Ploeg

De trekker van de hipste boer uit de wijde omtrek

Als we de boys tijdens een wilde zuipavond in een keet ergens in het Oosten van het land mogen geloven is er echt niets beters dan om in de boerenwereld te werken. En misschien is daar wel wat voor te zeggen. Zeker met zo’n trekker. Misschien niet helemaal je merk of muziek, maar met wat bandjes van Thunderdome ploeg jij die akkers zo om.

0 reacties


Massey Ferguson / Huard wentelploeg

Hallo allen,

Ik zit wel eens met een scheef oog te kijken voor een wentelploegje en het leukste zou natuurlijk zijn als dat een MF ploeg zou zijn.
Alleen zijn die, zeker als wentelploeg, (bijna) niet te vinden.
Nu ontdekte ik dat dat er ook Huard ploegen zijn geleverd onder de naam van Massey Ferguson.
En Huard ploegen worden nog best regelmatig aangeboden, dus dat zou eventueel een basis kunnen zijn voor een ombouw.

Dus ik vroeg mij af of MF ook zelf wentelploegen gebouwd heeft of dat ze altijd al ingekocht werden?
En of er ergens informatie te vinden is welke merken en types dat dan geweest zijn?

Bij voorbaat dank.

3 reacties


Krone Ploeg - Invormatie over een krone kantelploeg

Goeieavond,
Ik heb een krone kantelploeg gekocht, en nou hoopte ik dat er iemand was die mij meer over zo'n ploeg kan vertellen. Op internet kom ik niet heel ver.

Mvg jasper

4 reacties


Pure power sound vanuit de cabine Fendt 1050 en Fendt 939 samen goed voor 900 PK

Fendt 1050 en 939 goed voor 900 PK, Van Werven aan het diepploegen Een Fendt 1050 en 939, samen goed voor meer dan 900pk, trekken de ploeg op 1 meter 45 door de grond op een perceel aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen.   Diepploegen is één van de specialiteiten van Van Werven, ze doen het al vanaf de jaren ’90. Door diepploegen worden zware gronden beter bewerkbaar en storende grondlagen gebroken. Ze kunnen met het huidige materieel ploegen tot ruim 1,60 meter diep, maar bepalen de optimale ploegdiepte aan de hand van bodemanalyse, ervaring en overleg met…

30 reacties


Primeurs van WN KRAMER BV op de komende Interpom in Kortrijk

WN KRAMER BV staat weer op de INTERPOM PRIMEURS Standnummer 502 in Kortrijk  Aankomende 25 tot en met 27 november staat WN KRAMER BV uit Burgerbrug (NH)  op de INTERPOM beurs in Kortrijk.Zij zijn aanwezig met de GRAMEGNA spitmachine, KRAMER ERMO ploeg en KRAMER ECO ploeg.De GRAMEGNA krukasspitmachine is beschikbaar vanaf 65 cm breed tot 4 meter met een maximale werkdiepte van 45 cm.De KRAMER ERMO ploeg is beschikbaar van 18 cm tot 110 cm diep zowel onland en / of in veur ploegen.De KRAMER ECO ploeg is beschikbaar in vaste of  vario uitvoering. Met de opties voorschaar, stroinlegger en…

0 reacties


Prachtige foto's van Pöttinger demo grondbewerking van Duport

Het hele gamma Pöttinger kwam aan bod tijdens de deze week gehouden demo door de importeur Duport in samenwerking met Schoonhoven Service in Oosterwolde en Schipper Mechanisatie in Putten  De volgende machines waren aanwezig Nieuw type ploeg Servo 45 M plus 4 schaar  Servo 35 S plus 4 schaar Servo 6.50 halfgedragen 7 schaar Terradisc schijveneg met hydraulische diepteregeling Synkro cultivatoren 2 en 3 balks met verschillende aandrukrollen en werkbreedtes Aerosem Pneumatische ISOBUS zaaimachine met fox schijveneg Vitasem…

0 reacties


Geslaagde Pöttinger demo grondbewerking van Duport

Het hele gamma Pöttinger kwam aanbod tijdens de vanmiddag gehouden demo door de importeur Duport in samenwerking met Schoonhoven Service in Oosterwolde en Schipper Mechanisatie in Putten  De volgende machines waren aanwezig Nieuw type ploeg Servo 45 M plus 4 schaar  Servo 35 S plus 4 schaar Servo 6.50 halfgedragen 7 schaar Terradisc schijveneg met hydraulische diepteregeling Synkro cultivatoren 2 en 3 balks met verschillende aandrukrollen en werkbreedtes Aerosem Pneumatische ISOBUS zaaimachine met fox schijveneg Vitasem…

0 reacties


Volgende week Pöttinger DEMO grondbewerking

Duport houdt in samenwerking met Schoonhoven Service in Oosterwolde en Schipper Mechanisatie in Putten een Demo middag Pöttinger grondbewerking.  Woensdag 7 november 2018 13.30 uur U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De demomiddag begint om 13.30 uur aan de Pijlstaartweg 1 in Lelystad Net als onze demomachines staan de koffie, thee en versnapering  voor u klaar!  De Volgende machines zullen demo draaien. Nieuw type ploeg Servo 45 M plus 4 schaar  Servo 35 S plus 4 schaar Servo 6.50 halfgedragen 7 schaar Terradisc…

0 reacties


Cymbidium Inspiratieweken

In november 2018 worden de Cymbidium Inspiratieweken gehouden. Speciaal voor bloemisten en handel presenteert bloemenarrangeur Lucinda Maria van der Ploeg in een serie inspiratievideo’s vernieuwend bloemwerk met de Snijcymbidium.

