Boer

Boer redt 150 koeien bij brand in stal Coevorden

Bij een boerderij aan de Zaadvenenweg bij Coevorden heeft een brand gewoed. In de getroffen stal stonden 150 koeien. De boer wist alle dieren veilig naar een naastgelegen weiland te krijgen.

0 reacties


Boer aan het roer bij Regio Deal FoodValley

Boeren, onderwijs, overheid en andere partijen in de Foodvalley kunnen aan de slag met de versnelde transitie van de primaire sector, gezonde voeding en versterking kennis- en innovatiecluster. De gemeenteraad van Ede gaf eind vorige week groen licht voor de laatste bijdrage van 7 miljoen euro aan de Regio Deal FoodValley.

0 reacties


Een jonge boer wil groeien

De wereld is zonder intensieve veehouderij niet te voeden, zegt varkensboer Theo Vernooij. Het liefst wil hij nog meer varkens houden. „De varkenspest in China is goed voor de boer.”

0 reacties


Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.

0 reacties


'Zet boer aan het roer met Regio Deal'

'Ik vind het slim om met het budget van de Regiodeal in te zetten om dingen te gaan leren door te doen. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van het grondwater door boeren zelf. Door dit goed te reguleren beperk je bodemdaling en CO2-uitstoot.'

0 reacties


Jan de Boer nieuwe directeur Verkoop & Marketing bij Van Zanten Breeding

Van Zanten Breeding heeft per 8 juli 2019 Jan de Boer benoemd tot Directeur Verkoop & Marketing. De Boer is hiervoor meer dan 16 jaar in verschillende functies werkzaam geweest bij Royal FloraHolland en bekleedde hij directiefuncties bij achtereenvolgens: FresQ, Decorum en Heemskerk Flowers.

0 reacties


Boer Van der Kooij rijdt bokashi over zijn land

Onderzoekers en boeren maken zich zorgen over de bodemvruchtbaarheid, die in Nederland achteruitgaat. Biologisch melkveehouder Jeroen van der Kooij beproeft met succes een middel om daar wat aan te doen: bokashi.

0 reacties


Boer (62) en zoon (26) uit De Kiel verdacht van betrokkenheid bij professionele wietkwekerij

DE KIEL - Zeven mannen worden verdacht betrokken te zijn bij een professionele kwekerij in De Kiel waar bijna 2,5 jaar illegaal hennep is geteeld. Dat stelt het Openbaar Ministerie.

0 reacties


Stapelverliefde boerin Steffi viert jubileum

Boer zoekt Vrouw-deelneemster Steffi heeft iets te vieren. Het is alweer een jaar geleden dat haar hart op hol sloeg toen ze Roel zag. Op Instagram deelt de boerin een lief bericht.

0 reacties


Verslagen door de toekomst

Wat betekent een hittegolf voor de boer, en vooral voor de koeien? Boerin-in-Frankrijk Ellen-Maureen Colpa laat Foodlog mee beleven hoe zij, de koeien en andere boerderijbewoners hoofd en lichaam koel proberen te houden.

1 reactie


Tien nieuwe boeren klaar voor Boer zoekt Vrouw

Fantastisch nieuws voor de fans van Boer Zoekt Vrouw: seizoen 11 komt eraan. Yvon Jaspers maakte zojuist bekend in een video dat op 1 september tien ‘nieuwe, spannende, knappe, grappige én vrijgezelle boeren’ worden voorgesteld.

0 reacties


Meningen zijn verdeeld over varkensstallen zonder boerderij

De meningen onder varkenshouders en andere deelnemers aan de stelling: ‘We moeten af van varkens houden in stallen, op terreinen waar de boer niet zelf woont’, zijn verdeeld. Bijna de helft van de in totaal 815 stemmers, is het met de stelling eens.

0 reacties


'Vleesveehouderij moet kansen beter verzilveren'Originele beschrijving

'Verantwoorde kwaliteit van dichtbij', zo heet de visie van de vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland. Volgens voorzitter Wouter Hartendorf kan de vleesveehouderij een brug slaan tussen boer en consument.

1 reactie


Invloed boer op water is kleiner dan gedacht

De maatregelen die Friese boeren de afgelopen vijftien jaar hebben genomen tegen perceelafspoeling hebben nauwelijks effect gehad op de kwaliteit van het oppervlaktewater. Dat blijkt uit een onderzoek dat NMI Wageningen heeft uitgevoerd.

1 reactie


Boer en loonwerker strijden tegen bodemverdichting

Boeren en loonwerkers beseffen steeds meer dat ze zelf maatregelen kunnen treffen om de bodemverdichting op hun bedrijf te voorkomen. Daarmee vergroten ze de vruchtopbrengst en voorkomen ze dat de bodem verder wordt beschadigd.

0 reacties


Rabbinge: ‘Agrarisch natuurbeheer doe je er niet zomaar even bij’

Rudy Rabbinge: „Akkerranden zijn mooi om te zien, maar willen deze een bijdrage leveren aan natuurlijke vijanden die in de akker actief zijn, dan moet je als boer een goede kennis hebben van de biologie.”

0 reacties


Friese boer stript stikstof en bindt fosfaat

Stikstof strippen en fosfaat binden. Voor veel veehouders klinkt het als abracadabra, maar op het melkveebedrijf van Hendrik Kuiper in Easterein is het binnenkort realiteit. Het levert een fikse besparing op in de mestafzetkosten en kent een terugverdientijd van minder dan zes jaar.

0 reacties


Friese boer stript stikstof en bindt fosfaatOriginele beschrijving

Stikstof strippen en fosfaat binden. Voor veel veehouders klinkt het als abracadabra, maar op het melkveebedrijf van Hendrik Kuiper in Easterein is het binnenkort realiteit.

0 reacties


‘Hou jij ze dom, dan hou ik ze arm’

Aan de mensen die de boer willen blijven pamperen, zou ik willen vragen: “Wie heeft er belang bij jullie bemoeizorg, de boer of uzelf?” Een vraag van boerencoach Paulien Hogenkamp.

0 reacties


'Geen boer geworden om lisdodde te kweken'

Het idee om melkveehouders in veenweidegebieden over te laten schakelen op natte teelten, zoals lisdodde, is sceptisch ontvangen door CDA en VVD. Dat bleek maandag in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van de initiatiefnota's 'Droge voeten' en 'Veen red je niet alleen' van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66).

0 reacties

Boer video's