Zelfbouw Landrol

1 Zelfbouw Landrol video's

fresheliciouss
Eerste test op het veld met de zelfbouw landrol

Reacties

aukejan13
Ziet er maar vernuftig uit
mrpieter
@fresheliciouss ziet er netjes uit maar welk effect wil je bereiken met de prikrol?
Renze
Quote @mrpieter:
ziet er netjes uit maar welk effect wil je bereiken met de prikrol?

Sportvelden doen ze meestal beluchten, omdat je door het belopen een hele harde bovenste paar centimeters krijgt. Net als een schapenpotstal, dat is net ingekuild omdat ze het laagje voor laagje vastlopen. Heb je een koe of een paard, die trapt er gaten in zodat de toplaag niet zo vastloopt.

Is met sportvelden net zo, lichte dieren (mensen) lopen de bovenste paar centimeter vast. Met de prikrol maak je beluchtingsgaatjes naar de onderlaag.
GROENEDEERE
Hier is goed over nagedacht en zeer netjes uitgevoerd vakwerk
mrpieter
@Renze ik ben net als @fresheliciouss bijzonder bekend met de kweek van graszoden.
Het beluchten van sportvelden lijkt me zeer handig met deze machine, alleen vroeg ik me af of dit ook voor de graszoden bedoelt is 😉.
Als je een sportveld belucht, bij het maken van een bocht dan til je de prikrol op?
fresheliciouss
@mrpieter wij gebruiken de landrol vooral op de kwekerij. maar we vinden belangrijk dat we na het aanrollen de wortels terug zuurstof geven. dit komt de groei ten goede, en met deze combinatie kan het in één werkgang. er bestaan van fabriek af reeds zulke landrolcombinaties, maar die waren niet met onze zin 😄
fresheliciouss
@GROENEDEERE vooral lang over nagedacht, en veel op de machine staan kijken en met mekaar discussieren. maar het resultaat is naar onze zin 😄
mrpieter
@fresheliciouss Wij kennen het probleem.. Bijna geen een machine van een fabrikant is passend voor een graszodenkweker. Iets nieuws wordt aangepast of het word zelf gebouwd, dan is het altijd naar de eigen zin.
Jullie gebruiken de rol ook tijdens de teelt als ik het goed begrijp?
fresheliciouss
Af en toe, liever niet teveel. na de winter, om de oneffenheden van het vriesweer weg te werken. en in het seizoen om de wortelzone mooi glad bij mekaar te drukken. jullie niet?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
PUNTEN
7
WEERGAVES
15