niet vaak voorkomen, omdat je de ruimte in de wagen vaak meer dan nodig hebt om rond te komen. Zeker, als we het volgend jaar met de vierrijer gaan proberen.
sebas deutz150
Quote @Joop3:
totdat diegene achteraan niet meer mee kon komen, en steeds zijn klepje bijstelde.

dat had ik dus ook me vader moest af en toe iets inhouden dat ik bij kon blijven. temperatuur problemen kennen wij gelukkig niet.
Joop3
@sebas deutz150 jullie koeler is ook nog geen 25 jaar oud...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
PUNTEN
6
WEERGAVES
7