Ja

Wonen in een bos in het centrum van de stad

Wonen in een bos, in het centrum van een grote stad? Ja dat kan al op steeds meer plekken in de wereld en dit jaar ook in onze eigen stad Eindhoven. Hier komt dit jaar een vertical forest: een woontoren voorzien van bomen die aan de gevel bevestigd zijn.

0 reacties


Ja, deze boer wil een Nexit wel overwegen

Sjoerd de Vries (28) ontvangt in overall. De jonge melkveehouder, uit Readtsjerk bij Dokkum, moet z’n koeien voeren. Hij heeft 85 stuks en vijftig hectare grond. „Een klein bedrijf”, zegt Sjoerd. „Maar ik kan er prima van leven.”

De melkveehouder met z’n priemende blauwe ogen krijgt jaarlijks vijftienduizend euro subsidie uit Brussel. „Die zou ik bij een Nexit moeten missen. Maar vanaf 2020 moet ik voor dat geld allerlei verduurzamingsmaatregelen treffen, waarvan ik nog niet weet hoe die eruit zullen zien. Dan stapelen regels zich op regels.” Ook de telkens terugkerende onzekerheid over de zogeheten ’derogatie-afspraken’ – over de maximale hoeveelheid stikstof die uit dierlijke mest per hectare grond mag worden opgebracht – zit hem dwars. „Elke vier jaar kunnen die afspraken worden aangepast. Misschien moet ik dan ineens dertig procent van mijn mest afvoeren, wat duur is. Terwijl ik al mijn mest nu nog over mijn eigen land kan uitrijden. Mocht die regeling aangescherpt worden, dan wordt mijn bedrijf onrendabel.”

12 reacties


New Holland T6010,Grimme GL 34KG,Hardi,Zibo en SBG /Raven (GPS) aan het poten

Heel wat machine fabrikanten zijn nodig om de aardappels weer in de grond te krijgen ,o ja en ook nog een chauffeur poten door Doornbos Agrarisch Loonwerk

0 reacties


Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók

Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók. Liefhebber Tonie Mudde neemt met frisse tegenzin de schade op en onderzoekt of het anders kan.

0 reacties


Tip van jouw advocaat: de Reclame Code Commissie

We starten deze column met de Reclame Code Commissie (RCC). Is de RCC eigenlijk ook belangrijk voor de levensmiddelensector? Het antwoord is volmondig: JA.

0 reacties


Wat verwacht je nou? #blog

Weet je zeker dat je je klanten écht helpt en ze tevreden zijn? Zijn je medewerkers altijd druk met de zaken die jij belangrijk vindt? Is het antwoord twee keer ja, dan gaat deze blog over jou. Moet je bekennen dat het beter zou kunnen, dan zou ik zeker even doorlezen.

0 reacties


'Asbest op daken van huizen en kerken in Overijssel groot probleem'

Stel, je woont in een leuk huis in een leuke straat met leuke buren. Niks aan de hand toch, of wel? Ja, want de daken van al die huizen, daar ligt asbest op en het vervangen van die daken is een financiële molensteen om de nek van bewoners. En het probleem komt niet alleen voor bij woningen. Er zijn nog steeds zo'n achttien kerken in de provincie met asbestdaken. Kosten om die daken te vervangen: zo'n vijf miljoen euro.

0 reacties


Op bezoek bij mechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate in Goes

Op een kruispunt van wegen aan de rand van Goes prijkt het nieuwste gebouw van Weststrate. Arjan, die het bedrijf runt met zijn vader en broer, pakt een boek met foto’s van vroeger. Foto’s daterend van hoe het familiebedrijf ontstond, dit jaar 90 jaar geleden. Zijn over-opa begon een loonwerkbedrijfje, met een broer. Inmiddels is er van loonwerk geen sprake, maar trekkers, landbouw- en grondverzetmachines hebben ze des te meer. In Trekkerweb dat vandaag verschijnt, leest u het hele verhaal. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen…

0 reacties


'’s Nachts filmen in stal zorgt voor stress bij kippen'

Kippen die je ‘s nachts met een lamp overvalt, hebben stress en kruipen meteen dichtbij elkaar om bescherming te zoeken. Dus ja, dan ziet zo’n stal er meteen overvol uit.

