Foto van een Zelfbouw Mesttank lanzaam vordert de bouw.. Foto is geplaatst door remco rooks op 13-02-2017 om 13:16:06, met 56 reacties.

Zelfbouw Mesttank

remco rooks
Foto van een Zelfbouw Mesttank lanzaam vordert de bouw.

Reacties

+1
mdoornekamp
Tank helemaal zelf in elkaar gelast? Of bestaande tank.
remco rooks
@mdoornekamp de tank was er al we hebben er alleen gaten ingesneden en flenzen aangelast.
+1
Williamvdk
Nice
remco rooks
+1
hobbyboer
Dat wordt een drukke week, donderdag klaar neem ik aan?
remco rooks
@hobbyboer donderdag is die nog niet klaar. maar aangezien het nog aan de natte kant is op het land hebben we nog wat langer de tijd.
+1
fendt510c
@remco rooks is het bij jullie nog zo nat dan? bij ons is vorige week alle vaste mest weg gereden, niks van te zien.
+1
remco rooks
Hier in de achterhoek licht onze grond nogal een beetje in een gat. en het is thuis voor de hobby dus heel veel haast heeft het ook niet.
+1
fendt510c
@remco rooks oke, ja dan valt het vaak tegen. dat zal het verschil met het noorden en de achterhoek ook wel zijn.
remco rooks
@fendt510c ja zeker.
+1
jannie2001
Moooi werk!!
remco rooks
+1
MaxxuM4ever
Net te vroeg begonnen, op troostwijk wordt binnenkort een 14m3 tank van een vervaet geveild.
remco rooks
@MaxxuM4ever het zou waarschijnlijk niet wat worden zon 14kuub tank aangezien wij maar een trekker van 80 pk hebben en maar 5 bunder hoeven te bemesten 😂
+1
MaxxuM4ever
@remco rooks aha, wel een leuk project. Ga je de tank verzinken of spuiten? En heb je al banden, een pomp, bemester. Succes en plaats maar genoeg foto's, wordt altijd erg gewardeerd, zelfs door mij als akkerbouwer.
remco rooks
@MaxxuM4ever we gaan de tank eerst stralen en daarna verzinken. er zit namelijk nog een beetje teer op de tank. we hebben alleen van tank gewisselt dus het frame en de pomp en de bemester hebben we al en het meeste is ook eigenbouw.

(klik om te vergroten)

Dit is onze bemester 3m breed
verwijderd
+1
mdoornekamp
@JD3010 worden laatste tijd heel wat verveats omgebouwd tot sleepslang trekker. Dus zullen nog wel meer tanks vrij komen
+1
hobbyboer
@mdoornekamp waarom doen ze dat niet gewoon met een grote tank?
Zoveel gewichtsverschil zit daar toch niet in als je hem zoveel mogelijk leeg houdt?
mdoornekamp
@hobbyboer grote tank lijkt wel zwaar. En de zwenk trek arm zit vaak op het tankje. Die zit sowieso al te hoog want je moet max 0.5 meter boven de grond trekken. Anders trek je de 3 wieler achterover en verstoor je de gewichts verdeling
hobbyboer
@mdoornekamp die zwenkarm kun je toch star maken of hydraulisch naar beneden drukken om het trekpunt onder die 50cm, die je noemt, te krijgen?
mdoornekamp
@hobbyboer dat zou idd kunnen maar dan moet je wel een zware constructie hebben. Ik heb altijd het idee dat ie bovenop vrij scharniert. Je trekpunt ligt dan dus hoog. De verveats sporen achter het meest in.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp de nieuwe sleepslangtrike van Sloot heeft de zwenkarm wel laag zitten.

Ik weet niet wat beter is, zwaar zijn beide combis toch al. Maar trekker kan je ruimer inzetten.
selten
@mdoornekamp
Als een grote tank zwaar oogt, en de gewichtsverdeling zou niet goed zijn, waarom begin je dan niet van 0? Net als die fendt die toen verbouwd is... Bij het bouwen kun je voor een optimale gewichtsverdeling zorgen.
mdoornekamp
@selten die verbouwde fendt is wel een hele operatie. Dan loop je ook tegen veel tegenslagen aan. Bijvoorbeeld de mest verdeling. Eigenlijk moet je al met 3 verdelers werken anders worden je slangen te lang.

Maar kwa gewichts verdeling doen dat soort trekkers het wel het best.

Trouwens, onze 6175R wordt met de eerste snee ook vaak gebruikt voor maaien. En na oktober sowieso bemester eraf. En dan mee in de mais.
selten
@mdoornekamp
Tsja, de aansturing op 100% gewichtsverdeling of toch een standaardtractor die je kunt gebruiken. Dus dat is net de keuze.
+1
mdoornekamp
@selten als de boeren nu iets meer willen betalen voor een ideale machine.........
casejxu
@mdoornekamp dat is met alles zo. Onze loonwerker rijd met 2 recente strautmannen met DWM maar kan bij klanten die daar niet om gevraagd hebben niet meer rekenen. Al vraag ik me ook af of ik ze nog wel wil hebben maar dat heeft met de snij kwaliteit te maken
mdoornekamp
@casejxu Ja die 8 wielers vind ik ook te duur. Maar wat is er met de snij kwaliteit dan? Pottinger en Strautmann snijden het best. Hier willen een aantal boeren geen schuitemaker meer. Die snijden ook slecht. Vooral als de messen wat stomp worden.
+1
casejxu
@mdoornekamp de oude veenhuizen van 8 jaar oud sneden in een hele dikke snede beter als deze nieuwe karren. Weet niet of de messen druk afgesteld kan worden dat ze die te laag hadden maar het valt behoorlijk op in de kuil
mdoornekamp
@casejxu zijn de strautmann wagens nieuw of al wat jaren oud.

