Werk

230 euro voor 60 uur werken: grove misstanden bij aspergekweker in Brabant

Arbeidsmigranten die aan het werk waren bij een aspergekweker in de Peel hebben te maken met 'grove misstanden'. Ze worden volgens de Inspectie SZW onderbetaald en moeten ook veel te lange werkdagen maken.

0 reacties


Het stedelijke vervoer naar de NXT level – een nieuw concept van ScaniaOriginele beschrijving

Welkom bij de toekomst die NXT heet! Scania’s nieuwe elektrische zelfrijdende conceptvoertuig voor de stad is ontworpen met de flexibiliteit om forenzen ’s ochtends en ’s avonds naar hun werk en weer naar huis te brengen, overdag goederen rond te brengen en ’s nachts afval op te halen. Met lef en gevoel voor innovatie hebben de ingenieurs van Scania het DNA van het bedrijf – het modulaire systeem – naar een hoger niveau gebracht, door een conceptvoertuig te ontwikkelen dat kan worden getransformeerd voor verschillende stedelijke uitdagingen. Talloze steden zoeken naar veranderingen voor het stedelijke vervoer, gedreven door de noodzaak

0 reacties


Geef arbeidsmigrant liever stabiel werk in plaats van WW

Oost-Europese arbeidsmigranten zouden hun Nederlandse werkloosheidsuitkering misbruiken. Maar het is vooral hun slechte positie op de Nederlandse arbeidsmarkt die de hogere instroom in de WW verklaart, schrijven drie onderzoekers.

0 reacties


Prijs van $250,000 voor baanbrekend werk Wageningse Bodemkundige

Dr Gerlinde de Deyn, persoonlijk hoogleraar in Bodemecologie bij Wageningen University & Research, is een bedrag van $250.000 toegekend door de wereldwijde organisatie FoodShot Global. De Deyn wint deze eerste editie van de ‘GroundBreaker Prize’ voor haar baanbrekend werk rond bodemgezondheid, de basis voor een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem.

0 reacties


Schade en lichtgewonden door zware onweersbuien en harde wind

Flinke onweersbuien en harde windstoten hebben gisteravond laat en vannacht op veel plaatsen tot overlast geleid. Er kwamen schademeldingen binnen uit het hele land. In de regio Amsterdam raakten vijf mensen lichtgewond tijdens de storm. Een van hen werd geraakt door een omvallende boom.
Bij de brandweer in de hoofdstad kwamen vannacht 150 meldingen binnen van storm- en waterschade. Zo waaide er een dak van een huis en stonden meerdere straten blank. De weg tussen Amstelveen en Ouderkerk ligt nog bezaaid met takken en is de komende uren waarschijnlijk nog dicht.
Ook op veel andere plekken in Nederland was er schade. Zo gingen in Beuningen (Gelderland), Velsen-Noord (Noord-Holland) en Werkhoven (Utrecht) huizen in vlammen op, vermoedelijk na blikseminslag.
Brand na bliksem
Rond de Vinkeveense Plassen is vannacht waarschijnlijk een windhoos ontstaan en is er veel materiële schade, zegt de Veiligheidsregio Utrecht. Volgens Weeronline is in Utrecht een windstoot gemeten van 127 kilometer per uur.
Lokaal viel er wel tot 50 millimeter regen, wat leidde tot ondergelopen wegen en andere wateroverlast. In het westen van het land vielen hagelstenen tot 4 centimeter in doorsnee. Of er door het noodweer slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.
Code oranje
Het KNMI kondigde gisteravond laat voor nagenoeg het hele land code oranje af. Het weerinstituut waarschuwde dat er zware onweersbuien over het land zouden trekken met veel neerslag, hagel en lokaal windstoten van tussen de 75 en 100 kilometer per uur.
Rond 02.00 uur gold de weerswaarschuwing alleen nog voor het noorden van het land. Rond 04.30 uur werden alle waarschuwingen ingetrokken.
Problemen op spoor en luchthavens
Op Schiphol ligt het werk van het grondpersoneel stil door het slechte weer. Acht toestellen van Transavia weken uit naar Rotterdam, België en Duitsland.
Het onweer leidde gisteravond ook tot problemen op het spoor tussen Gorinchem en Leerdam en Delft en Rijswijk. Ook vannacht waren er nog problemen als gevolg van blikseminslagen. Zo werkten de seinen rondom Amersfoort niet goed. Monteurs konden de problemen verhelpen voor het begin van de dienstregeling. De NS maakt vanochtend nog geen melding van storingen.
Op sociale media deelden veel mensen beelden van het noodweer:

0 reacties


Wageningse Bodemkundige krijgt prijs toegekend van $250,000 voor baanbrekend werk

Dr Gerlinde de Deyn, persoonlijk hoogleraar in Bodemecologie bij Wageningen University & Research, is een bedrag van $250.000 toegekend door de wereldwijde organisatie FoodShot Global. De Deyn wint deze eerste editie van de ‘GroundBreaker Prize’ voor haar baanbrekend werk rond bodemgezondheid, de basis voor een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem.

0 reacties


Pensioenakkoord maatschappelijke en economische winst

De gezamenlijke ondernemingsorganisaties zijn verheugd dat het is gelukt om met de vakbonden en het kabinet tot een principe pensioenakkoord te komen. ‘Zo zijn oplossingen gevonden om eerder te kunnen stoppen bij zwaar werk en stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Ook ontstaat perspectief op het weer kunnen verhogen van de pensioenen

0 reacties


Werk aan Hekelbrug vertraagd door tien nesten boerenzwaluwen

DEN BOSCH - Het opknappen van de Hekelbrug, tussen Oude Dieze en kruising Pettelaarseweg/Hekellaan/Zuidwal, in Den Bosch is uitgesteld omdat onder deze brug tien nesten met een kolonie broedende boerenzwaluwen zitten. Omdat die nesten niet verstoord mogen worden, kan het werk pas beginnen als de laatste jongen het nest verlaten hebben.

0 reacties


Video: Plaatsspecifiek opslag bestrijden met autonome robot

De Robotti, een autonome werktuigendrager van het Deense bedrijf AgroIntelli, rijdt op proefvelden van Wageningen UR. Vorige week was hij aan het werk tijdens de Innovatiedag in Valthermond. „Dit is de toekomst”, zegt Kevin Grooters van AgroIntelli.

0 reacties


Afwisselende en warme trekkertrek in Zuid-Beijerland

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni was in Zuid-Beijerland de jaarlijkse trekkertrekwedstrijd. De wedstrijd valt op door zijn afwisselende programma, van 2,3 tot 16 ton standaard en diverse sport en hobbysport klassen. Daarnaast twee girlpower klassen, een bedrijvencompetitie en een trekkersprint. Dat laatste ook met sleepwagen en daarbij gaat het erom wie de sleepwagen het snels over de full pull lijn trekt, met een licht afgestelde sleepwagen. Op de twee goede banen, die ondanks het drogende weer ook goed bleven, was de hele dag door wat te zien. De organisatie heeft eer van haar werk. Lees…

0 reacties


Grasland verzorgen met McCormick en Güttler Greenmaster

Net over de Duitse grens zagen we deze McCormick met zes meter Güttler GreenMaster aan het werk. In één werkgang egaliseren, met de wiedeg vilt, onkruid en slechte grassen zoals ruwbeemd uittrekken en ruimte maken voor nieuw graszaad, bijzaaien en inwalsen met de Güttler zelfreinigende prismawals. Daarbij wordt tevens de bestaande grasmat geprikkeld, waardoor er betere uitstoeling en groei van het bestaande gras plaatsvindt.Deze combinatie heeft een zogeheten ripperboard. Deze heeft egaliserende platen en 12 millimeter dikke tanden, waardoor het aantal tanden wordt verdubbeld en elke 3,5…

0 reacties


Varkenshouder dreigt digitale boot te missen

Als de Nederlandse varkenssector niet snel werk maakt van digitalisering, mist de keten op wereldniveau de boot. Dat stelt bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van VION Food Group.

