Ploegen

Ploegen agenda

Belgisch Kampioenschap oldtimer ploegen

Terra MBO in de prijzen tijdens Nationale Ploegkampioenschappen

Op 12 en 13 oktober vonden in Zeeuws Vlaanderen de Nationale Ploegkampioenschappen plaats. Namens Terra Groningen MBO deden drie studenten mee. De jury was onder de indruk van het geleverde ploegwerk van het team van Terra. Dit kwam tot uiting in een eerste prijs voor Rob Oosterhof bij de wentelploegen en voor Gerben Begeman bij de rondgaande ploegen. Gert-Jan Hartenhof werd verdienstelijk tweede bij de rondgaande ploegen. Categorie speciaal voor leerlingen Docent Cor Fockens die het team van Terra begeleide laat weten…

0 reacties


Het nieuwe seizoen start nu.

Oogsten, ploegen, groenbemesters bewerken; activiteiten die horen bij het einde van het seizoen. Maar het is tevens de start van het volgend seizoen. Met deze tips van PHC komt uw grond goed de winter door en daar profiteert u volgend jaar zeker van!

0 reacties


Netjes bovenover ploegen is nog best lastig

0 reacties


Stoppelland ploegen met Ford en Eicher

0 reacties


Kverneland CLC Pro Classic: Flexibiliteit van 3 tot 35 cm diep

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is net waar een cultivator het verschil kan maken. Een goed losgetrokken bodem laat het ploegen veel ...

0 reacties


Veldproef voor effecten van NKG, ecoploegen en ploegen

Wat is het effect van de methode van grondbewerking op de groei van groenbemesters? Dat is de centrale vraag in een veldproef van Delphy.

0 reacties


Nepluvi: ‘NVWA schetst onjuist en onvolledig beeld’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in de naleefmonitor met naam en toenaam aan hoe individuele pluimveeslachterijen presteren op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. De Nederlandse vereniging van de pluimveevleesindustrie Nepluvi heeft daar geen problemen mee maar stelt dat de gegevens die over bedrijven naar buiten brengt niet correct zijn en een onvolledig beeld geven.

Bij een schuurbrand aan de Jipsingboertangerweg in Jipsingboertange zijn vrijdagmiddag vier kalfjes omgekomen.

Op dinsdag 18 september hebben vrijwilligers van werkgroep weidevogels van IVN Amstelveen samen met schoolkinderen uit Amstelveen een kruiden en bloemenstrook ingezaaid van 2 meter breed en circa 4 kilometer in de Bovenkerkerpolder in Amstelland. Dat gebeurde langs de weilanden van 10 boeren die samenwerken binnen de coöperatie Amstelland Natuurzuivel. Als de strook straks in de lente in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en insecten kunnen er voedsel vinden in de vorm van nectar.

DEURNE - Het rijk moet er alles aan doen om te voorkomen dat er net als in de jaren negentig varkens moeten worden geruimd. Beelden van deze operatie staan veel mensen nog op het netvlies. Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne schrijven dit aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

“We zitten in een impasse.” De Britse premier Theresa May was vandaag, een dag na haar nederlaag op de Europese top in Salzburg, nog altijd stomverbaasd over de reactie van de Europese Unie op haar plan voor een brexit.

Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

TILBURG - Na twee recente faillissementen in de kleinschalige zorg in de regio Tilburg is het nu ook voor Harten Zorg Brabant, opvolger van het in opspraak geraakte RegioZorg Zuid in Goirle, over en uit.

DEN BOSCH - De Ombudscommissie van Den Bosch moet op zoek naar een opvolger van secretaris Yvette Nass. Zij is donderdag benoemd tot nieuwe jeugdombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Giga-ambitieus begon FC Den Bosch aan het seizoen. Echter volgde een wisselende competitiestart. Met twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen is een constante nog niet te vinden. De ploeg van Wil Boessen zal vrijdagavond willen aanhaken bij de subtop. Dan moet er afgerekend worden met Almere City, dat zesde staat.

VEGHEL - UITpunt & Toerisme Veghel houdt op zaterdag 6 oktober weer een boottocht door de historische haven van Veghel. De tocht wordt in samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele georganiseerd.

TOP Oss kende een goede start van het seizoen. Met tien uit vijf heerst tevredenheid bij de manschappen van trainer Klaas Wels. De zege bij FC Twente zorgde daarbij voor landelijke aandacht. In speelronde zes wacht wederom een 'grootmacht'. Sparta komt namelijk richting Oss. De Spartanen liepen vooralsnog slechts één keer tegen puntverlies aan en staan derde op de ranglijst. Beide ploegen zullen stilstaan bij het drama in Oss, wat zich donderdag afspeelde.

RKC begon het seizoen furieus. Met twee overwinningen voerde hosanna de boventoon. Inmiddels zijn de Waalwijkers echter weer terug op aarde. Nederlagen tegen Sparta, Cambuur en Roda JC kregen de voeten terug op de grond. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van Fred Grim de beloftenploeg van AZ. Om aansluiting bij het linkerrijtje te houden, volstaat enkel een zege.

Interim-hoofdredacteur Hans Laroes heeft de omroep KRO-NCRV verlaten. Zijn contract liep nog tot 1 januari, maar er is ‘gezamenlijk’ besloten eerder te stoppen, zo vertelt Laroes aan deze website. Hij was de afgelopen tijd druk met de omstreden reorganisatie van de afdeling journalistiek bij de omroep. Zo worden er banen geschrapt bij Brandpunt+.

