Werk

‘Nul ongevallen agrarische sector in 2020’

Nul dodelijke ongevallen op het werk in de agrarische en groene sector in 2020. Onder deze stevige ambitie hebben tien partijen hun handtekening gezet. “Er gebeuren te veel ongevallen in de agrarische en groene sector: de laatste 10 jaar gemiddeld 16 dodelijke ongevallen per jaar.

0 reacties


EU-wet: Tijdelijke arbeiders niet langer slecht betaald

De EU-ministers van Werk en Sociale Zaken hebben donderdag de zogenoemde detacheringsrichtlijn groen licht gegeven. Tijdelijke werknemers uit een ander EU-land krijgen het recht op hetzelfde loon bij gelijk werk als hun collega's in het gastland. Het Europees Parlement gaf in mei al zijn goedkeuring.

0 reacties


Een robot of een arbeidsmigrant?

In de foodsector werken misschien wel de meeste arbeidsmigranten van alle sectoren. Teelten zijn ervan afhankelijk. De buitenlanders, veelal afkomstig uit Centraal- en Oost-Europa, doen werk waar Nederlanders hun neus voor ophalen.

0 reacties


Minder lichamelijk werk, meer denkwerk

Automatisering neemt veel lichamelijk werk uit handen, het melken of voeren bijvoorbeeld. Het denkwerk wordt echter niet minder. Steeds vaker moet de mens op veel vlakken anders denken dan voorheen. Lees verder ❯

0 reacties


Skal: 'niet toegestane toevoeging fipronil ook voor ons onbekend en niet waarneembaar'

De controle-organisatie voor biologische productie Skal is het niet eens met de suggestie dat als de Skal-inspecteurs hun werk beter hadden gedaan, de fipronilcrisis minder groot zou zijn geweest. „De niet-toegestane toevoeging van fipronil was ook voor ons onbekend en niet waarneembaar."

0 reacties


Industrie 4.0: Nestlé Wagner digitaliseert productieproces en verhoogt de productiviteit

Dankzij het gebruik van robuuste tablets door operators slaagt het voedingsbedrijf Nestlé Wagner erin het volledige productieproces in hun fabriek in het Duitse Nonnweiler, waar Wagner-diepvriespizza’s bereid worden, te digitaliseren. Dit levert een aanzienlijke productiviteitswinst op in het dagelijkse werk.

0 reacties


Agrifirm's zoektocht naar reststromen

Kabinet en Tweede Kamer wensen een snelle overgang van een lineaire naar een circulaire landbouw. Over nut en noodzaak daarvan bestaat ook in de sector weinig twijfel. In feite wordt er al veel werk op dat gebied verzet: de Kringloopwijzer is daar een bewijs van.

0 reacties


Plan Kiekendief ondersteunt Vlaamse akkervogels

De Vlaamse akkervogels hebben het moeilijk. Er worden steeds minder veldleeuweriken, patrijzen en geelgorzen gespot op de Vlaamse akkers. Volgens Natuurpunt is de kievit zelfs met uitsterven bedreigd. Ook de grauwe kiekendief raakt in nauwe schoentjes, maar daar wil Plan Kiekendief iets aan veranderen. Na anderhalf jaar hard werk liggen er in de Vlaamse Leemstreek 54 hectare vogelakkers. “De verbinding zoeken tussen natuur en landbouw en deze versterken is de enige slaagkans voor dit project”, zegt projectcoördinator Hanne Vandewaere. “We ontdekten al broedgevallen van de zeldzame blauwe kiekendief en de velduil, het is wachten op een nest van de grauwe kiekendief.”

0 reacties


"Belgisch klimaatbeleid is ernstig aan het slabakken"

België was op het Europese toneel jarenlang één van de voortrekkers van een ambitieus klimaatbeleid, maar is de laatste jaren weggezakt uit het koppeloton. Dat zegt voormalig directeur-generaal van DG Klimaat bij de Europese Commissie, Jos Delbeke. “We hebben één gestructureerd plan nodig voor België”, aldus Delbeke. “Met gefragmenteerde inspanningen komen we er niet. Een wake-up call is hoognodig. En dan moet het echte werk nog komen: om de doelstellingen tegen 2050 te halen moeten de emissies in de EU twee tot drie keer sneller dalen dan vandaag het geval is.”

0 reacties


Boerenbond spreekt premier Michel over GLB-budget

Boerenbond en de Waalse landbouwfederatie FWA hadden een gesprek met premier Michel over het Europees budget, de voorstellen voor het nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en de Mercosuronderhandelingen. Tijdens het onderhoud pleitte Boerenbond sterk voor het behoud van een voldoende ruim budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De premier had begrip voor deze eis en beloofde om alles in het werk te stellen voor het behoud van voldoende middelen voor de landbouw.

0 reacties


De 7 serie van DEUTZ-FAHR Geavanceerde technologie voor maximale productiviteit

De 7 serie van DEUTZ-FAHR Geavanceerde technologie voor maximale productiviteit De nieuwe 7 serie werd door DEUTZ-FAHR ontwikkeld speciaal voor loonbedrijven en grote landbouwbedrijven, die elk seizoensgebonden werk economisch en rendabel moeten aanpakken. Met beide modellen (226 en 246 pk) biedt de nieuwe 7 Serie van DEUTZ-FAHR de beste Duitse technologie voor ultieme productiviteit. De ergonomische, gebruiksvriendelijke cabine MaxiVision 2 onderscheidt zich qua bedieningsgemak en panoramisch zicht. Het nieuwe InfoCentrePro in het dashboard is uitgerust met een kleurendisplay…

0 reacties


Provincie zat fout met nieuwe foerageergebieden voor ganzen

De provincie is vorig najaar bij de begrenzing van nieuwe ganzenfoerageergebieden slordig te werk gegaan, vindt de commissie die de bezwaren van meer dan honderd boeren heeft beoordeeld.

0 reacties


Halfmiljoenste VW Transporter T6 van de band gerold in HannoverOriginele beschrijving

De Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in Hannover heeft een bijzondere mijlpaal bereikt: drie jaar na de productiestart van de Transporter T6 rolde het 500.000e exemplaar van de band. De Transporter wordt al sinds 1956 in Hannover geproduceerd. In totaal werden hier al zo’n 8,8 miljoen Transporters gebouwd. Het succes van de Volkswagen Transporter is vooral te danken aan klantgerichtheid. De huidige, zesde generatie van de Transporter is meer dan ooit ingericht op de wensen van professionals. Slimme oplossingen zorgen daarbij voor belangrijke pluspunten, zowel tijdens het werk als in de vrije tijd. De Transporter is geliefd door zijn ruimteaanbod, praktische bruikbaarheid en

0 reacties


NVWA alweer over de knie

Opnieuw ligt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) onder vuur. Dit keer omdat het vernieuwen van de ICT-systemen fors duurder uitvalt en ook nog eens langer duurt dan verwacht. Minister Carola Schouten zet het BIT aan het werk.

0 reacties


Onveilige situaties op smalle dijkwegen en plattelandswegen vragen om handreiking

Op smalle plattelandswegen en dijkwegen doen zich vaak onveilige situaties voor, onder andere vanwege grote landbouwvoertuigen. CROW, kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer en werk en veiligheid, is bezig met een handleiding voor wegbeheerders over deze problematiek.

0 reacties


Google en Carrefour gaan klant ‘naadloze koopbeleving’ bezorgen

De topman van de Franse supermarktketen Carrefour maakt serieus werk van zijn ambitie om van Carrefour een wereldleider in e-commerce te maken. Carrefour sloot een strategische alliantie met Google en heeft zo de Europese primeur om verse voeding aan de man te brengen via alle platformen van Google.

0 reacties


Ontsnapte koe geeft agenten handenvol werk op de vroege woensdagochtend

BREDA - Agenten hebben in de vroege woensdagochtenduren in het Bredase stadsdeel Haagse Beemden de handenvol gehad aan een ontsnapte koe. Het beest was, zo bleek later, ontsnapt in Wagenberg en was richting de grote stad getrokken.

0 reacties


In het gras Loonbedrijf Bouwhuis, Den Ham

Loonbedrijf Bouwhuis, Den Ham met 1 van de 2 nieuwe SR Rapide 7200's aan het werk.

0 reacties


Concurrentie uit Oekraïne komt vertraagd

Oekraïne is een opkomende concurrent voor de Europese landbouw. De nieuwbouw van voerfabrieken, stallen en eierverwerking levert daarentegen werk op voor de toeleverende industrie en kennisinstellingen.

0 reacties


Ondernemers en gemeenten gezocht voor proef met groen in kantoorruimten

Bent u een ondernemer of gemeente die het fysiek en mentaal welbevinden van uw medewerkers op een goede manier wil oppakken? En die overweegt om daarvoor (meer) groen aan te brengen in de kantoorruimte? Maar die tegelijkertijd wel wil weten of de investering zich terugbetaalt? Doen uw werknemers veel zittend of mentaal inspannend werk zonder zicht op groen? Dan is uw bedrijf wellicht geschikt om deel te nemen aan ons vervolgproject.

0 reacties

Werk video's