Deutz Meerdere

28 Deutz Meerdere video's

MMaarten
Dit jaar verliep de maisoogst in iets wat nattere omstandigheden dan voorgaande jaren. Niet dat dit zo speciaal is want vroeger gebeurde dit ook wel meer of één keer.
We keren in deze film terug naar november 1993 in het Oost-Vlaamse Kleit (B).
Bij deze landbouwer was de mais nog niet afgeraakt, zodoende kwam loonwerker Etienne Busschaert uit Knesselare op 6 november langs met zijn hakselequipe.
Men begon met goede moed aan de oogst met een New Holland 2305 op de gewone banden. Deze moest al snel de strijd staken, waardoor een New Holland 2200 S met dubbele banden kwam verder doen maar die werd uiteindelijk ook naar de kant verbannen. De hakselaar die toen redding bracht, was een heuse veldtest hakselaar die door CNH Zedelgem werd geleverd.
Zoals u zal zien was die hakselaar dus het prototype van de New Holland FX 450 reeks. Deze was de redder in nood, met deze hakselaar wist men de mais te hakselen. Door zijn hoge doorrijhoogte en brede banden wist deze hakselaar zich een weg te banen door het drassige veld.
De naam Busschaert is een gekende naam in de loonwerkwereld in Oost-Vlaanderen. Vroeger had je in de streek rond Aalter, maar liefst 4 loonwerkers met dezelfde naam. Uiteindelijk allemaal neven van elkaar. Zeker twee daarvan hakselden mais. Marc Busschaert uit Aalter en dus ook Etienne Busschaert uit buurgemeente Knesselare.
Als spotter in die tijd was het niet simpel wanneer je ze zag passeren. De twee bedrijven hadden een bijna exact het zelfde machinepark.
Beide bedrijven reden met de gekende New Holland hakselaars en hadden er toch wel elks twee of drie stuks op het erf staan.
Voor de tractoren ging men te rade bij de locale Deutz-Fahr dealer. Na een hele reeks D serie's van Deutz te hebben waren de Deutz DX 6.30 tractoren aan de beurt. Zowel het bedrijf van Marc als dat van Etienne had er een ganse trein van lopen. Net zoals de tractoren, waren de silagewagens ook hetzelfde. Men ging shoppen bij Record uit Maldegem, die dan ook de 'bruine' Record silagewagens leverde. Moeilijk voor de spotter om beide bedrijven uiteen te houden dus!

In de film zien we dus enkele Deutz D100 06, Deutz DX 6.30 met Record silagewagens en nog een John Deere 2140 van de landbouwer .

Meer uitleg over dit beeld en bedrijf, dat kan je vinden op deoudedoos.be/

Reacties

roscho
Als je als boer je land omgewoeld ziet worden tot dit soort feestterrein, word je niet blij, lijkt me. Het kan wel 5 jaar of langer duren voor de bodemstructuur weer wat tot rust is gekomen.
+1
deutzisthebest
Wat een schitterend materieel om te zien maar wat een gevecht voor de mais.
kerstrunner
Wat een zenuwachtig gedoe, veel teveel volk die allemaal staan te roepen en te zwaaien om aanwojzingen te geven... Waarschijnlijk geven ze dan ook allemaal nog eens verschillende aanwijzingen. Ze hadden al wel het effect van lage bandenspanning door .
ErikJan
Mooie film, en ook mooi om er het prototype van de fx in te zien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
11
WEERGAVES
697