Werk

'Waterschapsbelasting stijgt harder door droogte'

Door de aanhoudende droogte zal de waterschapsbelasting harder gaan stijgen. Dat zegt de Unie van Waterschappen in de NRC. "Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting", zegt voorzitter Hans Oosters tegen de krant.
Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting gemiddeld met 1,7 procent. Dit jaar steeg deze al met 2,5 procent en dat wordt mogelijk nog meer.
Dat komt voor een groot deel door de droogte, zegt Oosters. Hij wijst erop dat veel medewerkers nu op vakantie zijn, terwijl er vanwege de droogte juist veel werk te doen is. "Die personele inzet heeft ook gevolgen voor de begroting." Ook de verwachte hoosbuien zullen ervoor zorgen dat de taakintensiteit omhoog gaat, zegt de voorzitter.
In de herfst maken de 22 waterschappen het nieuwe waterschapstarief bekend voor 2019. De hoogte van de belastingtarieven wordt door de waterschappen zelf bepaald. Per waterschap kan het tarief verschillen.

De voorzitter van de Unie van Waterschappen stelt in de NRC dat de aanhoudende droogte zal leiden tot een hogere waterschapsbelasting.

BINNENLAND / VECHTDAL – De aanhoudende droogte heeft invloed op de hoogte van de waterschapsbelasting. “Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting.” Dat zegt voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen in de NRC. Dat meldt de NOS. Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting met gemiddeld 1,7 procent. […]
Het bericht Meer waterschapsbelasting door droogte verscheen eerst op Vechtdal FM.

0 reacties


Vanaf 2019 kan overheid sneller ingrijpen bij overschrijding van fosfaatquotum

Melkveehouders die het fosfaatrechtenstelsel overtreden kunnen in de toekomst te maken krijgen met een een dagquotum voor fosfaatrechten. Bij grote overschrijdingen kunnen melkveehouders dan al gedurende het melkjaar te maken krijgen met inhoudingen op het melkgeld. De Meststoffenwet voorziet vanaf 1 januari 2019 in deze mogelijkheid. Daarop wijst Gerard Willems, bedrijfsadviseur Dier bij ZLTO. Hij adviseert melkveehouders nauwgezet werk te maken van de fosfaatplanning.

10 reacties


"Gratis transport bestaat niet"

De omzet in het wegtransport groeit al jaren, maar het rendement neemt af, blijkt uit cijfers van de Rabobank. Het is nu echt tijd dat transportbedrijven reële prijzen vragen voor hun werk, zegt TLN-directeur Jan Boeve.​​In het eerste kwartaal van 2018 was de omzet in het wegtransport 5,2% hoger.....

0 reacties


Maishakselaars draaien warm

Maishakselaars zijn her en der al aan het werk, vooral in Oost- en Zuid-Nederland, die het zwaarst getroffen zijn door droogte.

0 reacties


Maishakselaars draaien warm

Maishakselaars zijn her en der al aan het werk, vooral in Oost- en Zuid-Nederland, die het zwaarst getroffen zijn door droogte.

0 reacties


Alliance 363 VF voorziet in behoefte voor werk in rijgewassen

Met de Alliance 363 VF kan met meer invering worden gewerkt. Bovendien is er bij dezelfde bandenspanning tot veertig procent meer belasting mogelijk ten opzichte van reguliere banden.

0 reacties


John Deere introduceert cabinefiets.

Met de cabinefiets hoopt John Deere nu ook de agrarirs aan het bewegen te krijgen tijdens het werk. De gezondheid van de agrarir is voor ons erg belangrijk, aldus John Deere.

0 reacties


Dijkgraaf neemt afscheid als Kamerlid

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf vertrekt uit de Tweede Kamer. In januari jongstleden had hij zich al tijdelijk afgemeld wegens gezondheidsklachten. Dinsdag 10 april heeft hij definitief bekendgemaakt dat hij met zijn werk gaat stoppen. In een brief aan de Kamervoorzitter noemt hij persoonlijke omstandigheden als reden voor zijn vertrek.

0 reacties


Regenval legt voorjaarswerkzaamheden kop van Noord-Holland tijdelijk stil

Momenteel laat de zon zich goed zien en ook de komende dagen worden (zomers) warm, maar in een groot deel van Noord-Holland ligt het werk op de akkers stil. Akkerbouwer Leo Sturm was van plan om het pootgoed deze week in de grond te doen, maar moet nu noodgedwongen een paar dagen wachten: Er is in een paar dagen tijd 45 millimeter gevallen. En dat is wel heel veel voor de tijd van het jaar.

0 reacties


Dag van de Akkerbouw: Mijn akker, jou voedingsbodem

Woensdag 27 juni is het de Dag van de Akkerbouw en wordt op een akker in de Haarlemmermeerpolder het startsein gegeven voor de campagne Mijn akker, jouw voedingsbodem. Door het plaatsen van 30 grote billboards akkertising op high-traffic locaties in de regio Haarlemmermeer en Flevopolder laten akkerbouwers vol trots zien wat hun werk voor het dagelijks leven van mensen betekent. De onthulling van het eerste billboard vindt plaats op een akkerbouwbedrijf met ook een gezamenlijke boerenbrunch, waar boer en stedeling de tafel met elkaar delen.

