Ploeg

​Scheiden kalvermest interessant bij regionale afzet

Kalverhouder Gert Ploeg uit Barneveld heeft een mestscheider ontwikkeld. Van ruim 7 procent droge stof in de kalvermest, blijft er na scheiden 3,3 procent over. Het regionaal afzetten van de ingedikte mest maakt het scheiden voor hem interessant. De

0 reacties


Nepluvi: ‘NVWA schetst onjuist en onvolledig beeld’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in de naleefmonitor met naam en toenaam aan hoe individuele pluimveeslachterijen presteren op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. De Nederlandse vereniging van de pluimveevleesindustrie Nepluvi heeft daar geen problemen mee maar stelt dat de gegevens die over bedrijven naar buiten brengt niet correct zijn en een onvolledig beeld geven.

Bij een schuurbrand aan de Jipsingboertangerweg in Jipsingboertange zijn vrijdagmiddag vier kalfjes omgekomen.

Op dinsdag 18 september hebben vrijwilligers van werkgroep weidevogels van IVN Amstelveen samen met schoolkinderen uit Amstelveen een kruiden en bloemenstrook ingezaaid van 2 meter breed en circa 4 kilometer in de Bovenkerkerpolder in Amstelland. Dat gebeurde langs de weilanden van 10 boeren die samenwerken binnen de coöperatie Amstelland Natuurzuivel. Als de strook straks in de lente in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en insecten kunnen er voedsel vinden in de vorm van nectar.

DEURNE - Het rijk moet er alles aan doen om te voorkomen dat er net als in de jaren negentig varkens moeten worden geruimd. Beelden van deze operatie staan veel mensen nog op het netvlies. Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne schrijven dit aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

“We zitten in een impasse.” De Britse premier Theresa May was vandaag, een dag na haar nederlaag op de Europese top in Salzburg, nog altijd stomverbaasd over de reactie van de Europese Unie op haar plan voor een brexit.

Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

TILBURG - Na twee recente faillissementen in de kleinschalige zorg in de regio Tilburg is het nu ook voor Harten Zorg Brabant, opvolger van het in opspraak geraakte RegioZorg Zuid in Goirle, over en uit.

DEN BOSCH - De Ombudscommissie van Den Bosch moet op zoek naar een opvolger van secretaris Yvette Nass. Zij is donderdag benoemd tot nieuwe jeugdombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Giga-ambitieus begon FC Den Bosch aan het seizoen. Echter volgde een wisselende competitiestart. Met twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen is een constante nog niet te vinden. De ploeg van Wil Boessen zal vrijdagavond willen aanhaken bij de subtop. Dan moet er afgerekend worden met Almere City, dat zesde staat.

VEGHEL - UITpunt & Toerisme Veghel houdt op zaterdag 6 oktober weer een boottocht door de historische haven van Veghel. De tocht wordt in samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele georganiseerd.

TOP Oss kende een goede start van het seizoen. Met tien uit vijf heerst tevredenheid bij de manschappen van trainer Klaas Wels. De zege bij FC Twente zorgde daarbij voor landelijke aandacht. In speelronde zes wacht wederom een 'grootmacht'. Sparta komt namelijk richting Oss. De Spartanen liepen vooralsnog slechts één keer tegen puntverlies aan en staan derde op de ranglijst. Beide ploegen zullen stilstaan bij het drama in Oss, wat zich donderdag afspeelde.

RKC begon het seizoen furieus. Met twee overwinningen voerde hosanna de boventoon. Inmiddels zijn de Waalwijkers echter weer terug op aarde. Nederlagen tegen Sparta, Cambuur en Roda JC kregen de voeten terug op de grond. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van Fred Grim de beloftenploeg van AZ. Om aansluiting bij het linkerrijtje te houden, volstaat enkel een zege.

Interim-hoofdredacteur Hans Laroes heeft de omroep KRO-NCRV verlaten. Zijn contract liep nog tot 1 januari, maar er is ‘gezamenlijk’ besloten eerder te stoppen, zo vertelt Laroes aan deze website. Hij was de afgelopen tijd druk met de omstreden reorganisatie van de afdeling journalistiek bij de omroep. Zo worden er banen geschrapt bij Brandpunt+.

EINDHOVEN - Alle zes de Brabantse clubs komen vrijdagavond om 20.00 uur in actie tijdens de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Top Oss ontvangt Sparta Rotterdam, RKC neemt het op tegen Jong AZ en het puntloze FC Eindhoven gaat op bezoek bij Roda JC. Verder nog de volgende wedstrijden: Jong PSV-FC Volendam, Helmond Sport-NEC en FC Den Bosch-Almere City. Volg hieronder LIVE het scoreverloop van de zes wedstrijden.

