Werk

Fotoserie: Pootgoed snijden met mobiele snijder

Dit is het eerste jaar dat Mathijs Oomen uit de Heen met zijn mobiele pootgoedsnijder in loonwerk aan het werk is. Hij bouwde twee machines. Deze bestaan uit elk twee snijders en bouwde er zelf een voorraadbunker, een trilgoot en een afvoerband aan.

0 reacties


'Korter douchen loont, maar minder vlees eten zet echt zoden aan de dijk'

Werk aan de winkel Staf,
Voor als dat stukje over mais wat besproeit word...
Watergebruik komt voort uit berekening regenwater die valt per ha landbouwgrond. Treurig dat de NOS de water voetafdruk belasting wetenschappers weer een voetstuk geven

Originele beschrijving

We gebruiken gemiddeld 4000 liter water per dag. Het grootste deel daarvan wordt gebruikt voor de productie van ons eten en onze producten. Zo'n drie procent, 120 liter, is drinkwater.

19 reacties


LTO Nederland: NVWA liet steken vallen in fipronilcrisis

BINNENLAND – Landbouworganisatie LTO Nederland vindt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA in 2017 nalatig is geweest en onrechtmatig heeft gehandeld tijdens de fipronilcrisis. Daardoor stortte de eiermarkt in en werd er uiteindelijk 65 tot 75 miljoen euro schade geleden. Als de NVWA anders te werk was gegaan, was die schade grotendeels te voorkomen

0 reacties


Vitale teelt is techniek én communicatie

Alles in het werk stellen om veilig en milieuvriendelijk te werken is de ene kant van verduurzaming. Volgens André Hoogendijk van KAVB en Sjaak Huetink draagt goede communicatie met omwonenden bij aan wederzijds begrip tussen telers en de buren.

0 reacties


Als je dieren houdt of eet, moet je goed voor ze zijn

Dat zegt de Canadese Lesley Moffat. Ze richtte Eyes on Animals op. De organisatie heeft niet de naamsbekendheid van Wakker Dier of de Dierenbescherming, maar doet heel praktisch werk om dieren op vele plekken in de wereld een zachtere dood of diervriendelijker transport te geven. Wat beweegt Moffat die vegan is, maar niet bang is om Ghanezen die varkens met pijpen doodslaan te leren, hoe je een varken doodt zoals wij het hier doen? Dick Veerman sprak met haar voor de camera van Café Weltschmerz.

0 reacties


Werk op het land volgt elkaar vlot op

Mooie en warme dagen aan het begin van april hebben ervoor gezorgd dat het werk op het land onbelemmerd kon worden uitgevoerd. De zaai- en pootwerkzaamheden vorderen dan ook in een rap tempo.

0 reacties


Kempkensberg vier nachten afgesloten voor bodemonderzoek

De Kempkensberg in de Stad wordt de komende vier nachten afgesloten voor het verkeer. Dat gebeurt vanwege bodemonderzoek in het kader van de aanleg van de nieuwe ringweg.

Bodemonderzoekers die bezig zijn voor het toekomstige windmolenpark Meeden langs de N33, zijn uitgerust met een SOS-alarmknop. Dat schrijft RTV Noord.
Twee medewerkers van het bedrijf Alsema hebben met een druk op de knop direct contact met de meldkamer mochten zij belaagd worden door actievoerders.
Een van henzegt: "Dan kan de politie meeluisteren. Zij bepalen vervolgens ook of wij hulp krijgen als er iets aan de hand is." Het werk gaat intussen gewoon door.
Directeur Alsema wil hier geen toelichting op geven. Een woordvoerder van Bouwend Nederland spreekt van een "unieke situatie".
Afgelegen plekken
Hij begrijpt de werkgever: "Die wil zijn mensen niet aan hun lot overlaten. De parken liggen vaak op afgelegen plekken. Als er iets gebeurt is de werknemer ook maar alleen en verlaten."
De afgelopen periode liep het verzet tegen de bouw van windmolens in de provincie Groningen op. Twee bedrijven kregen onlangs dreigbrieven: daarin stond dat ze hun werkzaamheden moesten stilleggen.
Ook werd er asbest gedumpt op de locaties van windparken. Langs de N33 moeten 35 windmolens komen te staan.

