Claas Jaguar 690

51 Claas Jaguar 690 video's

MMaarten
In de vroege ochtend van 1993 vertrok de hakseltrein van loonwerker Matthys uit Ursel naar de hoeve van landbouwer Pollet in Zomergem. Dit is meteen de start van de tweede dag in iets mindere omstandigheden werken. We zien onder andere een Claas Jaguar 690 als hakselaar, maar er waren ook twee Landini 12500 tractoren met zelfbouw en Record silagewagens bij. Verder zien we ook nog een Fendt Favorit 612 LS en MF 1134 die beide een zelfbouw silagewagen met zich meetrokken.
Halverwege de film krijgt de 690 nog hulp van de tweede hakselaar van het bedrijf, een Jaguar 695, die zijn trouwe hulp, de Steyr 8170 Turbo met Record silagewagen mee hadden.

Een prachtig stukje nostalgie dat we u niet willen onthouden, maar dit is veelal dankzij de mensen die gefilmd hebben of de films ter beschikking stellen. Wij steken er net zoals onze oude foto's, heel veel tijd en werk in het digitaliseren voor deze unieke stukken, die anders zouden verloren gaan.
© deoudedoos.be/ ©

Reacties

Siebenga
Prachtig!
Ritchie
Machtig prachtig... Die blijven toch schitterend die Landini's! Kijk altijd graag naar die filmpjes over Matthys, hoe langer ze duren hoe beter, haha!
boegie
Mooie landini's!
3130ls
Vroeger keken ze niet zo nauw haha geen afschermkappen om de kettingen en aftakas zonder beschermkap.wel een mooi filmpje met die ouwe glorie
johndeere6230
Super beeldmatriaal!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
5
WEERGAVES
305