New Holland CX 8080

10 New Holland CX 8080 video's

tonnie-stam
Video van een New Holland CX 8080

Originele beschrijving:

23 juli 2019. Landbouwbedrijf: Noordam -Ten Have uit Borgsweer aan het combinen met de New Holland CX 8080. Muziek: bensound.com/ ACV.

Reacties

+4
kerstrunner
Die chauffeur houd er tenminste rekening mee, hoe de rij'en stro worden afgelegd! Netjes bereikbaar voor de pers, ipv kris kras op de kopakkers
radium45
@kerstrunner Dat wilde ik ook al schrijven. Als je ziet hoe sommigen de kont al omzwaaien als het mes amper het gewas uit is.. Denken niet verder na als hun neus lang is.
Pieter716
@kerstrunner Klachten over een bepaald loonbedrijf?
radium45
@Pieter716 Als je de meeste maaidorsfilmpjes bekijkt maaien ze maar een beetje raak en geen rekening houdend met de man met de pers.
JD3010
@radium45 Hakselen is veel mooier.
radium45
@JD3010 Het stro bedoel je?
JD3010
@radium45 ja, ik haksel het nu weer, bevalt me prima.
SJB533
@JD3010
Zomergerst? Ja, direct hakselen! Wintertarwe hakselen is zonde.
+1
radium45
@SJB533 Sinds wanneer heb jij verstand van stro? behalve beddestro.. 😂
SJB533
@radium45
Kun jij je als loonwerker misschien niet voorstellen, maar als zoon van een veehouder leer je heel veel over stro.
radium45
@SJB533 Nadeel van gerstestro is dat het vaak te mooi is om te strooien. De beesten vreten het allemaal op. Maar gerstestro heeft wel weer meer opnamecapaciteit dan tarwestro.
+3
HJ_
@radium45 vochtopname bedoel je? Wij ervaren het precies andersom.. gerstestro is soms wel smakelijker ja. Maar zit minder structuur in dan tarwestro.
radium45
@HJ_ Ik heb wel het idee dat het 1 en het ander afhankelijk is van hoe het geperst is. Vaak worden de big packs veel te vast geslagen zodat het stro teveel geplet wordt.
HJ_
@radium45 dat is ook zeker zo. Er is zoveel verschil in stro. Krijgen hier ook wel eens een vracht goudgeel stro. Dan denk je, ziet er goed uit. Maar dan is het op het oog heel mooi. Maar zo geel en stengelig dat het geen drup vocht opneemt. En zelfs met vreten pakken ze liever dat doffe stro dan dat gele stro
+1
jehan
@HJ_ ik dacht al hetzelfde ....
+1
cb6520
@HJ_ hier gebruiken we het gerstestro als voer stro omdat het te weinig vocht opneemt om in te strooien in vergelijking met tarwe en rogge stro.
jehan
@cb6520 triticale stro neemt nog meer op was mn idee altijd
radium45
@jehan Roggestro nog meer.
jehan
@radium45 hahaha hoe meer stro je in het hok gooit hoe meer het opneemt
rommert14
@radium45 moeten wij dat hebben dit jaar, ik zeg altijd maar dat het me niet veel uitmaakt
+1
radium45
@HJ_ ik zal de boel wel door elkaar halen. Ik strooi ook geen stro. Dat zal het zijn. 😀
SJB533
@radium45
Zomergerst is juist niet geschikt voor vochtopname. Beste is tarwe, triticale of rogge. Vooral, als je dat een keer bent vergeten te persen
kerstrunner
@Pieter716 Beetje wel ja, maar dan in een andere regio dan die van jou...
930triplemaaier
@kerstrunner of als je stopt midden in gang dan even een stukje achteruit rijden totdat de combine leeg is zodat je dan geen grote hoop stro op de plek krijgt waar je gestopt bent. Dan heeft de pers ook geen grote hoop stro in 1x te verwerken
radium45
@930triplemaaier Dat komt ophetzelfde neer als dat die meneer in dit filmpje doet, als de mogelijkheid er is, rechtdoorrijden totdat de machine leeg is.
verwijderd
SJB533
@JD3010
Nee, is een reststroom, die te verrijken valt
verwijderd
SJB533
@JD3010
Zeker. Komt je C/N-coefficient ten goede. Waar ik op doel: gebruik je dat stro onder eenden of runderen, heeft het meer waarde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
2
WEERGAVES
0