0 reacties


Bestuur LTO Schapenhouderij weer op sterkte

Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft in de vergadering van 4 september Albert van der Ploeg uit Roodkerk in Friesland benoemd als een van de bestuurders van de vakgroep schapenhouderij. Met de benoeming van Van der Ploeg is de bezetting van de vakgroep na lange tijd weer op sterkte.

0 reacties


Graanstoppel ploegen en inwerken met oldtimers

Gisteren werd er in Wezuperbrug met verschillende prachtige oldtimer trekkers en werktuigen, waaronder een getrokken Rumpstad ploeg, een graanstoppel zwart gemaakt. Dat leverde deze mooie beelden op.

0 reacties


Nieuwe Kramer ECO ploeg

Importeur W.N. Kramer B.V. brengt een nieuw merk ECO ploeg op de markt voor Nederland en Belgi. De ploeg is afkomstig uit Itali, net als de witte ERMO ploegen die reeds door het bedrijf gemporteerd worden.

0 reacties


De wereld zit niet meer op Nederlandse landbouwkennis te wachten

Afgelopen weekend vierde de Wageningse Universiteit zijn 100-jarige bestaan met een vraag aan alumni: hoe voeden we de megasteden op de wereld? De koning was erbij en plantte een boom. Alles straalde uit dat de landbouw- en voedseluniversiteit succesvol is. Emeritus hoogleraar rurale sociologie Jan Douwe van der Ploeg (WUR) heeft echter zijn twijfels. Bestuursvoorzitter Louise Fresco is volgens hem doelbewust gepasseerd voor het voorzitterschap van de wereldvoedselorganisatie FAO. Nederland ziet zichzelf als land van kennisexport en zijn platteland als etalage, maar de wereld zit niet langer op onze manier van voedselproductie te wachten.

0 reacties


Voorloze 3 meter beddenploeg,systeemtrekkers en robot bij Biologische Velddag 2018

Naast een Biovelddagplein waar enkele tientallen bedrijven hun op bio-landbouw gerichte producten en kennis aan het publiek toonden, waren er ook verschillende demonstraties en veldworkshops op omliggende akkers. Voorloze 3 meter beddenploeg Dit splinternieuwe product is bedacht en ontworpen door Wim Steverink van Steverink techniek in Tollebeek.De nieuwe ploeg - of zoals Steverink het zelf noemt: „Eigenlijk is dit een niet-kerende grondbewerking omdat er zo ondiep gewerkt wordt”- bestaat uit 6 risters en voorop centraal een beitel. Via…

0 reacties


Foto/video: Voorloze ploeg primeur op Biologische Velddag 2018

De Biologische Veldddag 2018 op de Prof. Broekemahoeve in Lelystad had dit jaar een echte primeur in huis: de voorloze ploeg met een bewerkingsbreedte van 2,80 meter. Dit splinternieuwe product is bedacht en ontworpen door Wim Steverink van Steverink techniek in Tollebeek.

0 reacties


Velddag toont symmetrisch werkende voorloze ploeg

Steverink Techniek heeft een nieuw prototype van de beddenploeg ontwikkeld.

0 reacties


De KRAMER ploeg komt met noviteiten

KRAMER is uniek op de markt die ploegen aanbiedt. Zij leveren werkbreedtes vanaf 12 cm werkdiepte tot en met 120 cm diep.Van 1 tot 10 schaar ploeg en deze werken tot maximaal 4 meter breed Alle ploegen zijn beschikbaar in VARIO op GPSAlle ploegen beschikbaar onland en in de veur Alle ploegen zijn optioneel met vorenpacker Aankomende noviteiten en binnekort op voorraad:KRAMER ECO 6 +1 VARIO onland…

0 reacties


Ploegen loonbedrijf Sturris uit Ruurlo

Ploegen met de  nieuwe Lemken Juwel8 flexpack ploeg van loonbedrijf Sturris uit Ruurlo .Meer info www.sturrisruurlo.nl

0 reacties


Breid EU niet uit met Balkanland

Nederland moet niet zwichten voor de lobby om Albanië, Servië en Montenegro het EU-lidmaatschap te geven, stelt chef parlement Hans van Soest. De landen voldoen nog lang niet aan de criteria. Bovendien mag angst voor Rusland geen argument zijn de EU eindeloos uit te breiden.

