Tractor

Tractor agenda

Historische Oldtimerdag
Trekkertrek Best
Trekkertrek Best

Iemand ervaring met tym TRACTOREN

Hallo

Hier ben ik weer 😃 ben nog steeds opzoek naar een andere tractor ( het is immers niet als brood bij de bakker halen ).
Deze keer ben ik bij TYM (same groep) terecht gekomen, specifiek de TYM 993.
Zijn deze dingen te betrouwen ? Iemand ervaring hier mee ?
Ik hoor het graag !

mvg

12 reacties


Zetor komt met nieuwe Crystal-serie

Een trekker die in de winter en zomer werkt, onder alle omstandigheden. Boeren waarderen het vanwege zijn kracht en robuustheid. Trekker die de Tsjechische fabrikant van de tractor 50 jaar geleden over de hele wereld beroemd heeft gemaakt. Over welke tractor hebben we het? Het is ZETOR CRYSTAL, de krachtigste tractor in de ZETOR-portfolio. De Tsjechische tractorfabrikant is blij om aan te kondigen dat de nieuwe generatie ZETOR CRYSTAL binnenkort verkrijgbaar zal zijn.

0 reacties


Terug in de tijd Blue force 1000 Ford 6X 1000-series

Blue force 1000 (UK) 50 jaar Ford 6X 1000-series Ford, Fordson en New Holland liefhebbers konden hun blauwe hart ophalen tijdens een bijzonder Blue Force evenement in Engeland in 2014 Meer dan 1000 tractoren werden geshowd, variërend van de eerste tractoren van MOM tot aan de allernieuwste modellen van New Holland, dus maar liefst 100 jaar tractor productie.

0 reacties


Kubota B1600 - Mogelijke schade cylinder door hellingshoek/trilling tractor?!

Ik stelde me recent de vraag wat de impact kan zijn op de motor bij;
* schuin oprijden berm (hellingshoek 30° bv) - heeft dit impact op cylinders die normaal netjes op & neer gaan
* het voorttrekken van een (te) zware last waarbij de tractor zich vastzet in de grond en 'begint te springen'

Vooral dit laatste geval moet toch een 'weerslag' geven op de motor, niet?

"Beter voorkomen dan genezen" - vraagje 😄

3 reacties


De New Holland T4 LP (low profile) tractor

Als waardige opvolger van de legendarische Fiat 66 LP-serie stellen de nieuwe New Holland T4LP-tractoren met laag profiel verbeterde kenmerken ten dienste van landbouwers. Deze tractoren sluiten immers helemaal aan bij wat ze nodig hebben. Dankzij het lage profiel, laag zwaartepunt en uitstekende vermogen-gewichtsverhouding zijn deze tractoren perfect voor landbouwers die op hellingen werken, maar ook voor boomgaarden met brede rijen, zoals voor citrusvruchten en olijven. De nieuwe T4LP Tier 4A-tractoren zijn nog krachtiger en veelzijdiger, met een hydraulisch pompdebiet tot 80 liter/minuut,…

0 reacties


John Deere Vintage Selfie Wedstrijd

Ter gelegenheid van 100 jaar John Deere tractoren organiseert John Deere een Vintage Selfie Wedstrijd. Eigenaren van John Deere en Lanz tractoren, ouder dan 25 jaar, kunnen een selfie met hun eigen klassieke tractor uploaden op de speciale microwebsite.

0 reacties


Bestelbusje ramt trekker finaal doormidden

RTV Noord maakte donderdag 19 april melding van een aanrijding tussen een bestelbusje en een tracktor in Midwolda, Groningen. Bij deze aanrijding is de tractor finaal doormidden gebroken.

0 reacties


Een eeuw John Deere: Trotse geschiedenis, veelbelovende toekomst

In 100 jaar tijd van s werelds eerste tractor met dieselmotor tot de 670 pk sterke kampioen in alle klassen. Dit jaar viert John Deere zijn 100-jarig bestaan. Graag neemt men u daarom mee terug. Terug naar een glorieuze geschiedenis van een van de bekendste trekkermerken. Maar het blijft niet alleen bij de achterliggende 100 jaar. Nee, John Deere kijkt ook vooruit: een verwachtingsvolle toekomst ligt in het verschiet. Want het is immers niet voor niets Nothing runs like a Deere!

0 reacties


Terra Groningen vertegenwoordigt Nederland tijdens de Agrolympics 2018

Studenten van Terra Groningen MBO Fabian Bakker, Lars Berends, Sjors Douma en Bob Wiersma nemen samen met hun docent Jan Hendrik Darwinkel deel aan de Europese Agrolympics 2018. Het team gaat de strijd aan tegen een tiental andere landen op onderdelen als tractor rijden, banden verwisselen, gewicht raden, met de hand melken en hooibalen stapelen. Ook minder bekende onderdelen zoals sinaasappelen persen en wijnflessen kurken staan op het programma.