0 reacties


Werk in de agrarische sector rammelt aan te veel kanten

Vorig jaar werden 93 werknemers in de agrarische sector slachtoffer van een ernstig arbeidsongeval. Ook overtraden bedrijven regelmatig de regels over arbeidstijden, het minimumloon en vakantiegeld. Dat blijkt uit de balans die de Inspectie SZW over de agrarische sector in 2017 heeft opgemaakt.

0 reacties


Werken met jeugdige arbeidskrachten in de akkerbouw

Jongeren aan het werk. Een gouden regel stelt dat u kinderen en jongeren alleen werk moet laten doen dat ze lichamelijk aankunnen. Daarnaast moet het werk ook passen bij hun ontwikkeling. Bovendien moet er altijd voldoende toezicht en begeleiding zijn van iemand met autoriteit.

0 reacties


Graanoogst bij Handels- en Loonbedrijf Kuper B.V uit Klazienaveen

We zien onder andere een Claas lexion 750 en 550 samen aan het werk en een Deutz-Fahr topliner 4075 hts

0 reacties


“Vraag naar bloemkool en broccoli valt tegen”

Tholen - Volop kwalitatief goed aanbod, maar zowel in het binnenland als buitenland valt de afzet behoorlijk tegen, zo schetst Dennis van Tricht van AGF Direct de huidige situatie van de bloemkool- en broccolimarkt. "Telers zijn onderhand murw. Ze verzetten ontzettend veel werk maar worden daar niet voor.....

0 reacties


Kas groeit en Mobiliteitscentrum Glastuinbouw samen verder als Kas Groeit

Kas groeit en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw versterken elkaar in de sector op het gebied van werk, leren en ontwikkelen en zullen daarom verder gaan onder de naam Kas groeit. Het nieuwe Kas groeit adviseert over werken en leren in de glastuinbouw en is aanspreekpunt voor toekomstige & huidige werknemers en werkgevers die een gesprekspartner zoeken of tools en advies.

0 reacties


21 Iveco's Stralis NP 400 voor Post-KogekoOriginele beschrijving

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post-Kogeko kiest voor de LNG-trucks van IVECO. De chauffeurs die hiermee gaan rijden werken vanuit een grote cabine, met daaronder een automatisch schakelende stille, krachtige en comfortabele LNG-aandrijving die goed is voor 400 pk. Post-Kogeko is een veelzijdige logistieke dienstverlener die qua duurzaamheid innovatief te werk gaat. Om die reden werd al in 2012 besloten om met LNG-trucks te gaan rijden. Deze eerste generatie trucks is nu aan vervanging toe. “Deze vervanging is ook deels een uitbreiding”, zegt Logistiek Directeur Chris Beezemer. “We hadden

0 reacties


Geert Martens 50 jaar in dienst

Op 1 augustus is het 50 jaar geleden dat Geert Martens bij ons in dienst trad. Ergens in 1968 kwam hij als 17-jarige jongen met zijn vader bij KORT binnen, op zoek naar werk. "Hij hoeft niet veel te verdienen, als hij maar een vak leert", sprak vader Martens de legendarische woorden. Zo gezegd, zo gedaan. Geert werd een echte vakman, en werkte jarenlang als monteur en toen hij het werk als monteur niet meer kon doen, werd hij onze vrachtwagenchauffeur. 50 jaar een trouwe, loyale en geweldige collega waar we trots op zijn! We hebben Geert vanmorgen vroeg niet echt verrast door hem van…

0 reacties


Studenten Greenhouse Challenge zetten de eindsprint in

Terwijl studiegenoten vrij waren, werkten een aantal studenten hard door in de kelder van Atlas. Studententeam GreenWURks doet mee aan de Urban Greenhouse Challenge en ontwierp een stadskas in de oude Bijlmerbajes in Amsterdam. Eind vorige week leverden zij hun rapport in. Op 28 augustus presenteren ze hun werk en wordt de winnaar van de Challenge bekend gemaakt.

0 reacties


Het verhaal van de IH Mc Cormickpers B 47

Hooipersen Hendrik Begeman m.m.v. Jan Scholtens en Jorn van de Vijver J©R Hendrik Begeman: Deze 3-cilinder Massey Ferguson 35 is in 1965 met m´n schoonvader meegekomen naar de Flevopolder. De eerste 3 jaar heeft hij het werk alleen gedaan, maar 1968 was erg nat, toen kwam er versterking van een MF 65. Maar, hij heeft tot op heden elk jaar actief mee gedraaid, ondermeer het bieten zaaien is zijn vaste klus. De trekker is van eind 1961 of begin 1962. Ik heb de factuur nog, die is van februari 1962. Het bouwjaar van de IH Mc Cormickpers B 47 is van1968. film Jan Rijpma © Dronten 2018

0 reacties


John Deere 8200 hakselaar in het gras

Loonbedrijf Wesselius met hun John Deere 8200 hakselaar die met 430 pk zijn werk doet

0 reacties

Werk video's