Tholen - Bij Overesch Ecologische Landbouw halen ze sinds woensdag 25 april de biologische asperges met behulp van een elektrische oogstmachine van het land. "Het betreft een oogstmachine met elektrische/accu aandrijving. De accu's worden 's middags weer met zonne-energie opgeladen", vertelt Jan Overesch. Op.....

K's Choice komt in januari en februari 2019 voor een theatertour naar Nederland. De Belgische formatie uit Antwerpen geeft elf optredens in twee weken tijd.

Bewoners van een woontoren in Breda hebben hun gelijk gehaald in een zaak tegen energieleverancier ZON. Die heeft onredelijke kosten berekend voor het ter beschikking stellen van een collectieve afleverset, oordeelt de Autoriteit Consument en Markt.

De politie kan nog niets vertellen over een motief voor de steekpartij zaterdag in Den Haag. Een 31-jarige man stak drie mensen neer. De politie schoot hem daarna neer. De verdachte ligt in het ziekenhuis.

Er is maandag door een wisselstoring geen tramverkeer mogelijk tussen Utrecht Centraal en Westraven.

De VVD in Brunssum maakt zich zorgen over de toekomst van de gemeente.�

*� Aanranding en mishandeling in tbs-kliniek*� Fanclub Tom Dumoulin officieel*� Identiteit 'illegale gast' azc nog onbekend

...onder de oppervlakte moeten er toch grote dingen mis zijn, denkt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De centrale bank van Japan heeft gezegd dat de economie de bank nog nodig heeft. 'Blijkbaar kan de economie in Japan alleen maar blijven doorsukkelen als de rente nul is. Dat is natuurlijk onwaarschijnlijk: de rente moet nul zijn, want anders gaat het mis. Dan kloppen er onderliggend een heleboel dingen to-táál niet.'

Accountants willen zelf gaan controleren hoe goed hun werk is geweest en daar verantwoording over afleggen. Toezichthouder AFM is daar nu nog niet voor te porren. Of de tijd ooit rijp is vraagt Nina van den Dungen aan FD-journalist Bas Knoop

Israëlische geheime diensten draaien hun hand niet om voor een liquidatie, zegt onderzoeksjournalist Ronen Bergman, en dat geeft politici het idee dat ze met geweld álles kunnen oplossen. 'Ze vergeten dat ze ook diplomatie moeten bedrijven.'

De gemeente Waadhoeke loopt dit jaar 75.000 euro mis op de rioolheffing.

De Europese Commissie keurt de voorgenomen overname van het Italiaanse staalbedrijf Ilva door staalproducent ArcelorMittal definitief goed. Wel moet Arcelor flink desinvesteren in een aantal activiteiten zodat de concurrentie op de staalmarkt niet wordt verstoord. Het diepgaand onderzoek naar de overname dat Brussel had ingesteld in november wordt nu afgesloten, maakt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend.

Als één van hen per ongeluk iemand dood schiet, slaan drie jeugdvrienden op de vlucht. Wat volgt is een vrolijk theaterfeestje met Arjan Ederveen en Plien & Bianca.

De Ondernemingsraad Eneco vraagt de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof om in te grijpen bij het energiebedrijf.

Een jaar lang probeerde Marc Hijink met een papieren agenda orde te scheppen in zijn agenda-chaos. Een sync-dag blijkt een beter idee.

EINDHOVEN - Het illegaal downloaden en verkopen van bijvoorbeeld films, oftewel piraterij. Om de film- en televisie-industrie te wapenen tegen deze vorm van diefstal bedacht het Eindhovense bedrijf Civolution het watermerk en de fingerprint. Het leverde het bedrijf twee Emmy Awards op in de categorie Technology & Engineering.

NIJMEGEN - Het busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen ligt dinsdag plat, bevestigt vervoerder Breng vanochtend. De nieuwe stakingsdag van chauffeurs in het regionale vervoer was vorige week al aangekondigd.In Kortrijk was er vanochtend een actie van politie en parket bij een Oosterse supermarkt in de Zwevegemstraat.�

Overvolle bussen en klagende reizigers maandagochtend tijdens de spits. Hoewel de officiële meivakantie vandaag voorbij is, rijdt Qbuzz deze week nog steeds volgens de vakantiedienstregeling.

Hoofdcoach Lucas Judge vertrekt na twee seizoenen Oranje-Rood zonder prijs uit Eindhoven. Vorig jaar versperde Kampong zijn ploeg de weg naar de play-offs. Nu waren de Utrechtse hockeyers in de halve finales van de play-offs beter in het nemen van shoot-outs.

