Vandaag is't groen, de kleur van Hannes Verboven. Onder oog van grootmeester [@Pips], foto's gemaakt bij de beruchte natte grond van landbouwer Bens in Geel. ;)Bijbehorend filmmateriaal van de dappere

John Deere Meerdere

Vandaag is't groen, de kleur van Hannes Verboven.
Onder oog van grootmeester @Pips, foto's gemaakt bij de beruchte natte grond van landbouwer Bens in Geel. 😉

Bijbehorend filmmateriaal van de dappere 6330 sleeptractor:

Reacties

+3
pips
Grootmeester, dat zal allemaal nogal meevallen 😉 Altijd fijn om andere tractorfanners tegen te komen!
fend1984
In Oosterlo?
@fend1984 Correct
fend1984
@tractorquintentje Morgen naar engsbergen?
@fend1984 Tessenderlo en Kessel is mij verteld.
witte
Dit is toch de problemen opzoeken....de grond zal zeker nat geweest zijn, maar ook met 100 dagen maïs zou die al lang gehakseld moeten zijn. De maïs heeft totaal geen voederwaarde (100 dagen maïs dan). En wat te zeggen van de structuur van de percelen....ieder jaar opnieuw.
@witte Ik moet je volledig gelijk geven op dat vlak. Deze maïs heeft ook nauwelijks tot geen kolf of voederwaarde. Voor de rest is en blijft dit de keuze van de landbouwer (en niet de loonwerker).
JD6930
@witte

Je kunt ook altijd( al bij een beetje regen) natte grond hebben.

Hier een paar jaar geleden verderop in de straat hebben ze op 30 november toen de laatste mais gehakseld. Eerder durfden ze het niet aan, toen werd besloten het maar met een combine af te laten doen. Daarna uiteindelijk besloten toch met de hakselaar op dubbellucht er in te gaan. Met 1 trekker voor de kar ging het goed. Elders stukje verder zelfde verhaal, verderop was juist een hoek waar ze paar jaar geleden met vieren voor de kar en hakselaar stonden. Je hebt niet altijd de keuze.

Hier met die regen van juni was het ook keuzes maken, wel of niet maaien, deels ook onbegaanbaar en die stukken een snee later pas gemaaid, maar soms moet het.
@JD6930 zoals je zegt. Natte grond is natte grond. Daar valt niet heel aan te veranderen, al zouden wat extra greppels mss wel kunnen helpen. Maar waar @witte vooral op doelt, is (denk ik) dat deze boer de gewoonte heeft elk jaar absurd laat maïs te zaaien en te hakselen. Door dit ver'laat'en staat de maïs vaak slecht en is het vaak nat tijdens het hakselen. Persoonlijk lijkt me dit ook niet de beste keuze maar ieder zn werkwijze. .
+1
witte
@tractorquintentje Dit is inderdaad waar ik heen wilde. Maar zoals je zegt, het is de keuze van de boer, niet die van mij.
+1
JD6930
@tractorquintentje

Absurt laat zaaien lijkt me ook niks nee. Niet echt slim dan inderdaad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!