Ploeg

Vooralsnog geen nadelen aan ondiep ploegen met ECO-ploeg

Met een ECO-ploeg zou de koolstof in de bodem beter behouden moeten blijven dan met een conventionele ploeg. Daarbij is er minder brandstof nodig om met deze ploeg het land te bewerken. Daarom zijn er nu proeven met deze alternatieve ploeg.

0 reacties


Vooralsnog geen nadelen aan ondiep ploegen met ECO-ploeg

Met een ECO-ploeg zou de koolstof in de bodem beter behouden moeten blijven dan met een conventionele ploeg. Daarbij is er minder brandstof nodig om met deze ploeg het land te bewerken. Daarom zijn er nu proeven met deze alternatieve ploeg.

0 reacties


Ondergrondse ploeg werkt beterOriginele beschrijving

Henk Pol uit Uffelte heeft de ondergrondse ploeg, ontwikkeld voor het zaaien van mais op grasland, opnieuw aangepast. 'Het systeem moet nu werken zoals ik in gedachte heb.' De regels rond onderzaai vragen een iets andere aanpak.

0 reacties


Eerst inzet van Lemken Juwel 8 stroken ploeg en Fendt 724 ProfiPlus

De blauwe Lemken verf zat nog op de risters van deze vijfschaar wentelploeg

0 reacties


WUR kiest voor achtscharige Ovlac Eco Plus-ploeg

Koeckhoven.net heeft donderdag een achtscharige Ovlac Eco Plus-ploeg afgeleverd bij Wageningen University & Research (WUR). Frans Koeckhoven is trots dat zijn kleine bedrijf de ploeg mocht leveren.

'We hebben de Ovlac meerdere keren aan het werk gezien', zegt John van der Lippe van de WUR. 'Hij heeft een goede kerende werking, je kunt er makkelijk ondiep mee ploegen, hij breekt de grond mooi en heeft een goede werkbreedte.'

0 reacties


Ploeg Rumptstad gaat op in programma Lemken

Het Nederlandse merk Rumptstad stopt met de productie van wentelploegen. Dat heeft eigenaar Lemken besloten. De fabriek in Stad aan ’t Haringvliet gaat zijn pijlen volledig op schoffelmerk Steketee richten. Het befaamde Rumptstad-rister blijft wel leverbaar, maar dan op een blauwe ploeg.

0 reacties


Rumptstad ploeg verdwijnt, Lemken voert Rumptstad rister

0 reacties


Inzetten op klimaatadaptatie kan meer draagvlak opleveren dan CO2-uitstootbeperkende maatregelen

Slimme oplossingen voor klimaatproblemen leveren wellicht meer draagvlak op en meer verbetering dan maatregelen die de uitstoot tegengaan, schrijft Alexander Ploeg, lezer te Utrecht.

0 reacties


Ferguson en Massey Ferguson ploegdag in Smilde

Vandaag was er een ploegwedstrijd in Smilde Deelname was enkel mogelijk met een Ferguson en Massey Ferguson trekker en ploeg.

0 reacties


Nieuw combi-ploegwiel en nieuwe ploeg van New Holland

0 reacties


Kleur van een Melotte tractor ploeg

Weet iemand de originele kleurcode van een Melotte tractor wentelploeg ? Deze is blauw maar daar zijn vele schakeringen in.

2 reacties


Ploeg niet nodig om lucht in bodem te krijgen

'Je hebt geen ploeg nodig om lucht in de bodem te krijgen', stelt Sander Bernaerts van adviesbureau Naturim. Donderdag legde hij dit uit aan melkveehouders tijdens een demonstratie in Zuidland.

