Werk

Aardappeloogst verloopt vlot en droog

Het extreme groeiseizoen voor aardappelen wordt afgesloten met een oogst die bijzonder vlot en droog verloopt. Van Zeeuws-Vlaanderen tot Groningen kunnen rooiers onvermoeid hun werk doen in het stof.

0 reacties


Vier generaties MAN met dezelfde chauffeurOriginele beschrijving

Verwaal Transport uit Stolwijk is al jaren een trouwe MAN klant. Het aandeel MAN is dan ook groot in de vloot van 34 trucks. Onlangs kreeg chauffeur Dirk Boom een nieuwe MAN 8×2-6 met autolaadkraan. Dat bleek de vierde generatie MAN-trucks te zijn die Dirk als vaste truck kreeg. Een moment om even bij stil te staan. Verwaal Transport is actief in het transport van materialen voor de bouw, maar ook speciale transporten, infrastructurele werken en het vervoer van baggerboten en materialen behoort tot de werkzaamheden. Dat levert uiterst gevarieerd werk op voor de trucks van het bedrijf. Een groot

0 reacties


Een duurzaam huis bouwen? Luister naar de ervaringen van Gerrit Hiemstra

Op 18 oktober spreekt meteoroloog en WUR ambassadeur Gerrit Hiemstra tijdens de lunchlezing ‘Impacts and Future of Weather and Climate Sciences in Wageningen’. Naast zijn werk bouwt hij zijn eigen duurzame huis, en hij deelt zijn bevindingen met het publiek.

0 reacties


Een klimaatneutraal huis bouwen? Luister naar de tips van Gerrit Hiemstra

Op 18 oktober spreekt meteoroloog en WUR ambassadeur Gerrit Hiemstra tijdens de lunchlezing ‘Impacts and Future of Weather and Climate Sciences in Wageningen’. Naast zijn werk bouwt hij zijn eigen duurzame huis, en hij en deelt zijn ervaringen met het publiek.

0 reacties


Duurzaam produceren? Werk aan de winkel.

Rabobank publiceerde begin dit jaar een rapport waarin trends en ontwikkelingen binnen de foodbranche werden belicht. En die cijfers zijn positief. Begin dit jaar werd een groei verwacht van 3% van het bruto binnenlands product en een verdere groei van 2% in huishoudconsumptie. Dit houdt onder meer in dat mensen meer geld uitgeven aan voeding(sproducten), zowel binnens- als buitenshuis. Groei vraagt nagenoeg altijd om verandering. Waar zit de grootste uitdaging voor voedselproducenten?

0 reacties


Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.

0 reacties


Goede start is het halve werk

Voor elke teelt is fosfaat een onmisbaar voedingselement. Belangrijk is de plaatsing van dit hoofdelement in de bodem. Met Physiostart slaat u 2 vliegen in 1 klap! Deze microgranulaire startmeststof wordt via ultralokalisatie, direct onder de knol, wortel of zaad toegepast, en is uitgerust met aminopurine, een signaalstof voor maximale wortelhaarbezetting. Een optimale wortelarchitectuur zorgt namelijk voor vlotte jeugdgroei en weerbaar gewas.

0 reacties


Video: Met vier Agrifac-rooiers op één perceel aan het rooien

Maar liefst vier bietenrooiers zijn aan het werk op één perceel in de omgeving van Blijham (GR). Dit beeld is vaker aan het eind van de dag te zien bij loonbedrijf Feunekes en Speelman.

0 reacties


Wolf dreigt provinciaal draaiboek in te halen

Provincies en natuurorganisaties zijn druk aan het werk om een nieuw draaiboek te maken voor het moment dat zich definitief wolven vestigen in Nederland. Ondertussen lijkt er al ruim drie maanden een wolvin rond te lopen op de Veluwe, die daar mogelijk een eigen leefgebied afbakent. Het dier is in september vastgelegd op camerabeelden van Staatsbosbeheer en Wolven in Nederland.

0 reacties


Forse stijging waterschapslasten dreigt

Het is toch wat met de stijgende kosten. Ambtenaren eten zo graag mee uit de boerenruif. Hier ook een waterschap dat leeft als god in Frankrijk en de boeren maar dokken.
Ik was vorig jaar een keer bij een Fendt dealer. Hij had een Fendt helemaal uit elkaar liggen om blauw gespoten te worden. Het waterschap Rijn en IJsel vindt het mooi om Fendt te rijden. Maar niet in de kleur groen, het moet blauw zijn.
De procedure is volgens de dealer als volgt;
het waterschap bestelt een trekker
ding wordt geheel uit elkaar gehaald, geschuurd, blauw gespoten en weer opgebouwd en rijden maar.

De inruil die ook blauw is mag niet verkocht worden in de kleur blauw. De procedure is hetzelfde als hierboven maar dan omgekeerd. Eindresultaat: een groene Fendt die weer doorverkocht mag worden.

De dealer nam uitgebreid de tijd om dit te vertellen. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij het werk graag deed. Heel graag zelfs.

En wij als boeren? De volgende waterschapsverhoging wordt er weer doorgedrukt. De boeren mogen weer meer gaan betalen.

