Foto van een Same Laser 90 met New Holland 570 balenpers met daarachter een Meijer balen slede. Foto is geplaatst door wim-same op 13-01-2017 om 23:09:49, met 6 reacties.

Same Laser 90

wim-same
Foto van een Same Laser 90 met New Holland 570 balenpers met daarachter een Meijer balen slede

Reacties

mklok
Dit is mooi werk, ook met zo'n pakkenslee er achter. Wel fan van new Holland persen.
wim-same
@mklok Omdat New Holland goedkoper was dan Welger, en voor een balenslede kan je toch geen hoge capaciteit hebben, dan loopt de slede vol.
De grootpakpers toen was New Holland de eerste die grote touwbalen kon persen en ook grasbalen. Mijn volgende grootpakpers was een Vicon 12200
pers. Deze capacteit lag veel hoger dan bij New Holland, vooral met stro persen. Bij perfecte zwaden 120 balen per uur van 250 X 120 X 80 cm. Dit kost wel gasolie hoor.
mklok
@wim-same dat waren goede persen die vicon , hoop goede verhalen over gehoord.
wim-same
@mklok Wij hebben proef gedraaid met de tweede serie. Het eerste jaar hebben er 3 gedraaid voor Vicon, het tweede jaar 25 stuks. Wij hadden serie nr 25. Er zijn wel wat kleine modificaties aangebracht, maar perfecte machine, met mega hoge capaciteit. en ook de hoeken van de balen, ook met gras, goed gevuld. Verder is er door de Dealer De Bruin uit Bodegraven, wel een ander tandemstel onder gekomen. Het standaard tandemstel konden geen grote banden om. Deze machine beviel zo goed dat wij hem na dat jaar proefdraaien dan ook hebben gekocht. Dat vond ZHE- Maasdam niet zo leuk. Die hadden liever een NH 940 of 960 verkocht.
a3vandiejen
Mooi hoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Laser 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!