Ze worden ook wel eens Mighty long nose genoemd, de Ford TW 25's. Deze knappe verschijning rijdt nog elk jaar de bieten uit in de streek van Alveringem (B). De Ford TW 25 gaat dan samen met de Herriau

Ford TW 25

MMaarten
Ze worden ook wel eens Mighty long nose genoemd, de Ford TW 25's. Deze knappe verschijning rijdt nog elk jaar de bieten uit in de streek van Alveringem (B).
De Ford TW 25 gaat dan samen met de Herriau rooier op pad.

Meer over deze knappe Ford vind je op deoudedoos.be/

Reacties

mklok
Als je de film bekijkt loopt er onder de Ford een aftakas van achter naar voren voor de aandrijving van de rooier. Nooit gezien zo.
David Bakker
Vroeger bij de landbouw praktijk school in Schoondijke hadden ze een John Deere (30 serie dacht ik ) . met een zelfde constructie .
+1
mklok
@David Bakker Er zit dan een tandwielkast op de aftakas achter de trekker?. Meen zoiets te zien op het filmpje. Zal wel goed werken, maar is wel blootgesteld aan vuil en beschadigingen.
vandewalje
@mklok tractorfan.nl/picture/713227/… , Deze werd ook gebruikt om bieten te oogsten en hierbij liep een pto rechts van de motorkap naar voor, als je goed kijkt kan je die nog zien .
mklok
@vandewalje zie hem zitten, is deze trekker nog bij jullie? In belgie zie je veel meer van die 6600 super six. Geweldige trekkers. Voorloper van de 7810 kan je wel zeggen.
vandewalje
@mklok neen deze trekker was van familie van ons die loonwerken deed , men pa had dan soms en trekker mee naar huis. ja eigenlijk wel een voorloper kan je zeggen.
mklok
mklok
@vandewalje Kan je deze ook?
vandewalje
@mklok nog gezien op foto , maar de eigenaar ken ik niet 😄 hier bij ons in de buurt rijd dezelfde rond maar zonder fronthef
mklok

(klik om te vergroten)

Deze ?
vandewalje
@mklok ja inderdaad die 😃
mklok
@vandewalje ook een mooi ding. Bij ons zie je ze niet.
+1
a3vandiejen
Weer prachtig filmpje.
+1
David Bakker
@mklok zou kunnen het is al meer dan ,20 jaar geleden
+1
noordhof
@mklok heb vroeger nog pootgoed moeten loofklappen met inter 845 en die had uiteraard ook geen cardan voorop, daar was ook een aandrijving onder de tractor tot bij de loofklappen voorop ! Heb er geen foto's van jammer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford TW 25 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!