26 reacties


Filipijnse vrachtwagenchauffeurs mogelijk uitgebuitOriginele beschrijving

Negen Filipijnse vrachtwagenchauffeurs zijn vermoedelijk slachtoffer van arbeidsuitbuiting. De chauffeurs wonen en werken al geruime tijd in de cabine van hun vrachtwagen, krijgen nauwelijks loon uitbetaald en worden vermoedelijk ook bedreigd door hun werkgever. De chauffeurs zijn onlangs ondergebracht in een beschermde omgeving. De Recherche Inspectie SZW onderzoekt deze zaak verder onder leiding van het Functioneel Parket. Uit onderzoek, verricht door de Recherche Inspectie SZW, blijkt dat negen Filipijnse chauffeurs onder slechte omstandigheden hun werk moeten doen. Uit het onderzoek rijst het vermoeden dat de chauffeurs lange dagen maken, nauwelijks loon krijgen of er lang op moeten wachten, en feitelijk

0 reacties


Erfelijkheidsdeskundige Mendel zocht eigenlijk innovatief gewas

Gregor Mendel, de kloosterling die beroemd is vanwege zijn baanbrekende werk in de erfelijkheidsleer bij planten, wilde in eerste instantie vooral nieuwe, betere gewassen maken. Pas later raakte hij gebiologeerd door de werking van het overerven van eigenschappen.

0 reacties


Erfelijkheidsspecialist Mendel ging eigenlijk voor innovatief gewas

Gregor Mendel, de kloosterling die beroemd is vanwege zijn baanbrekende werk in de erfelijkheidsleer bij planten, wilde in eerste instantie vooral nieuwe, betere gewassen maken. Pas later raakte hij gebiologeerd door de werking van het overerven van eigenschappen.

0 reacties


Mendel was eigenlijk uit op innovatieve gewassen

Gregor Mendel, de kloosterling die beroemd is vanwege zijn baanbrekende werk in de erfelijkheidsleer bij planten, wilde in eerste instantie vooral nieuwe, betere gewassen maken. Pas later raakte hij gebiologeerd door de werking van het overerven van eigenschappen.

0 reacties


Brancheopleiding op maat voor werknemers in de glastuinbouw

Het werk in de sector glastuinbouw verandert. Bepaalde beroepen verdwijnen en er komen andere beroepen bij, die meer specialistische kennis vragen. Sociale partners in de sector glastuinbouw LTO Glaskracht Nederland, Plantum, CNV Vakmensen en FNV verwachten dat er de komende jaren meer vraag naar vakmensen komt.

0 reacties


Circulaire economie belangrijk thema voor Zeelandia

Niet alleen voedingsmiddelenbedrijven maken werk van de reductie van broeikasgassen en de energietransitie. Dat doen ingrediëntenleveranciers ook. VMT sprak met milieucoördinator André Gouw van Zeelandia, producent van bakkerijgrondstoffen. Dit artikel is verschenen in VMT 11 van 28 september.

0 reacties


Massey Ferguson rondebalenpersen aan het werk in Nederland.

Op deze foto’s en video zien we de MF RB2125FPR, hier ingebouwd in een Göweil frame. Deze vastekamerpers kenmerkt zich door zijn robuuste bouwwijze en een Xtracut snijrotor met 25 messen voor een perfect gesneden product. Deze invoerunit is tevens voorzien van de Hydroflex messenbodem. Deze bodem vangt oneffenheden in de gewasstroom perfect op zodat de chauffeur comfortabel op de limiet kan werken voor een hoge capaciteit. Een hoge capaciteit vraagt om een uitgebalanceerde aandrijflijn. Deze persen zijn hiervoor voorzien van de Powersplit aandrijving welke rotor en perskamer afzonderlijk…

0 reacties


Melkveehouders gezocht: Slimme Meter Monitoring Melkveehouderij

Energiegebruik in de agrarische sector wordt steeds belangrijker gevonden. Dit levert in veel gevallen extra werk op voor de agrariër, waar die eigenlijk niet op zit te wachten. Dit willen wij met Slimme Meter Monitoring Melkveehouderij eenvoudiger en beter maken voor de agrariër.

Wij als Uw Agrarisch Bouwadviseur zitten nog in een pilotfase om op basis van de slimme meter het energiegebruik automatisch te analyseren en hier advies over te geven. Wij zoeken daarom nog 50 melkveehouders die hier aan mee willen werken.

Aanmelden kan via de website.

0 reacties


Kverneland CLC Pro Classic: Flexibiliteit van 3 tot 35 cm diep

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is net waar een cultivator het verschil kan maken. Een goed losgetrokken bodem laat het ploegen veel ...

0 reacties


Bekende Nederlanders steunen het Manifest Leefstijlgeneeskunde

Het draagvlak voor leefstijl als waardevol onderdeel van preventieve én curatieve zorg groeit in Nederland met de dag. Afgelopen weken hebben meer dan 1000 (medische) opinieleiders, koepels van patiënten en professionals en BN-ers steun betuigd voor het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde. In het manifest worden de bewindslieden van VWS aangemoedigd om snel werk te maken van leefstijlgeneeskunde, als belangrijk(ste) sleutel naar een trendbreuk in de sterk toenemende chronische ziektelast en navenante zorgkosten. Minister Bruins van VWS zal het manifest namens het kabinet persoonlijk ontvangen op 11 oktober in Den Haag.

0 reacties

Werk video's