Claas Arion 650

24 Claas Arion 650 video's

Mick Jaguar
Ploegen in de polder met een Claas Arion 650 en Rumptstad 4-schaarploeg.
Het gras, dat als groenbemester dient, staat wel hoog, maar dankzij de gekartelde schijfkouters wordt het mooi afgesneden en netjes en volledig ondergewerkt.
In tegenstelling tot de meeste ploegen die ik al gezien heb, wentelt deze "overbuik". Hierbij draaien de ploeglichamen onder de framekoker. Het grote voordeel van de overbuikwenteling is dat de verticale stand van de ploeg tijdens het werk bijgesteld kan worden. Bij het afploegen van het perceel kan zo een ondiepe eindvoor worden verkregen. Ook als het overland wiel van de trekker in een spuitspoor loopt, waardoor de ploeg teveel overrug gaat lopen, kan dit direct en zonder moeite via de wentelcylinder worden gecorrigeerd.

Reacties

mdoornekamp
Het over buik bijstellen kan alleen als je geen automatische inzwenk functie hebt.

Bijkomend voordeel van over buik wentelen is dat je ploeg (frame) veel schoner blijft.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp plus dat je minder hefhokgte nodig hebt als je een relatief kleine/lage trekker voor de ploeg hebt staan.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best jouw kverneland wentelt ook over buik zeker.

Lemken wentelt over rug, maar door de aparte inzwenk cilinder, staat de ploeg bijna in lijn met de wentelas.
@mdoornekamp is dat een extra cilinder die de vario op zn smalste zet? Dat heeft onze Vogel en Noot wel. Een dubbelle plunjer Die de ploeg smal zet voor het wentelen. Hebben er ook een packerarm aan zitten dus moet wel over rug
mdoornekamp
@MaartenMandemaker het is echt een aparte cilinder die de hele balk smal zet. De scharen bewegen niet.
+1
JD 6430 The Best
@mdoornekamp klopt, omdat het wiel van onze kverneland vrij breed staat had de 6430 maar krap genoeg hefhoogte on te wentelen. Met overbuik wentelen was dat probleem opgelost.
radium45
Nadeel van deze manier van wentelen is dat de hefinrichting meer te lijden zou hebben. Tenminste dat wordt mij altijd verteld. Voor de rest alleen maar voordelen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ploegen , rumptstad , ploeg , tractor , claas , polder en wentelploeg geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN