Zelfbouw woeler

1 Zelfbouw woeler video's

jochem-vahl
Video van Zelfbouw woeler
wout-mylle
@jochem-vahl zou het beter gaan als je zou een scherpe kant maken aan de voorzijde van de 'tand' over de hele lengte?
roscho
@wout-mylle Inderdaad: de beitel puntig-scherp maken en wat langer, zodat hij meer omlaag trekt. Het trekkertje krijgt dan meer druk op de wielen.
wout-mylle
@roscho en zou het niet helpen om de 'staaf' waar de beitel aanhangt ook scherp te maken?
roscho
@wout-mylle Ja, maar niet door er wat af te slijpen, dat gaat ten koste van de sterkte. Dan een puntige vorm er tegenaan lassen.
wout-mylle
@roscho oke en hoe dik ijzer zou ik nodig hebben om zo'n woeler te maken? Geen verstand van metaalsoorten/sterktes, ik ben houtbewerker van beroep maar ben wel zeer handig en kan lassen
roscho
@wout-mylle Verstand van metaal heb ik ook niet. Op dit moment is het sterk genoeg om de kracht van je trekkertje te verdragen. Zet je een scherpe hoek tegen de voorkant van de tand, zal hij alleen maar sterker worden.
Jouw trekker is 13 pk (??) en zal nog geen 600 kg wegen. Maar een oldtimer van 15 pk is toch heel wat meer mans, hij zal de woeler misschien doormidden trekken. Het hangt er dus erg vanaf wat je ervoor zet.
Denk je erom dat glasvezelkabels tegenwoordig maar 40 cm diep of nog minder diep liggen?

Reacties

flupke 1
Het gaat nog niet vanzelf
O hangt er een gasbuis aan 😉
bartjuh
@flupke 1
Blijft achter 't draadloos internet hangen denk ik😋

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden zelfbouw diepwoeler , iseki tx1300 , iseki en tx1300 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN