Deutz DX 160

18 Deutz DX 160 video's

dx11
verwijderd

Reacties

JD3010
Ben je nog en beetje blij mee?
JD3010
Zie je niet zoveel meer.
dx11
@JD3010 bevalt heel best, legt het mooi zwart. diepteregeling van de trekker is hevig in de war dat is de grootste beperking van deze combinatie
JD3010
@dx11 die regelt onderin? Ik ploeg vaak bijna volledig op positie.
hobbyboer
Ik vind mooi gaan! Trekker speciaal op ploegbanden gezet?

Wat is precies het probleem met de diepteregeling?
Als je de trekkrachtregeling (of meng)optimaal wilt gebruiken, dan moet de ploeg eigenlijk veel meer voorover getrokken worden tijdens het heffen.
Nu lijkt het zelfs dat je eerste schaar hoger komt dan de achterste.
Heb je nog mogelijkheden om de topstang lager aan de trekker te bevestigen? Aan de ploeg kan hij nog wel een gat hoger, zag ik volgens mij.
hobbyboer
Aan de andere kant: Grip heb je voldoende, dus als je toch de achterzijde van de ploeg volledig op het wiel laat lopen kun je ook gewoon op positie regeling ploegen, zoals @JD3010 ook al zegt.
dx11
@hobbyboer als je de hef omlaag doet zakt hij tot helemaal onderin, doe je hem omhoog dan gaat hij helemaal omhoog. de afdrachtregeling zit er niet meer op, wellicht heeft het daarmee te maken.

Hij loopt nu dan ook geheel op het loopwieletje dat gaat wel maar je hebt minder grip de ploeg gaat toch wat hangen, zowel voorover als overbuik. de ploeg toch redelijk afgesteld gekregen met als enig punt dat hij op de kopakkers wat raar achterover hing.

deze banden waren de enige die mij qua breedte, staat en prijs aan stonden. zocht eigenlijk nette 20.8 of 580/70r38 banden toen @mdoornekamp deze aanbood.
hobbyboer
@dx11 Aha, dus je gebruikt de hef helemaal niet voor de werkdiepte. De ploeg loopt volledig op het wiel en de topstang.
In dat geval is het ook gunstig om te proberen de topstang zo steil mogelijk te krijgen. (bij de trekker laag en bij de ploeg hoog)
mdoornekamp
Mooi werk op deze grond. Regelt die ploeg ook nog zelf over buik/ rug met de korte cilinders boven de koppelpennen
hobbyboer
@mdoornekamp Ja, dat zag ik ook.
Al is zelf regelen wel een groot woord, het is alleen maar wisselen gelijktijdig met het zwenken.
Eigenlijk is het ook een beetje een wentelploeg, had ik nooit bij stilgestaan, maar dat is dus ook nodig bij een zwenkploeg.
hobbyboer
Zwenkwentelploeg 😄
dx11
@mdoornekamp @hobbyboer dat klopt, gaat idd gelijk met het zwenken. bij een ploeg waarmee bovenover wordt geploegd hoeft dat niet. Die zie je aan de andere kant van het grote water nog wel eens zag ik op YouTube
hobbyboer
Quote @dx11:
zag ik op YouTube

Poehee, wat vergaren wij weer een hoop kennis op deze manier 😄

Nu nog zien dat we daar iets nuttigs mee kunnen 😉
mdoornekamp
@hobbyboer op jouw lichte grond kun je ook wel ploegen met zwenkploeg 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
PUNTEN
3
WEERGAVES
669