0 reacties


Nieuwe Steeno ploeg in actie

Steeno toonde op Agribex 2017 hun langverwachte nieuwe reeks ploegen. De Cheiron is een vervollediging van het gamma en sluit perfect aan bij bij het ...

0 reacties


Massey Ferguson 590 ploegen met Kverneland

Hier zien we Doornbos Agrarisch Loonwerk uit Zuid Barge aan het ploegen met de Massey Ferguson 590 en de drie schaar rondgaande Kverneland ploeg op en perceel waar bloemen worden gezaaid voor de biodiversiteit

0 reacties


Fendt 716 met een Rumptstad RSP 2000 ploeg

Loonbedrijf P van den Hardenberg uit Elspeet aan het Ploegen in Elspeet met een Fendt 716 met een Rumptstad RSP 2000 ploeg.

0 reacties


International 844XL met Rumpstad vijfschaar

Ploegen met de vijfschaar rondgaande Rumpstad ploeg met voren pakker net een klusje voor de International 844XL

0 reacties


Pleitbezorgers voor boerenlandbouw ver en dichtbij huis

In Rome heeft Wereldvoedselorganisatie FAO opgeroepen voor een gezonder en meer duurzaam voedselsysteem, en directeur-generaal José Graziano da Silva zei er bij dat agro-ecologie kan bijdragen aan die transformatie. Tijdens het driedaags symposium stelde Frans landbouwminister Stéphane Le Foll een “dubbele groene revolutie” in het vooruitzicht, gebaseerd op natuur, boerenkennis en wetenschap. Dichter bij huis worden agro-ecologie en boerenlandbouw aanstaande zaterdag gepredikt tijdens een boerenforum in Heverlee, waar de bekende Nederlandse wetenschapper Jan Douwe van der Ploeg (WUR) naar toe komt.

0 reacties


Fotoreportage: Grondbewerking nader onder de loep

Op het bedrijf van Verhoeven Gewasverzorging in Erp waren deze week vier grondbewerkingsmachines ‘in actie’ te aanschouwen. Een kleine honderd bezoekers waren hier afgelopen donderdag getuige van de door Delphy georganiseerde demonstratie grondbewerking. De werkzaamheden werden uitgevoerd met een Lemken 5 schaar Open rister ploeg + flexpack, een Imants spitmachine met geïntegreerde woelers, een Ovlac onland 8 schaar Ecoploeg (3.15 meter werkbreedte) en een Normand Evers woelcombinatie.Volgens Koen Peters, adviseur Akkerbouw bij Delphy, was het een geslaagde dag. „Voor aanvang van demonstraties vertelde collega Henry van den Akker over de noodzaak en mogelijkheden van goede grondbewerking. Met elke machine is 1 hectare akkerbouwgrond bewerkt en klaargemaakt voor de inzaai van bieten.” De bieten op de verschillende percelen worden dit groeiseizoen ook vanuit de lucht, hetzij met drones of vliegtuigbeelden, gemonitord.

0 reacties


Video: Drie ekoploegen in aktie tijdens veldworkshop

Delphy en Joost Rijk van PPO Broekemahoeve hielden gisteren een veldworkshop voorjaarsploegen in Lelystad. Tijdens deze workshop konden bezoekers de mogelijkheden van ondiep voorjaarsploegen op Flevolandse kleigrond beoordelen. Er werden drie ekoploegen gedemonstreerd in het veld: de primeur met de Kramer ekoploeg, de vernieuwde Ovlac ploeg en een Rumpstad. Ploegen van kleigrond in het voorjaar levert volgens Delphy een aantal mogelijkheden op om de bodemkwaliteit en klimaatweerbaarheid te vergroten, zoals langere benutting van de groenbemesters, stimulering bodemleven, minder uitspoeling en slemp, structuuropbouw door middel van bedekking en beworteling van de bodem.

0 reacties


De Veldworkshop 'voorjaarsploegen op kleigrond' massaal bezocht

Delphy organiseerde in samenwerking met Joost Rijk van PPO Broekemahoeve in Lelystad  een interessante veldworkshop. Tijdens deze workshop werd gekeken naar de mogelijkheden van ondiep voorjaarsploegen op Flevolandse kleigrond. Hierbij werden drie ekoploegen gedemonstreerd in het veld.  Tezien waren de primeur met de Kramer ekoploeg ,de vernieuwde Ovlac ploeg en een Rumpstad Deze veldworkshop was mede ondersteund door de Provincie Flevoland vanuit het Actieplan Bodem en Water (ABW) en tevens vanuit het ABW-project Zicht op Bodemstructuur (ZOB). Delphy, PPO Broekemahoeve…

0 reacties

Ploeg video's