Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

40 Zelfbouw Zelfgemaakte constructies video's

Zelfbouw zelfgemaakte contructies:
Waarom een loader kopen als je er ook zelf een kan maken??

Reacties

poech prut
Super vet, hij heb op zn kanaal ook nog filmpjes dat ie af is
marc102
@poech prut ff een frontlader maken 😄

of een iets minder indruk wekkende maar wel handige verreiker:

erik9831
Als je de machines hebt om het te maken, dan valt het nog mee.

Maar ik heb geen brander om zulke dikke platen uit te snijden. Heb ook geen boormachine om zulke grote gaten te kunnen boren.

Daar sta je dan, als je zelf iets wil maken. Grootvader heeft zijn cabine van zijn D4006 zelf gemaakt, staat een foto in men profiel. Heeft zijn eigen witloof uitrijmachine gemaakt gehad, zijn eigen aardappelplanter, enz enz ... Alleen is al zijn werkmateriaal dood versleten.

Laspost is net vervangen nu, omdat het gewoon niet meer te doen was om altijd maar gaan te lenen bij een vriend. Dus die heb ik nu al nieuw.

Alleen is de werkplek veel te klein en niet verwarmd. Als het -5 vriest buiten, dan is het daarbinnen ook min 5

Bij die telescooplader vraag ik mij toch af, waar haalt hij zijn gewicht vandaan. Zou toch verwachten dat die naar voor kantelt.
poech prut
@erik9831 Tja zo zal het altijd blijven, als je zelf de spullen niet heb, kan je soms nog wel je baas zn werplaats gebruiken, of spullen lenen van vrienden/familie, maar als je zelf die handigheid niet heb kun je beter een 2ehands kopen. Ik loop zaterdags bij een lmb wordt het al een stuk makkelijker natuurlijk.

2ehands kun je vaak wel aan kwaliatief heel mooi spul komen zoals een kolomboor van 20 jaar oud ofzo, of een oude draaibank die misschien niet digitaal is, maar wel oude (duitse) degelijkheid.
erik9831
@poech prut Heb een 3 jaar geleden een eigen grondbak gemaakt gehad, maar dan denk je altijd ... is zoiets sterk genoeg.

Afgelopen voorjaar heeft een collega en ik het eens geprobeerd. Konden er 800 kilo steenpuin inladen en toen moesten we stoppen. Zijn kubota met volle frontlader kwam vooraan omhoog.

De doelstelling is wel, dat ik in de toekomst (verre toekomst) wel een paar van die dingen ga bijkopen en eventueel een nieuwe werkplaats ergens proberen te bouwen liefst samen met loods. Om zo men eigen dingen te herstellen en eventueel zo wat dingen te maken als hobby.
hobbyboer
Nog even een paar CE-stickers uitprinten.... 😉 Mooi!
Deutz-5006
Prachtig om te zien dit, super!
JD3010
Wel stoer om je eigen shovel te bouwen.
T6020 power
@marc102 lijkt erg op onze macks 227 shovweltje
6400 fan
@jdfan poh das mooi gemaakt!
jdfan
@6400 fan ja deksels

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
PUNTEN
6
WEERGAVES
738