Foto van een DAF 2100.. Foto is geplaatst door xrayjaco op 30-06-2015 om 16:39:26, met 5 reacties.

DAF 2100

xrayjaco
Foto van een DAF 2100.

Reacties

dickt
@xrayjaco
Ik heb even zitten zoeken wat ze hier mee doen. Maar dat is wel heel apart.
De “Busio” is eigenlijk toch wel een beetje de trots van de ACvZ. Deels gefinancierd door defensie is deze lier uniek op de wereld. Terwijl overal op de wereld met lieren gewerkt wordt die 2 of misschien wel 4 kabels hebben, heeft onze Busio maar liefst 6 lierkabels naast elkaar. Dit heeft tot gevolg dat met 1 “set” kabels maar liefst 6 vliegtuigen de lucht in geholpen kunnen worden. Met een gemiddelde tijd van 12 minuten per set kunnen in de “spits” (ja.. die heb je ook al in de luchtvaart!) per uur dus ongeveer 30 zweefvliegtuigen de lucht in geholpen worden!
acvz.nl/de-club-rollend-materiaal/
xrayjaco
@dickt zijn er wellicht meerdere 'Busio's' opgebouwd? Het kenteken op de website (VX-
65-FZ) is anders dan het kenteken op mijn foto (VV-17-KT).
dickt
@xrayjaco
Denk het wel. Ik zie nu ook dat deze 4 lieren heeft. De Busio in het verhaal heeft er 6.
+1
Paul Gravemaker
Hier is de Busio met 6 lieren, 12 mei 2018 gefotografeerd vanaf het platform van het Nationaal Militair Museum, kenteken VX-65-FZ. Kon niet dichterbij komen en ook niet verder/beter inzoomen.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de DAF 2100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!