Krone Big X 650

50 Krone Big X 650 video's

nagd2010
Loonbedrijf Wemekamp (Hellendoorn) ging weer van start in de mais van 2019, met de Krone BigX 650 weer voorzien van de imposante 12 rijige Kemper 390 Plus maisbek, ging de eerste mais van het jaar weer door de machine.
Ze hakselden die ochtend een mais proefveld vrij voor Wageningen University & Research (WUR) waarvan we ook een van de medewerkers op de hakselaar zien meerijden en aanwijzingen geven.
De mais wordt afgevoerd met een John Deere 7930 en John Deere 6210R met beide een Joskin Trans-Space 7500 25 kipper.
Gelukkig scheen 's ochtends nog even de zon, voor de rest van de dag stond er regen op het programma.
Wageningen UR zou de volgende dag terug komen met hun eigen gloednieuwe proefveld hakselaar, ook hier heb ik beelden van mogen maken waarvan binnenkort een video volgt.

Reacties

radium45
Een Kemper met Krone stickers... Wat willen ze nu aangeven?
nagd2010
@radium45 Is een Kemper afkomstig van een New Holland, die met aanpassingen aan de BigX is gezet. En gewoon omdat het mooier leek, hebben ze de bek in Krone kleuren gespoten en zelf die logo's erop gemaakt.
Fendt926Driver
De proefvelden zijn van wageningen.
Ze staan dus niet in wageningen?
Lijkt me ook een best eind rijden van helendoorn naar wageningen
nagd2010
@Fendt926Driver Nee, ze hebben de proefvelden in Den Ham staan. Wemekamp heeft daar grond, en dat word regelmatig gebruikt voor proefvelden omdat daar goede groei condities zijn voor mais. Niet te droog, niet te nat, en de meeste planten hebben hetzelfde formaat. De mensen van Wageningen komen dan hier heen voor de proef monsters (zal van die machine ook nog een video posten). Die word achterop een vrachtwagen hierheen getransporteerd.
@Fendt926Driver Wageningen? Zit daar die WUR die onderzoeken doet waarvan de betaler vantevoren de uitkomst van het onderzoek bepaald? 😅🙈
+2
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr klopt die bedoel ik.
Zitten ook in dronten waar heel veel makke schapen ook onafhankelijk les denken te krijgen
@Fendt926Driver met een vol zuipprogramma van zondagavons tot donderdagavond word je vanzelf mak indd, geen besef meer wie of wat voor de klas staat 😂
Ik zeg overigens niet dat Leeuwarden beter is, maar daar was de koffie erg lekker, en af en toe een pilsje kon ook binnen school 🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden joskin , hakselen , trekker , john deere , loonbedrijf , tractor , mais hakselen , krone , Mais , silage , oogst , maishakselaar , kipper , kemper , farming , veldhakselaar , JD 6210R en harvest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!