de zelfrijnde voermengwagen. Foto is geplaatst door Stefan-drenthe op 03-03-2008 om 18:45:16, met 38 reacties.

Agm Feedstar 170

Stefan-drenthe
De zelfrijnde voermengwagen

Reacties

nielsh
Mooi spul
RooieRood
Men stageboer heeft er nu ook zoeen gekocht alleen dan een van 20 kuub
Stefan-drenthe
Waar zit die stageboer dan rooierood ?
euvingnl
Is dit soms bij neutel te hoogeveen?
jappetje
Makkelijk ding maar een gewone voermengwagen met vrees is wel een stukje goedkoper
Cassie
Dit is toch hartstikke onhandig.
je ken er alleen mee voere.
Stefan-drenthe
Je hoeft er toch ook niet meer mee te kunnen doen. dan voeren. je hebt geen 2 machine's nodig en dit gaat veel sneller. cassie !.
Stefan-drenthe
Euvingnl dit is bij neutel.
jappetje
Is ook zo bij een voer mengwagen met vrees
Stefan-drenthe
Dat het even snel gaat bedoel je jappetje ?
jappetje
Ja
Stefan-drenthe
Mischien heb je wel gelijk maar hoeveel koeien voeren jullie dan met de voermengwagen achter de trekker. En heb je wel eens gevoerd met agm zelfrijnde voermengwagen ?
jappetje
Nee maar ik denk dat de agm heel duur is en de gewone voermengwagen met vrees en weeginstalatie voor de helft is
Stefan-drenthe
Deze voermengwagen kost 125 duizend euro.
maar als je een trekker en een voermengwagen hebt ,Dat kost veel meer onderhoud.
en een zelfrijnde voermengwagen brengt ook veel meer structuur in het voer !.
fendt-412
Hoezo brengt een zelfrijdende mengwagen meer structuur in je voer, het ligt er toch aan hoe de mengkuip inelkaar zit en wat je er instopt, ze zeggen toch juist dat die frees het te kort maakt, teminste dat heb ik wel eens gehoord,
me
Ja en dat extra onderhoud die ? .. uuuhhm zeg maar menger 20 kubs menger ( goeie ) .. 35000 - mooie nette 956 ervoor - 10000,- .. en een helse shovel van 40 ruggen ? .. dan ben je nog steeds 30 goedkoper uit .. maak een ruige schatting nu he ! ... maar daar kan dat onderhoudt of keer paar honderd euro omkosten wel voor uit .. zeker de meerder mogelijkheden die je dan met het spul hebt !
Stefan-drenthe
Mischien ben je wel goedkoper uit met een shovel en een nette trekker en een nette voermengwagen. Maar je hebt er wel meer onderhoud aan , want inplaats een ding .
En als je een trekker hebt en daaar achter voermengwagen + shovel dat kost denk ook wel wat meer tijd je moet overstappen de machine's lopen allebei dat kost ook veel geld !. daarom hebben wij ook gekozen voor een zelfrijnde voermengwagen
me
Dat is wel zo dit gaat wel super .. ! en dat lopen en overstappen vindt ik die 5 minuten op een dag geen punt hoor .. maar verder werkt dit absoluut mooier en als je verder geen werk hebt voor je shovel 2e trekker enzv .. begrijp ik dat ook best .. zie hier de voordelen ook wel van in met de gladde kuilwand enzv .. denk alleen dat je heel wat koeien mag melken en gunstig met belasting uit wil komen wil het aantrekklijk worden .. maarja zoiezo dik spul 😃 !
fendt-412
Ik vind het wel mooi spul, maar dat overlopen vind ik geen sterk excuus, een shovel kost ook geen 40000, voor 20000 kan je een mooie 2ehandse vinden, maar het werkt wel mooi denk ik, is ook ideaal voor loonwerk, alles mooi bijelkaar in, maar hoe doe je hier bijproducten in uit een silo en als je er dan niet onder kan komen?
me
Neej okeej fendt ... maar de eene zet een trekker van 50 rugge ervoor .. en de andere van 10 ( ik zou er 956 ofzo voorzetten ) .. en jij 309 vario .. en de ander koopt liever nieuwe shovel of een oude .. net wat iedereen wil !
fendt-412
Ja, shovels zijn echt heel duur, dat kan bij ons niet uit om daar een nieuwe 10tonner voor te kopen, nu hebben we een mooie en nog nette werklust die nog vele jaren meekan.
Stefan-drenthe
Me, wij hebben ook een shovel zettelmeyer.
en die word ook voor veel klusjes gebruikt eigenlijk te veel en als die en, je moest voeren en andere klusjes koste dat gewoon te veel, En dat is ook een van de reden waarom we voor een machine hebben gekozen .
FENDTfarmer
Nix shovel met voeren. lang leve de verreiker!
Stefan-drenthe
Lang leve de zelfrijnde voermengwagen !
FENDTfarmer
Daar zijn de meningen over verdeeld!
Stefan-drenthe
Ja daar heb je gelijk!, Dat kan je wel merken , en lezen in alle teksten en reactie´s . van mij foto
FENDTfarmer
Is gewoon zo. zon ding heeft voordelen en nadelen. net als een losse voerwagen,trekker en voerlader. tis gwoo heel makkelijk. waar de veehouder het beste gevoel bij heeft word meestal genomen.k weet wel cker als die zelfrijders goedkoper waren werden er ok wel meer verkocht
jappetje
Ja daar heb je ook wel een beetje gelijk in
jasper-drenthe
Maar aan deze voermengwagen hoef je niet te smeren zit een automatisch smeer systeem op!
jappetje
Ja dat is waar
Stefan-drenthe
Het is maar wat je makkelijk vind , Maar ik denk dat zelfrijders de toekomst word .
De MF man
De toekomst wordt het zeker nie te klein en te duur
Stefan-drenthe
Te klein ?
RooieRood
Te klein slaat idd nergens op.. je kunt zo wel tot 30 kuub krijgen denk ik... en zowiezo als je groter wordt krijg je vaak ook meerdere productie groepen, dus moet je tog verschillender rantsoenen mengen...
international533
Hoezo te klein? rij je een keer vaker na de kuil toe.
me
Verticaal mengt het beste idd ! .. maar niet met te kleine porsies dus te klein slaat nergens op omdat je idd ook met productie groepen zit en zoiezo al vaker meot mengen dan 1 soort ratsoen voor je vee neer te leggen !
Stefan-drenthe
Ja en het is ook waardeloos om weer nog een keer naar de kuil te rijden , kost allemaal tijd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agm Feedstar 170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!