0 reacties


Quads helpen muskusrattenbestrijders bij hun werk

OVERIJSSEL – Steeds vaker gebruiken de muskusrattenbestrijders van het Waterschap Drents Overijsselse Delta een quad tijdens hun werk. En dat zal alleen maar meer worden. De quads verlichten de arbeidsomstandigheden van dit vaak fysiek zware beroep. Bijkomend voordeel is dat de bestrijders makkelijker en sneller bij de vangmiddelen kunnen komen en tegelijkertijd kunnen speuren naar […]

-1 reacties


Akkerbouw aan zet bij werk op het land

Akkerbouwbedrijven zijn de afgelopen dagen druk geweest om het land klaar te leggen en in te zaaien. Van de mooie momenten wordt volop gebruik gemaakt.

0 reacties


By de Boer: serie over het werk op melkveebedrijf en actuele ontwikkelingen

In de nieuwe serie By de Boer introduceren we hier de familie Tamminga uit Leeuwarden. Na deze kennismaking komen in zes afleveringen diverse aspecten van het boerenleven aan de orde.

1 reactie


Strategische Commissie regeldruk aan het werk

De Strategische Commissie betere regelgeving bedrijven, onder leiding van de oud-voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen, adviseert het kabinet over knelpunten voor mkb-ondernemers in bestaande regelgeving.

0 reacties


Geen massastart bij voorjaarswerk

Het voorjaarswerk bij akkerbouwers is eind maart rustig op gang gekomen. De grond was niet overal bekwaam, waardoor van een massastart geen sprake was. Vooral in het zuidwesten is al veel werk verzet.

0 reacties


Oostenrijkse start-up zet in op watergekoelde LED's in indoor groententeelt

Het start-up bedrijf Etagrow uit Telfs (Tirol) wil met zijn LED-gebaseerde systeem een revolutie ontketenen in de indoor groententeelt. De afvalwarmte van de watergekoelde lampen wordt daarbij ingezet voor het verwarmen. Hoe een en ander in zijn werk moet gaan, legt oprichter Florian Ablinger uit in een…

0 reacties


Veel commotie over kalversterftecijfers

RTL Nieuws meldt dat in 2018 ruim twaalfhonderd melkveebedrijven een kalversterfte hadden van 20 procent. 'Er is inderdaad werk te doen, maar het is heel jammer hoe boeren nu weer aan de schandpaal worden genageld', reageert Jeannette van der Ven van LTO.

0 reacties


Veel commotie over hoge kalversterfte

RTL Nieuws meldt dat in 2018 ruim twaalfhonderd melkveebedrijven een kalversterfte hadden van 20 procent. 'Er is inderdaad werk te doen, maar het is heel jammer hoe boeren nu weer aan de schandpaal worden genageld', reageert Jeannette van der Ven van LTO.

0 reacties


LTO: boeren aan schandpaal genageld om kalversterfte

RTL Nieuws meldt dat ruim twaalfhonderd melkveebedrijven een kalversterfte hebben van 20 procent. 'Er is inderdaad werk te doen, maar het is heel jammer hoe boeren nu weer aan de schandpaal worden genageld', reageert Jeannette van der Ven van LTO.

0 reacties


Minister geeft startsein aan dijkwerkers; Afsluitdijk vier jaar op de schop

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandagmorgen het officiële startsein gegeven voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel zijn de komende 4 jaar aan het werk op en rond de dijk.

0 reacties


WUR kiest voor achtscharige Ovlac Eco Plus-ploeg

Koeckhoven.net heeft donderdag een achtscharige Ovlac Eco Plus-ploeg afgeleverd bij Wageningen University & Research (WUR). Frans Koeckhoven is trots dat zijn kleine bedrijf de ploeg mocht leveren.

'We hebben de Ovlac meerdere keren aan het werk gezien', zegt John van der Lippe van de WUR. 'Hij heeft een goede kerende werking, je kunt er makkelijk ondiep mee ploegen, hij breekt de grond mooi en heeft een goede werkbreedte.'

0 reacties


Mooie dagen voor landwerk breken aan

Er breken wederom enkele mooie dagen voor werkzaamheden op het land aan. Op de lichte gronden betekent dit dat er weer mest kan worden uitgereden. Ook op de klei gaat het voorzichtig los, al is er ook werk in de schuur.

0 reacties


Fructose is een factor in darmkanker

Geavanceerd experimenteel onderzoek laat zien dat suiker tumoren kan veroorzaken. Uitkomst: fructose uit frisdrank veroorzaakt darmkanker. Het is weliswaar onderzoek bij muizen en dat staat niet heel hoog op de ladder van de wetenschapspolitie. Maar het is wel werk van uitstekende kankeronderzoekers, zegt Huib Stam.

0 reacties

Werk video's