0 reacties


Impressie T.O.T oldtimer rit in het brabantse Boekel

Met een hooimachine op het land kom je niet vaak meer een Lanz Bulldog, Hanomag, David Brown of Porsche tractor tegen. Liefhebbers zijn er echter nog genoeg, blijkt uit de overweldigende stroom aan deelnemers en toeschouwers, die de T.O.T.-rit (Tour Open Tractor) in het Brabantse Boekel jaarlijks trekt. Er zijn zelfs deelnemende melkveehouders, die speciaal voor deze rit hun eerste tractor opnieuw kochten. Zo’n 15 jaar geleden begon de T.O.T.-rit als een tochtje met 10 vrienden, inmiddels is het uitgegroeid uit tot een enorm evenement voor jong en oud, waarbij 600 boeren en andere tractorliefhebbers…

0 reacties


Akkerbouwer toont meer interesse in trekker

Ruim 13 procent van de Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Dit is het hoogste percentage gemeten sinds zeven jaar, meldt het agrarisch onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

0 reacties


120 fruitbomen verwoest bij fruitteler in Dreumel

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus met een tractor 120 fruitbomen verwoest in een perceel van een fruitteler in Dreumel, in het Land van Maas en Waal. De tractor werd gebruikt voor het pompen van water voor de beregening van de appelbomen.

0 reacties


Verwoesting boomgaard in Dreumel: 'Niet te geloven'

In Dreumel is in de nacht van zaterdag op zondag grote schade aangericht bij een fruitteler aan de Hogeweg. Met een tractor werden 120 fruitbomen omver gereden. De tractor werd in een meertje teruggevonden.

0 reacties


Vandalen walsen met tractor door boomgaard: 120 appelbomen verwoest

Onbekenden hebben afgelopen nacht met een tractor 120 fruitbomen verwoest. Dat was bij een fruitteler in Dreumel, in het Land van Maas en Waal.

De tractor stond water te pompen voor de beregening van de appelbomen. De vandalen reden de tractor inclusief pomp en slangen dwars door een stuk van zo'n 100 meter boomgaard. Daarna moest een hek het ontgelden en uiteindelijk belandde de tractor in een meertje.
"Het is een puinhoop", vertelt eigenaar Renate Vink tegen Omroep Gelderland. Ze ontdekte de ravage vanochtend vroeg. "Ik zag meteen dat de tractor weg was en dacht aan diefstal. Daarna zag ik dus al die vernielde bomen. Iemand is met de tractor gaan rijden door de boomgaard en heeft alles omver gereden."

Over de omvang van de financiële schade is nog niets te zeggen. De tractor is sowieso total loss, maar de bomen zijn de grootste schadepost.
Metalen pinnen in maïsplanten
Het is de zoveelste keer dat boeren in die regio de dupe zijn van vandalisme. In oktober vorig jaar werden in het dorpje Altforst 2500 fruitboompjes omgezaagd. Eerder werden hooibalen vernield, zeilen kapot gesneden en metalen pinnen aan maïsplanten vastgemaakt om de machine te beschadigen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de platgereden fruitboompjes en het vandalisme van vorig jaar. Er is nooit iemand aangehouden voor de vernielingen.

18 reacties


Wielrenner overleden na aanrijding met tractor

Een wielrenster in Heijen is zondagmiddag overleden, nadat zij in aanrijding kwam met een tractor. Er werd ter plaatse hulp verleend, maar dat mocht niet meer baten.

0 reacties


Blauwe diesel voor boeren

Vanaf medio september kunnen boeren hun tractor laten rijden op fossielvrije blauwe diesel. LTO biedt deze mogelijkheid aan haar leden. Deze blauwe diesel B100 is gemaakt van plantaardige afvaloliën en is een CO2-neutraal product. De brandstof kan worden gebruikt zonder noodzakelijke aanpassingen aan de huidige dieselmotor. Grootste voordeel is dat deze brandstof ongevoelig is voor bacteriegroei, waardoor de kans op verstopte filters of storingen aan het brandstofsysteem tot een minimum kunnen worden gereduceerd.

48 reacties


Groene T6 Dynamic Command voor Multigroen

Vorige week was bij New Holland dealer J. Hermans BV uit Schimmert. de presentatie van de T6 Dynamic Command serie inclusief proefritten door de schemering/duisternis. Bijzonder was de overhandiging van de T6 Dynamic Command (een van de eerste 10 in NL afgeleverde/bestelde) aan Denny Jessen die in Einighausen het bedrijf Multigroen Denny exploiteert. Deze is helemaal (tot in het kleinste detail) in het groen (Deutz groen) afgeleverd. Jessen wilde deze tractor persé niet in het blauw....

0 reacties


Tractor met mest botst op auto in Oudkarspel

Bij een aanrijding op de Westelijke Randweg kwam een tractor woensdagmiddag in botsing met een personenauto. De tractor met aanhanger, vol geladen met mest, raakte de auto in de zij, waardoor deze 180 graden om zijn as draaide. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

0 reacties


Fietsster sterft onder tractor in Lampernisse

In Lampernisse bij Diksmuide is een fietsster van 83 uit Gent iets na één uur om het leven gekomen.

0 reacties


Scania remain a partner of MotoGP™ for two more seasonsOriginele beschrijving

Dorna Sports is delighted to announce a new two-year contract with Scania, confirming the world-leading company as the Sustainable Truck Supplier of MotoGP™ in 2018 and 2019. Scania, headquartered in Södertälje, Sweden, first came on board with MotoGP™ in 2015 and this new deal sees the vehicle manufacturer continue to supply 14 tractor units for MotoGP™ operations. The fleet use HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) and have done since 2017, cutting CO2 emissions by 90% compared to regular fuel. In addition, the partnership between SCANIA and MotoGP™ includes MotoGP VIP Village™ experiences – the perfect location to promote brands and business

0 reacties

Tractor video's