0 reacties


Pöttinger Servo 6.50 7 schaar met Valtra ploegen in de klei

Bij de Servo 6.50 getrokken ploeg wordt het karakter van de aanbouwploeg met de gedragen ploeg verenigd. De trekkrachten wordt via het hoofdframe direct op de ploegkokerbalk overgedragen. De gedragen ploeg wordt middels een stuurstang geleidt

0 reacties


Case-IH Magnum 340 in stars and stripes uitvoering

Negen schaar Rabe wentelploeg in actie in Magdeburg (Duitsland) met voor de ploeg een Case-IH Magnum 340  in stars and stripes uitvoering

0 reacties


De trekker van de hipste boer uit de wijde omtrek

Als we de boys tijdens een wilde zuipavond in een keet ergens in het Oosten van het land mogen geloven is er echt niets beters dan om in de boerenwereld te werken. En misschien is daar wel wat voor te zeggen. Zeker met zo’n trekker. Misschien niet helemaal je merk of muziek, maar met wat bandjes van Thunderdome ploeg jij die akkers zo om.

0 reacties


Massey Ferguson / Huard wentelploeg

Hallo allen,

Ik zit wel eens met een scheef oog te kijken voor een wentelploegje en het leukste zou natuurlijk zijn als dat een MF ploeg zou zijn.
Alleen zijn die, zeker als wentelploeg, (bijna) niet te vinden.
Nu ontdekte ik dat dat er ook Huard ploegen zijn geleverd onder de naam van Massey Ferguson.
En Huard ploegen worden nog best regelmatig aangeboden, dus dat zou eventueel een basis kunnen zijn voor een ombouw.

Dus ik vroeg mij af of MF ook zelf wentelploegen gebouwd heeft of dat ze altijd al ingekocht werden?
En of er ergens informatie te vinden is welke merken en types dat dan geweest zijn?

Bij voorbaat dank.

3 reacties


Krone Ploeg - Invormatie over een krone kantelploeg

Goeieavond,
Ik heb een krone kantelploeg gekocht, en nou hoopte ik dat er iemand was die mij meer over zo'n ploeg kan vertellen. Op internet kom ik niet heel ver.

Mvg jasper

4 reacties


Pure power sound vanuit de cabine Fendt 1050 en Fendt 939 samen goed voor 900 PK

Fendt 1050 en 939 goed voor 900 PK, Van Werven aan het diepploegen Een Fendt 1050 en 939, samen goed voor meer dan 900pk, trekken de ploeg op 1 meter 45 door de grond op een perceel aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen.   Diepploegen is één van de specialiteiten van Van Werven, ze doen het al vanaf de jaren ’90. Door diepploegen worden zware gronden beter bewerkbaar en storende grondlagen gebroken. Ze kunnen met het huidige materieel ploegen tot ruim 1,60 meter diep, maar bepalen de optimale ploegdiepte aan de hand van bodemanalyse, ervaring en overleg met…

30 reacties


Primeurs van WN KRAMER BV op de komende Interpom in Kortrijk

WN KRAMER BV staat weer op de INTERPOM PRIMEURS Standnummer 502 in Kortrijk  Aankomende 25 tot en met 27 november staat WN KRAMER BV uit Burgerbrug (NH)  op de INTERPOM beurs in Kortrijk.Zij zijn aanwezig met de GRAMEGNA spitmachine, KRAMER ERMO ploeg en KRAMER ECO ploeg.De GRAMEGNA krukasspitmachine is beschikbaar vanaf 65 cm breed tot 4 meter met een maximale werkdiepte van 45 cm.De KRAMER ERMO ploeg is beschikbaar van 18 cm tot 110 cm diep zowel onland en / of in veur ploegen.De KRAMER ECO ploeg is beschikbaar in vaste of  vario uitvoering. Met de opties voorschaar, stroinlegger en…

0 reacties


Prachtige foto's van Pöttinger demo grondbewerking van Duport

Het hele gamma Pöttinger kwam aan bod tijdens de deze week gehouden demo door de importeur Duport in samenwerking met Schoonhoven Service in Oosterwolde en Schipper Mechanisatie in Putten  De volgende machines waren aanwezig Nieuw type ploeg Servo 45 M plus 4 schaar  Servo 35 S plus 4 schaar Servo 6.50 halfgedragen 7 schaar Terradisc schijveneg met hydraulische diepteregeling Synkro cultivatoren 2 en 3 balks met verschillende aandrukrollen en werkbreedtes Aerosem Pneumatische ISOBUS zaaimachine met fox schijveneg Vitasem…

0 reacties

Ploeg video's