EINDHOVEN - Alle zes de Brabantse clubs komen vrijdagavond om 20.00 uur in actie tijdens de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Top Oss ontvangt Sparta Rotterdam, RKC neemt het op tegen Jong AZ en het puntloze FC Eindhoven gaat op bezoek bij Roda JC. Verder nog de volgende wedstrijden: Jong PSV-FC Volendam, Helmond Sport-NEC en FC Den Bosch-Almere City. Volg hieronder LIVE het scoreverloop van de zes wedstrijden.

0 reacties


Delphy start onderzoek naar ondiepe grondbewerking

Goede zorg voor de bodem staat tegenwoordig bij iedere akkerbouwer op het netvlies. Maar hoe dat precies moet en waar de echte kansen liggen is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen. Die wisselen nogal eens van bedrijf tot bedrijf van grond tot grond.  Niet kerende grondbewerking of naar ploegloos boeren is vaak in de belangstelling maar voor velen een brug te ver. De laatste jaren is er meer en meer belangstelling gekomen voor een tussenweg, ondieper ploegen al dan niet in combinatie met bouwvoorlichter.

0 reacties


Droogteschade enorm: telers ploegen uien onder

De droogteschade is in Zeeland op een aantal percelen zo groot dat telers hebben besloten deze onder te ploegen. Er zijn er ook die twijfelen wat ze gaan doen. Taxateurs van de Brede Weersverzekering hebben percelen getaxeerd op 80 tot 100 procent schade.

0 reacties


Droogteschade enorm: telers ploegen uien onder

De droogteschade is in Zeeland op een aantal percelen zo groot dat telers hebben besloten deze onder te ploegen. Er zijn er ook die nog twijfelen. Taxateurs van de Brede Weersverzekering hebben veel percelen getaxeerd op 80 tot 100 procent schade.

0 reacties


Video: ‘Uien met flinke hergroei kun je beter onderploegen’

Een ui die al hergroei heeft, is niet meer te stoppen. Als er veel hergroei in de uien zit, is het beter om ze onder te ploegen. Is de situatie twijfelachtig, dan is het een optie om de uien te rooien en in het zwad te leggen, om zo de uien te beoordelen.

0 reacties


Video: ‘Uien met flinke hergroei kun je beter onderploegen’

Een ui die al hergroei heeft, is niet meer te stoppen. Als er veel hergroei in de uien zit, is het beter om ze onder te ploegen. Is de situatie twijfelachtig, dan is het een optie om de uien te rooien en in het zwad te leggen, om zo de uien te beoordelen. Dat advies geeft Luc Remijn (Delphy) in deze video van Akkerwijzer.nl. Remijn en zijn UIKC-collega Eelco Boot vertellen in deze video over de teleurstellende stand van de uien in met name het zuidwesten.Lees en bekijk ook: Foto's: Uiendag vooral in teken van teleurstellende Zeeuwse oogst

0 reacties


Droogteschade enorm: telers ploegen uien onder

De droogteschade is in Zeeland op een aantal percelen zo groot dat telers hebben besloten deze onder te ploegen. Er zijn er ook die nog twijfelen wat ze gaan doen. Taxateurs van de Brede Weersverzekering hebben veel percelen getaxeerd op 80 tot 100 procent schade. Lees verder onder de foto’s

0 reacties


Graanstoppel ploegen en inwerken met oldtimers

Gisteren werd er in Wezuperbrug met verschillende prachtige oldtimer trekkers en werktuigen, waaronder een getrokken Rumpstad ploeg, een graanstoppel zwart gemaakt. Dat leverde deze mooie beelden op.

0 reacties


Beginvoor ploegen bij ploegwedstrijden OTMV

Gisteren waren er regionale ploegwedstrijden afdeling Groningen regio veenkolonien te Kropswolde.Trekkerweb was aanwezig om de start van de wedstrijden vast teleggen en bekeek het ploegen van de beginvoor.Tevens was er een oldtimer shown met mat diverse machines te zien op het bedrijf van Evert Topper in Kropswolde

0 reacties


Nieuwe Kramer ECO ploeg

Importeur W.N. Kramer B.V. brengt een nieuw merk ECO ploeg op de markt voor Nederland en Belgi. De ploeg is afkomstig uit Itali, net als de witte ERMO ploegen die reeds door het bedrijf gemporteerd worden.

0 reacties


Groeiende vraag naar ecoploegen

Delphy-adviseur Mark Versprille ziet een duidelijke opmars van de ecoploeg: Er is veel interesse in deze manier van ploegen en daarom willen we graag laten zien welke systemen er op de markt zijn.

0 reacties


Niet ploegen: lagere kosten én opbrengsten

Niet langer ploegen voor de teelt van tarwe, gerst en koolzaad levert gemiddeld lagere kosten op; voor tarwe gaat het om €11 per ton. Echter, de opbrengsten liggen dan wel 20% per hectare lager. De variatie per bedrijf is enorm, zo blijkt uit een Brits onderzoek.

0 reacties


GroeNoord ook Lemken dealer in Friesland

Om de LEMKEN marktpositie verder uit te bouwen en de service en verkoop naar de toekomst verder te optimaliseren zal GroeNoord LEMKEN gaan leveren vanuit zijn filialen in Friesland. GroeNoord verkoopt al LEMKEN vanuit zijn filialen in Drenthe en Groningen.   Naast ploegen heeft LEMKEN een volledig assortiment op het gebied van zaaibedbereiding, (schijf-)cultivatoren, gewasbeschermingstechniek, compact-schijveneggen en (precisie-) zaaitechniek. Vanaf heden zal GroeNoord vanuit de Friese filialen in Berlikum, Akkrum en Bolsward het LEMKEN assortiment gaan vertegenwoordigen.  De…

0 reacties


Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe

De show vindt plaats in en om de in oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats uit de jaren '50.Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen.Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines,ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen. Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond, streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en oudefoto camera’s.Ook vandaag…

0 reacties

Ploegen video's