0 reacties


De hotdog, heet en haute

De hotdog is heet. Links en rechts poppen in ons land de laatste twee, drie jaar nieuwe stedelijke hotdogbarretjes op. Haute is de hotdog ook. De nieuwe formules serveren namelijk “culinaire hotdogs” met veel smaakbeleving. Ja, dankzij fantasierijke toppings met een keur aan ingrediënten, werd de hotdog een beetje haute cuisine. Over de hotdog zijn
Het bericht De hotdog, heet en haute verscheen eerst op Vlees.nl.

0 reacties


Heeft fijnstof uit de pluimveehouderij invloed op de gezondheid van omwonenden?

Heeft fijnstof uit de pluimveehouderij invloed op de gezondheid van omwonenden? En zo ja, wat is die invloed dan?

0 reacties


Zetmeelaardappelen rooien met Grimme SE 150-60 en Case-IH CVX

Het vakblad Trekkerweb heeft een onderscheidend groot formaat met mooie en grote foto’s. Het biedt in het eerste deel ruimte aan de merken, het aanbod van nieuwe producten en redactionele artikelen over de laatste stand der techniek: marktintroducties van nieuwe tractoren en machines, machinevergelijking Het tweede gedeelte bevat het aanbod van nieuw en gebruikt materieel. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen, inclusief gratis Trekkerwebpet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/

0 reacties


Oviebollen, de lekkerste magere oliebollen

Ovenfrites, ovenkroketten en ja, nu zelfs oven-oliebollen! Of, zoals Koopmans ze noemt: oviebollen. Ik testte ze op oudjaarsdag.

0 reacties


Trekkerwebtest trekker overzicht 2018

Dat u op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen. Het blad Trekkerweb heeft een onderscheidend groot formaat met mooie en grote foto’s. Het biedt in het eerste deel ruimte aan de merken, het aanbod van nieuwe producten en redactionele artikelen over de laatste stand der techniek: marktintroducties van nieuwe tractoren en machines, machinevergelijking en bijvoorbeeld de Trekkerwebtest. In deze test onderwerpen drie lezers zelf een tractor aan een uitgebreide test. Het tweede gedeelte bevat het aanbod van nieuw en gebruikt materieel. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja,…

0 reacties


Ja hoor, daar zijn ze weer. Lekker met de trekker naar school

Het is een jaarlijks terugkerend spektakel in Doetinchem. De dag dat leerlingen van het Zone College, dat vroeger AOC Oost heette, met de trekker naar school komen.

0 reacties


Je hebt elkaar echt volle bak nodig

Hoewel bij veel loonbedrijven het agrarisch loonwerk alleen maar afneemt, neemt dit werk bij HABO Noordeloos elk jaar toe. Het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Het geheim? Met alles de eerste zijn en personeel dat elkaar door en door kent. „We staan dag en nacht voor elkaar klaar". Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb pet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/

14 reacties


De koning te rijk met elf Porsches in de schuur

Wim van Vliet uit Kockengen (UT) begon als jongen van zestien met het verzamelen en restaureren van oude Porsches. Op enig moment had hij er wel twintig. Daar zijn er nu nog elf van over, waaronder een Master. Die kocht hij ooit voor 3.500 euro, naar de maatstaven van nu een schijntje. Lees het hele verhaal in het decembernummer van het vakblad Trekkerweb. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb-pet. 

5 reacties


Vrijwilligers, boeren en buitenlui werken samen voor behoud steenuil

De steenuil doet menig hart smelten. Kijk je dit uiltje diep in de ogen, ben je verkocht. Hij kijkt ons indringend aan. Ja, bijna als een mens. Soms fel en vol chagrijn, meestal vriendelijk en nieuwsgierig.

0 reacties


In het decembernummer van vakblad Trekkerweb

Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb pet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/ John Deere 4620Na de oproep in het vorige nummer om je te melden als je een mooie youngtimer hebt, was Gerben Begeman uit Nieuwe Pekela er als de kippen…

0 reacties


Kassenbouwer/zanger Cees van der Kruijk overleden

Cees van der Kruijk uit Monster, vrijwel zeker de bekendste kassenbouwer van het Westland, is dinsdag overleden. Hij is 55 ja

0 reacties

Ja video's