0 reacties


Ploegen met nieuwe 6 schaar on-land van New Holland

New Holland dealer ZHE Heijningen aan de slag met de nieuwe 6 schaar on-land van New Holland. Een degelijk gebouwde ploeg welke geschikt is tot 360 pk. Unieke kenmerken zijn o.a. een hoofdbalk waar niet aan gelast wordt, duurzame poedercoating en bij de on-land functie zwenkt de ploeg niet in, dus besparing van tijd. De ploeg is tevens te gebruiken in de voor, dit kan in een handomdraai ingesteld worden door het omzetten van slechts 2 handels. Het XLD rister keert de grond goed door  maar vraagt door het model toch relatief weinig vermogen.

2 reacties


​Scheiden kalvermest interessant bij regionale afzet

Kalverhouder Gert Ploeg uit Barneveld heeft een mestscheider ontwikkeld. Van ruim 7 procent droge stof in de kalvermest, blijft er na scheiden 3,3 procent over. Het regionaal afzetten van de ingedikte mest maakt het scheiden voor hem interessant. De

0 reacties


Nepluvi: ‘NVWA schetst onjuist en onvolledig beeld’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in de naleefmonitor met naam en toenaam aan hoe individuele pluimveeslachterijen presteren op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. De Nederlandse vereniging van de pluimveevleesindustrie Nepluvi heeft daar geen problemen mee maar stelt dat de gegevens die over bedrijven naar buiten brengt niet correct zijn en een onvolledig beeld geven.

Bij een schuurbrand aan de Jipsingboertangerweg in Jipsingboertange zijn vrijdagmiddag vier kalfjes omgekomen.

Op dinsdag 18 september hebben vrijwilligers van werkgroep weidevogels van IVN Amstelveen samen met schoolkinderen uit Amstelveen een kruiden en bloemenstrook ingezaaid van 2 meter breed en circa 4 kilometer in de Bovenkerkerpolder in Amstelland. Dat gebeurde langs de weilanden van 10 boeren die samenwerken binnen de coöperatie Amstelland Natuurzuivel. Als de strook straks in de lente in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en insecten kunnen er voedsel vinden in de vorm van nectar.

DEURNE - Het rijk moet er alles aan doen om te voorkomen dat er net als in de jaren negentig varkens moeten worden geruimd. Beelden van deze operatie staan veel mensen nog op het netvlies. Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne schrijven dit aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

“We zitten in een impasse.” De Britse premier Theresa May was vandaag, een dag na haar nederlaag op de Europese top in Salzburg, nog altijd stomverbaasd over de reactie van de Europese Unie op haar plan voor een brexit.

Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

TILBURG - Na twee recente faillissementen in de kleinschalige zorg in de regio Tilburg is het nu ook voor Harten Zorg Brabant, opvolger van het in opspraak geraakte RegioZorg Zuid in Goirle, over en uit.

DEN BOSCH - De Ombudscommissie van Den Bosch moet op zoek naar een opvolger van secretaris Yvette Nass. Zij is donderdag benoemd tot nieuwe jeugdombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Giga-ambitieus begon FC Den Bosch aan het seizoen. Echter volgde een wisselende competitiestart. Met twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen is een constante nog niet te vinden. De ploeg van Wil Boessen zal vrijdagavond willen aanhaken bij de subtop. Dan moet er afgerekend worden met Almere City, dat zesde staat.

VEGHEL - UITpunt & Toerisme Veghel houdt op zaterdag 6 oktober weer een boottocht door de historische haven van Veghel. De tocht wordt in samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele georganiseerd.

TOP Oss kende een goede start van het seizoen. Met tien uit vijf heerst tevredenheid bij de manschappen van trainer Klaas Wels. De zege bij FC Twente zorgde daarbij voor landelijke aandacht. In speelronde zes wacht wederom een 'grootmacht'. Sparta komt namelijk richting Oss. De Spartanen liepen vooralsnog slechts één keer tegen puntverlies aan en staan derde op de ranglijst. Beide ploegen zullen stilstaan bij het drama in Oss, wat zich donderdag afspeelde.

