Fendt 926

239 video's van @MMaarten

MMaarten
De oude doos.be pakt de koffers en trekt op rondreis. We trekken deze maand met onze oude doos door enkele buurlanden van Belgie. Dankzij heel wat landbouwers, chauffeurs en loonwerkers hebben we een mooie oude foto en film collectie. Veel van die fotografen hebben in hun vakanties ook gefilmd. Dankzij een Belgische vakantieganger konden we enkele films van het jaar 1998 digitaliseren. Op de videobeelden is loonbedrijf Hoekstra & de Vries uit Ryptsjerk te zien, voor ons volstrekt onbekend, maar misschien kennen enkele leden van tractorfan het bedrijf.
Op de beelden hier zijn hakselwerkzaamheden te zien. Een Fendt Favorit 926 werd destijds uitgerust met een gedragen hakselaar, wellicht een Kemper? Voor de afvoerders werd er gekozen voor een Fendt Favorit 615 LSA met een Schuitemaker Rapide, een tweede combinatie bestond uit een John Deere 7800 die ook een Schuitemaker Rapide 130 mee had.
Voor meer info en films kan u terecht op deoudedoos.be/
De website landbouwenmachines.be/ is nu ook terug online met een gloednieuwe website!

Reacties

Siebenga
Siebenga
...
Siete
De Loonwerker zit bij ons ( net ten Noorden van Leeuwarden)in de buurt. Was des tijds de eerste met een Fendt Vario hier in de buurt. Deze waren toen ook echt nog maar net uit. De Hakselaar is idd een Kemper. Werd ook mais mee gehakseld, met de standaard 4rijer machine. De foto's die Siebenga laat zien laat de vervanger zien. Doen nu alleen nog maar mais, met een 6 rij voorzet stuk. De 926 op de film is volgens mij eigenlijk de opvolger vd 615 geweest. Dit was toen de trekker voor het zware werk als bijv grond verzet. De 615 hadden ze het luchtfilter van verplaatst naar langs de cabine stijl als ik me niet vergis.
Leuke plaatjes uit mn jeugd dit.. 😉

Mvg,

Siete
MMaarten
@Siete We dachten wel dat we met deze beelden heel wat Nederlandse kijkers konden bekoren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
4
WEERGAVES
4