Energic 519

2 Energic 519 video's

erik9831
Video van een Energic 519, test-run met the one and only TF-pet op 😄

Reacties

mklok
Is nog rap dat trekkertje.
erik9831
@mklok Ja maar het is bedrieglijk 😄

In 1ste, 2de en derde versnelling gaat hij traag, maar eenmaal in 4de schiet hij weg als een raketje 😁 Is ook een aparte manier van rijden, is met een handgas aan de linkerkant. Er zou mits enige aanpassingen wel een voetgas op gemonteerd kunnen worden denk ik, maar is helaas niet meer origineel dan. Zal nog veel tijd en werk inkruipen om hem nog helemaal kaal te maken en opnieuw alles te doen zoals het hoort.

Frans merk, was in het zuiden wel een populair merk op vlak van motoculteurs. Zeldzaam in de rest van de wereld. Waren eigenlijk wel vrij innovatief als merk vind ik. Zo hadden ze al motoren die op verschillende onderstellen geplaatst konden worden. Van bijvoorbeeld een freesje naar een grasmachine of een verticuteer machine, reeds in de jaren 50-60. 😄
mklok
@erik9831 toch een bjjzonder merk in je bezit. Rood is wel de orginele kleur? Moet je er nog veel aan doen?
erik9831
@mklok Ja rood is de originele kleur, Ral 3003 volgens de man van het Energic museum rond de streek van Lyon. Ik zou je wel een foto willen laten zien van eentje die perfect in orde is, alleen vind je op google niet zo meteen zo een trekkertje dat volledig in orde is.

In deze versie had je 2 modellen, de iets bredere versie voor het 'gewone' trekker werk en de wijnbouw trekker, dit is een wijnbouwertje.

Heb nu al achteraan nieuwe banden gezet, radiator laten herstellen, na 6 jaar stilstaan gestart gekregen, koelsysteem gereinigd, brandstof en tank gereinigd.

Nu moet al het plaatwerk nog gedaan worden, de motor eens uit elkaar halen en reviseren, velgen ... Eigenlijk alles 😄
@JD3010 Ik weet alleen niet hoe het zit met die handgas correct. Bij een wagen, laat je altijd de gas los en schakel je dan. Maar bij deze is het geen enkel probleem om je gas aan te laten en dan te schakelen. Volgens mij niet echt de normale gang van schakelen denk ik 😄
mklok
@erik9831 denk dat ze vroeger niet echt veel op de weg gereden hebben. Wij hadden een Fordson super major. Ook deze had enkel handgas, is wel leren om mee om te gaan. Maar het is wel orgineel natuurlijk. Heb je deze pas gekocht of stond hij bij je in de schuur? Vind het wel een leuk ding, zit nog een beetje geschiedenis achter.
erik9831
@mklok Heb hem nu een 3 - 4 maanden.

Was al langer van plan om eentje van het merk te kopen. Komen ook regelmatig op de website 'le bon coin' te koop. Alleen is dat bijna allemaal in het zuiden van Frankrijk, wat het dus niet makkelijk maakt om eentje te gaan halen, hoewel ik het wel zou durven. 😄 Per toeval op de website aan het kijken van Happy Old Iron, omdat die soms wel eens speciale modellen te koop aanbied. Daar stond eentje op, gemaild, gaan kijken en gekocht. Stond daar al een 6 jaar te wachten op een nieuwe eigenaar.
mklok
@erik9831 Mooi hoor , veel plezier ermee en hopen dat we hem eens een keer in het echt gaan zien.
JD3010
Quote Reactie van @erik9831:
maar eenmaal in 4de schiet hij weg als een raketje

Een echte wegversnelling, dat was heel gebruikelijk toen. Ik heb ook een paar oude trekkers die dat hebben. Goed snelheid maken en dan rustig overschakelen naar de hoogste.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker en tractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
5
WEERGAVES
326
TREFWOORDEN