Foto van een Schlüter Super 1050 LS Boerderij Test  op [+Schluter Super 1050 V]. Foto Henk Beunk. Foto is geplaatst door mklok op 17-01-2017 om 20:23:39, met 28 reacties.

Schlüter Compact 1050

mklok
Foto van een Schlüter Super 1050 LS Boerderij Test op +Schluter Super 1050 V. Foto Henk Beunk

Reacties

mklok
@SJB533 Hoop dat ze op de goede map staan. Er staat 1050 LS maar krijg enkel Super 1050 V te zien.
SchluterMarco
Dit is geen Super, maar een Compact. Het is dan een Compact 1050V6-LS
mklok
@SchluterMarco Gaat nou een beetje duizelen al die types. Er staat enkel LS op .
+2
SchluterMarco
LS staat voor Lastschaltung. Compact staat vanaf begin 70er jaren voor de compacte 4 cilinder tractoren, later zijn de 4 cilinder Schlütermotoren vervangen voor kleine 6 cilinder motoren van MAN, daar staat de 6 voor. V staat voor 4WD. 1050 is het type, haal je de laatste 0 weg dan heb je ongeveer het vermogen in pk. De Compact serie met MAN motoren bestaat uit de typen, 950, 1050, 1150, 1250 en 1350.
mklok
@SchluterMarco hier zit een MAN diesel in.
SchluterMarco
@mklok Dat klopt, de Schlüters met MAN motoren hebben de uitlaat aan de rechterzijde zitten.
mklok
@SchluterMarco Ze hadden toen toch al een trekker van 500 PK ?
wim-same
@mklok Volgens mij zijn ze in Nederland nooit veel verkocht, Ik heb ze bij ons nooit gezien,
mklok
@wim-same Deze heeft in groningen gelopen. Nou wil het toeval dat ik een paar jaar in Beerta gewerkt heb. Nu was daar zo'n handige man en die had zo'n schluter in repatie , ik ben benieuwd of het dit exemplaar was. Het was er eentje met een MAN motor.
SJB533
Quote Reactie van @mklok:
Nu was daar zo'n handige man en die had zo'n schluter in repatie , ik ben benieuwd of het dit exemplaar was.

Naaijer?
+1
mklok
@SJB533 Ja, dat zou eens best kunnen. Denk niet dat van deze type veel lopen.
+1
mklok
@SJB533 Had ik nou maar eens foto's gemaakt. Maarja als alles van tevoren wist.
+1
SchluterMarco
@mklok Klopt ook, de Profi Trac 5000 TVL is in 1978 gebouwd.
mklok
@SchluterMarco Dus Fendt is niet de eerste.
wim-same
@mklok Aan de boerderij kun je wel zien dat het het noorden van het land is ja. maar Beerta is wel erg ver uit de buurt van jouw.
mklok
@wim-same Heb een jaar in de blauwe stad gedraaid voor van de Flier. Die zaten toen in Beerta nu in Winschoten. Daarna een jaar op Zuidwending voor de gasunie. Ook voor van de Flier. Paar wkn voor E Behling uit Wedde. Daarna voor Heynen nieuw Schoonebeek voor de NAM in Schoonebeek. Anderhalf jaar gestaan. Was de laatste kraan op het eind . En nog eens een half jaar op de rotonde Gieten voor van Vilsteren . Die kwamen uit Dalfsen. Zelf aantal jaren in Klazienaveen gewoond.
SchluterMarco
@mklok In principe niet, hoewel het maar bij 1 trekker gebleven is, deze trekker is pas in 1993 verkocht, de trekker is door de fabriek alleen als demo trekker gebruikt.
SJB533
Quote Reactie van @mklok:
Dus Fendt is niet de eerste.

Zoek eens op Honey Bee tractor
+1
olro 61
Deze test verscheen ook in het eerste nummer van het toen nieuw opgerichte maandblad: Trekker in 1988. Dit was echt uniek, want een Schlüter werd alleen op bestelling gebouwd, dus deze test kon alleen plaatsvinden doordat een eigenaar zijn Schlüter Compact 1050 LS ter beschikking stelde! Het werd een prachtig verhaal over de Schlüter met alle voor- en nadelen van deze trekker objectief weergegeven! Ik vond het een mooi stuk werk van het team, waar ik echt van heb gesmuld!
+1
a3vandiejen
Mooi om te lezen deze test.
+1
mklok
@a3vandiejen ik heb er jaren niet naar gekeken, ze zitten veilig in een map. Maar nu ik ze weer voor de dag heb gehaald , ben ik er elke avond erin aan het kijken. Toch weer leuk. En van o ja dat was zo.
+2
Schluterfan
Een heel klein opmerkinkje, in werkelijkeheid gaat hier eigenlijk over een Compact E6000V6-LS, de exportversie van de 1050 met lastschakeling.

De familie Naaijer heeft een gelijkaardig type, maar volgens ik vernomen heb van de firma De Kam is het niet de zelfde trekker als uit de test, al kan ik het niet 100% zeker bevestigen. Ik heb wel geweten wie de toemalige eigenaar was van die trekker, maar de naam ontsnapt mij. Naaijer heeft overigens ook nog een Compact E5000V, van de 801 baureihe geloof ik;

Er zijn in de laatste jaren van Schlüters bestaan maar een heel beperkt aantal trekkers in de export gegaan, om een voorbeeld te geven in 88 maar 14 trekkers, waaronder mijn 1250. Ze bouwden toen 170 trekkers, waarvan 156 in Duitsland bleven. Bij die andere 14 kan mogelijks ook nog een Belgische 1250 erbij zijn, die via Bartholomé uit Schweiss, Luxemburg naar Belgie kwam. Opmerkelijk, want toen der tijd was De Reepere uit het West Vlaamse Gistel invoerder voor Schlüter. Op het laatste onder de naam Euro Trac denk ik zelfs.

Bij die 14 zal waarschijnlijk ook deze op de foto gehoord hebben. ALS Naaijer zijn Schlüter niet deze is, moeten er 2 Compact E6000V6-LS trekkers in Nederland, of toch zeker geweest zijn.

Schlüter bood ook een Compact E7500TV6(-LS) aan, begin de jaren 80 was dat de export voor de Compact 1150TV6, maar die gingen ergens in 84 of 85 uit productie. Ik denk dat de 7500 dan gold voor de 1350, maar ik ben dat niet zeker, omdat ik tot nu toe nog geen specificaties omtrent dit type gezien of gelezen heb. Voor zover mijn geheugen reikt, is er in het Friese, of Groningse (?) nog iemand die een 1350TV6 met lange achterspatborden heeft, maar of dat een echte export (E7500TV6) is weet ik niet. Ik dacht eens op foto's gezien te hebben dat die zelfde eigenaar ook een Super E7200V zou hebben, maar dat ben ik niet zeker.
+1
mklok
@Schluterfan Mooie aanvulling. Zijn toch bijzonder. En ik weet waar de naaijer woont. Als ik daar voorbij reed met de kraan stonden ze buiten te pronken.
Schluterfan
@Schluterfan
EDIT, FOUTJE VANMEZELF: Compact 1150TV werd aangeboden als Compact E7000TV6, niet als E7500TV6, dat was de Compact 1350TV6.
+1
ursusman
Prachtige trekker!
+1
suggs 73
Dit is /was vlakbij ons , was een schluter /guldner man , had 3 schluters en stuk of 5 guldners

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 1050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!