Foto van een Oliver 784 krijgt een Ålö Quicke 2560 voorlader aangemeten.. Geplaatst door Minitauro op 04-01-2017 om 19:15:32, met 14 reacties.

Oliver 784

208 foto's van @Minitauro

Foto van een Oliver 784 krijgt een Ålö Quicke 2560 voorlader aangemeten.

Reacties

+1
Minitauro
@a3vandiejen Nu even met een ander onderdeeltje bezig, de motorkap heb ik uitgedeukt en opnieuw gericht en verstevigd.
SJB533
Ik heb de indruk, dat dit een voorlader met wielen gaat worden 😂
Minitauro
@SJB533 Niks mis mee toch 😀
SJB533
@Minitauro
Vind het heel wat, voor die trekker, als ik het zo zie.

Kom je trouwens wel weg met de cabine?
+1
Minitauro
@SJB533 Ja, de cabine past ook, de voorlader blijft ervoor. Van dit type voorlader weet ik dat hij speciaal op deze trekker past en het ook aankan.
wim-same
@Minitauro Ik hoop dat je stuurbekrachtiging sterk genoeg is voor deze voorlader. Mijn Corsaro gat het niet redden als ik geen zwaar gewicht in de hef hang.
Minitauro
@wim-same Dat gaat werken weet ik uit ervaring, al heb je wel een wat hoger toerental nodig om makkelijker te kunnen sturen met een groot gewicht in de voorlader. Met een grote riek eraan hang je een ouderwets blok beton in de hef, ook bij deze trekker.

De Minitauro van mij heeft helemaal geen stuurbekrachtiging, en daar heb ik al heel wat kilootjes mee verplaatst. Het is wel rijdend sturen, stilstaan en sturen werkt dus echt niet. Als ik denk dat het te zwaar wordt en de trekker wil voorover hang ik er ook zo'n ouderwets blokje beton aan in de hef met daarbij dubbel lucht.
Let wel, met de voorwiel aandrijving aan is het achteruit rijden opletten met gewicht in de voorlader i.v.m voorover gaan.
Zo zijn er al wat stro boeren voorover gegaan met een kleine pakken klem in de voorlader.

Uiteraard wel je koppie erbij houden met wat je aan het doen bent!
jannie2001
@Minitauro haha appart
a3vandiejen
Mooi, een hele onderneming met cabine en voorlader maar gaat zeker mooi worden. Succes hoor.
+1
Minitauro
@a3vandiejen Ik zei al dat ik een hoop werk had.. 😁
+1
a3vandiejen
@Minitauro Ja dat zijn best grote ingrepen, maar ook leuk om te doen.
Fendt926Driver
Heb je de voorlader/ consoles niet te hoog aan de trekker zitten?
Heb zelf net zo een lader aan een 7807 deutz gehad en de consolen zet je voor aan het frontblok vast jij hebt ze halfweg de motorkap staan
Minitauro
@Fendt926Driver Op deze foto hangt de voorlader nog in de stroppen en half op de gele voorpoten. De voorlader hangt hier inderdaad te hoog want de steunen ben ik aan het aanpassen, de scharnierogen van de bak/riek moeten op de grond kunnen rusten.
De voorlader komt dus in zijn geheel nog een stuk lager te staan.

(p.s. goed gezien!) 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver 784 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!