RKC begon het seizoen furieus. Met twee overwinningen voerde hosanna de boventoon. Inmiddels zijn de Waalwijkers echter weer terug op aarde. Nederlagen tegen Sparta, Cambuur en Roda JC kregen de voeten terug op de grond. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van Fred Grim de beloftenploeg van AZ. Om aansluiting bij het linkerrijtje te houden, volstaat enkel een zege.

Interim-hoofdredacteur Hans Laroes heeft de omroep KRO-NCRV verlaten. Zijn contract liep nog tot 1 januari, maar er is ‘gezamenlijk’ besloten eerder te stoppen, zo vertelt Laroes aan deze website. Hij was de afgelopen tijd druk met de omstreden reorganisatie van de afdeling journalistiek bij de omroep. Zo worden er banen geschrapt bij Brandpunt+.

EINDHOVEN - Alle zes de Brabantse clubs komen vrijdagavond om 20.00 uur in actie tijdens de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Top Oss ontvangt Sparta Rotterdam, RKC neemt het op tegen Jong AZ en het puntloze FC Eindhoven gaat op bezoek bij Roda JC. Verder nog de volgende wedstrijden: Jong PSV-FC Volendam, Helmond Sport-NEC en FC Den Bosch-Almere City. Volg hieronder LIVE het scoreverloop van de zes wedstrijden.

0 reacties


Bestuur LTO Schapenhouderij weer op sterkte

Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft in de vergadering van 4 september Albert van der Ploeg uit Roodkerk in Friesland benoemd als een van de bestuurders van de vakgroep schapenhouderij. Met de benoeming van Van der Ploeg is de bezetting van de vakgroep na lange tijd weer op sterkte.

0 reacties


Graanstoppel ploegen en inwerken met oldtimers

Gisteren werd er in Wezuperbrug met verschillende prachtige oldtimer trekkers en werktuigen, waaronder een getrokken Rumpstad ploeg, een graanstoppel zwart gemaakt. Dat leverde deze mooie beelden op.

0 reacties


Nieuwe Kramer ECO ploeg

Importeur W.N. Kramer B.V. brengt een nieuw merk ECO ploeg op de markt voor Nederland en Belgi. De ploeg is afkomstig uit Itali, net als de witte ERMO ploegen die reeds door het bedrijf gemporteerd worden.

0 reacties


De wereld zit niet meer op Nederlandse landbouwkennis te wachten

Afgelopen weekend vierde de Wageningse Universiteit zijn 100-jarige bestaan met een vraag aan alumni: hoe voeden we de megasteden op de wereld? De koning was erbij en plantte een boom. Alles straalde uit dat de landbouw- en voedseluniversiteit succesvol is. Emeritus hoogleraar rurale sociologie Jan Douwe van der Ploeg (WUR) heeft echter zijn twijfels. Bestuursvoorzitter Louise Fresco is volgens hem doelbewust gepasseerd voor het voorzitterschap van de wereldvoedselorganisatie FAO. Nederland ziet zichzelf als land van kennisexport en zijn platteland als etalage, maar de wereld zit niet langer op onze manier van voedselproductie te wachten.

0 reacties


Voorloze 3 meter beddenploeg,systeemtrekkers en robot bij Biologische Velddag 2018

Naast een Biovelddagplein waar enkele tientallen bedrijven hun op bio-landbouw gerichte producten en kennis aan het publiek toonden, waren er ook verschillende demonstraties en veldworkshops op omliggende akkers. Voorloze 3 meter beddenploeg Dit splinternieuwe product is bedacht en ontworpen door Wim Steverink van Steverink techniek in Tollebeek.De nieuwe ploeg - of zoals Steverink het zelf noemt: „Eigenlijk is dit een niet-kerende grondbewerking omdat er zo ondiep gewerkt wordt”- bestaat uit 6 risters en voorop centraal een beitel. Via…

0 reacties


Foto/video: Voorloze ploeg primeur op Biologische Velddag 2018

De Biologische Veldddag 2018 op de Prof. Broekemahoeve in Lelystad had dit jaar een echte primeur in huis: de voorloze ploeg met een bewerkingsbreedte van 2,80 meter. Dit splinternieuwe product is bedacht en ontworpen door Wim Steverink van Steverink techniek in Tollebeek.

0 reacties


Velddag toont symmetrisch werkende voorloze ploeg

Steverink Techniek heeft een nieuw prototype van de beddenploeg ontwikkeld.

0 reacties


De KRAMER ploeg komt met noviteiten

KRAMER is uniek op de markt die ploegen aanbiedt. Zij leveren werkbreedtes vanaf 12 cm werkdiepte tot en met 120 cm diep.Van 1 tot 10 schaar ploeg en deze werken tot maximaal 4 meter breed Alle ploegen zijn beschikbaar in VARIO op GPSAlle ploegen beschikbaar onland en in de veur Alle ploegen zijn optioneel met vorenpacker Aankomende noviteiten en binnekort op voorraad:KRAMER ECO 6 +1 VARIO onland…

0 reacties

Ploeg video's