Mijn strautmann is nu 1 jaar oud. Maar snijdt veel beter dan een Veenhuis 2000 van een boer waar ik rijdt
casejxu
@mdoornekamp was 2de seizoen. Is dus niet oud
mdoornekamp
@casejxu Dan moet je loonwerker vaker messen slijpen. En 1 keer per jaar je mes beveiliging losmaken en smeren bij strautmann. Maar dat doet bijna niemand.

Messen van deze wagens zijn omkeerbaar. Dus na een normale dag omdraaien. Ik heb zelf nog 30 messen extra. De buitenste kun je vaak wel langer laten zitten. Dus ik kan 4 dagen rijden.
casejxu
@mdoornekamp doen elke dag slijpen op een tafel. Messen werden bij beginnen op ons erf nog omgedraaid
mdoornekamp
@casejxu dat is dan wel apart. Is dat een giga? Die snijden 3.5 cm. Mijne snijdt 4 cm. Dat gaat dan iets lichter
casejxu
@mdoornekamp giga vitesse 3601
930triplemaaier
@mdoornekamp als je trekpunt van de sleepslang niet hoger mag zijn dan een halve meter heb je maar kleine banden onder de trekker.
Zodra het vaste trekpunt van de slang boven hart achteras komt ga je de trekker achterover trekken
mdoornekamp
@930triplemaaier schouten trekt 30 cm boven de grond. Ver onder hart achteras dus. Dan doen de voorwielen ook nog wat en beperk je de druk op de achteras enigszinds.
930triplemaaier
@mdoornekamp klopt maar als de slangenhaspel nog half vol zit heb je daar ook geen belang bij
mdoornekamp
@930triplemaaier valt je mee. Ik bemest ook wel eens zonder front haspel. Dan moet er wel minimaal 1500 kg front gewixht voorop
930triplemaaier
@mdoornekamp maar dat gewicht zit korter op de trekker dan de haspel
mdoornekamp
@930triplemaaier JA Klopt. Maar ik bedoel maar dat je niet zonder front gewicht kunt rijden met een zware bemester. Sommige boeren denken dat wel omdat totaal gewixht dan lager is. Maar massa achterop neemt alleen maar toe
930triplemaaier
@mdoornekamp ksnap je wel. Het benodigde minimum gewicht wordt ook vaak onderschat met sleepslangen. Sommigen hier kunnen wel klagen dat de sleepslangcombinaties zo zwaar zijn maar veel lichter is ook geen optie omdat ze dan weer staan te slippen.
2 weken terug een perceel bouwland gesleepslangt met de 3 wieler en toch nog een paar keer gehad dat ik de bemester moest heffen voor extra gewicht op de wielen omdat ik stond te graven met de banden.
mdoornekamp
@930triplemaaier ja klopt. Je kunt best met 100 pk sleepslangen, maar dan wordt het wel een 3 duims sleepslang. En dan gaat de kostprijs per cub toch gauw 50 % omhoog
930triplemaaier
@mdoornekamp de capaciteit gaat dan wel met 50% omlaag
mdoornekamp
@930triplemaaier ja en vaker water toevoegen. En al zal de kostprijs 30% omhoog gaan. Er is geen boer die dat betaald.
hobbyboer
Quote Reactie van @930triplemaaier:
Zodra het vaste trekpunt van de slang boven hart achteras komt ga je de trekker achterover trekken

Klopt dat wel? Volgens mij zorgt iedere cm boven het maaiveld er al voor dat de trekker achterover getrokken wordt.
Hoe hoger hoe meer natuurlijk, maar dat begint dus al onder het hart van de achteras.
930triplemaaier
@hobbyboer ja
bij tjalma en schouten zit het trekpunt lager dan de bevestiging van de hef waardoor je de bemester van boven naar de trekker toe trekt en dus de topstang ontlast.
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 die 3 wielers zijn wel lomp. Wij gaan ook gewoon met de trekker door.
MaxxuM4ever
@mdoornekamp vind ik ook. Hier rijdt er eentje in de buurt met slanghaspel op de neus, dan kun je er ook slang mee uitrollen. Vanuit de loonwerker snap ik het wel als al je klanten willen sleepslangen zit je met een werkloze vervaet, ombouwen geeft dan denk ik de minste waarde vermindering.
Op agrifoto staan wel eens foto's van loonbedrijf van oosten die met een Case-IH STX sleepslangen, volgens het commentaar onder de foto's geeft die door zijn gunstige gewichtsverdeling minder bodemverdichting dan een kleinere conventionele trekker, maar de tijd van een zo licht mogelijke combinatie ligt wel achter ons door concurrentie op prijs zal de capaciteit toe moeten nemen en daarmee ook het eigengewicht van de combinatie.
selten
@JD3010
Om welke reden is dat gedaan dan?
mdoornekamp
@selten je kunt ook geen slang mee nemen. Dus altijd 3e combi mee
selten
@mdoornekamp
Ik begrijp die reactie niet. In ieder geval de inhoudelijke referentie met mijn reactie niet.
930triplemaaier
@mdoornekamp waar ik nu werk zijn we gewoon met zn 2en op pad trekker en een verveat 3 wieler
+1
wart
@selten Gewicht(sverdeling) was niet goed, in de tarwe zag je de sporen erg goed terug op meeste percelen. Lagen 1250 banden onder en ook dat zag je op koppakker met keren goed..
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 geen belang bij. Moet ik die vent ook nog alles uitleggen. En wij beginnen heel vaak int midden. Op een gps baan die in mijn trekker staat. Hoe gaat die 3e man dat doen dan. En altijd met 2 trekkers door het land crossen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!