0 reacties


Varkenshouder dreigt digitale boot te missen

Als de Nederlandse varkenssector niet snel werk maakt van digitalisering, mist de keten op wereldniveau de boot. Dat stelt bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van VION Food Group.

0 reacties


Het BBL Keurmerk (Beter Boeren Leven Keurmerk)

De afgelopen tijd is onze sector verblijd met de geboorte van een scala aan nieuwe keurmerken. En als we de geboortekaartjes lezen hebben de sterren nog nooit zo goed gestaan. Op de keurmerkwijzer onder mens en werk (de boerenbeloning) kom ik geen enkel keurmerk tegen...
Het bericht Het BBL Keurmerk (Beter Boeren Leven Keurmerk) verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

0 reacties


Maximaal Fendt met Fendt Katana, Fendt Tigo en Fendt 724

Een complete Fendt set aan het werk bij Loon-verhuurbedrijf Th. Schuurman & Zn., te weten een Fendt Katana, een Fendt Tigo en een Fendt 724. 

0 reacties


Supermarkt aast op lokale producten

Supermarktondernemer Mark Mudde wil werk maken van lokale producten in het winkelschap. Hij deelde zijn visie maandag op de bijeenkomst Meet & Match in Zoelen. Daar brachten een dertigtal boeren en tuinders hun streekproducten aan de man.

0 reacties


Fendt 1050 Vario ProfiPlus in het zwart

Onlangs afgeleverd door Martien Visser Mechanisatie, het paradepaardje van Fendt: een nieuwe Fendt 1050 Vario ProfiPlus in het zwart. Deze zwarte Fendt 1050 is uitgevoerd in de ProfiPlus-configuratie en is voorzien van alle denkbare opties die voor de Fendt 1000-serie beschikbaar zijn. Deze krachtpatser gaat voornamelijk ingezet worden voor de kilver- en dozerbak en een zesrijige maisbek. Deze prachtige Fendt 1050 vervangt een Fendt 936 rupstrekker en zal ook voor ander werk gebruikt worden zoals voor de opraapwagen. Martien Visser Mechanisatie wenst de nieuwe eigenaar ontzettend veel succes…

0 reacties


Nieuw melksysteem: Dit scheelt ons drie uur werk op een dag

Melkveebedrijf Mennik in Emmen werkt sinds april met Het nieuwe melken. Het nieuwe melksysteem maakt het werk sneller en lichter.

12 reacties


Met vers voedsel val je af, eten waar veel werk in zit kan dik maken

Die nieuwe waarheid zingt sinds een paar dagen rond in de media. Volksgezondheidsprofessor Jaap Seidell was naar de studio van Nieuwsuur gehaald om uit te leggen dat we niet dik worden van vet, suiker, zout, maar van 'ultra bewerkt 'voedsel. Hóe precies is de volgende vraag, maar dàt zulk 'fabrieksvoer' de grote aanjager van de wereldwijde obesitasepidemie is, is nu bewezen door een experiment van fysioloog en onderzoekscoryfee Kevin D. Hall.

0 reacties


Record aan CO2 in de atmosfeer: ‘Dit is geen flauwekul, er is werk aan de winkel’

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid was er wereldwijd zo'n hoge CO2-concentratie in de atmosfeer als nu. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het gezaghebbende Mauna Loa Observatorium op Hawaii. „Ik schrik hier niet van. Ieder jaar vullen wij de atmosfeer met een beetje meer CO2 door onze uitstoot.’’

0 reacties

Werk video's