De Fendt 716 met Duport spaakwielbemester waarmee ik komend seizoen mee ga werken. Volg ons ook op Facebook https://m.facebook.com/boomagriservices/

Fendt 716

gerrit power
De Fendt 716 met Duport spaakwielbemester waarmee ik komend seizoen mee ga werken.

Volg ons ook op Facebook m.facebook.com/boomagriservices/

Reacties

deutzgek
@gerrit power al veel werk in het vooruitzicht
gerrit power
@deutzgek voor eerste jaar valt niet helemaal tegen, laatste moment pas bekend dus niet veel tijd gehad om het te promoten. Veelal bij boeren proberen. Injecteren en kunstmest is net zo duur als aankopen van kas.

Volgende winter veel meer tijd aan besteden dan hoop areaal verdubbelen nu met volle toezegging 300 ha maar hoop dat nog wat bij komt.
deutzgek
@gerrit power zijn er bij jullie in de buurt al meer die dit doen of is het nog in opkomst
gerrit power
@deutzgek nee dichtstbijzijnde zit al meer als een uur rijden hier vandaan waren wel enkele boeren die nu al deden worden nu weer paar meer maar meeste zijn nog van zelf doen strooien. Het is effe nieuw dus eigenlijk logisch dat niet zo hard loopt. Zal jij aan begin ook wel hebben gehad met doorzaaien.
+1
Fendt926Driver
Waarom heb je een spaakwiel bemester gekocht en geen veldspuit om vloeibare stikstof te spuiten?
gerrit power
@Fendt926Driver veldspuiten kunnnen op langer termijn niet goed tegen om vloeibare kunstmest verspuiten, tevens treed dan meer vervluchtiging van meststof op. En kan nu goedkopere meststoffen injecteren omdat er geen verbranding ontstaat in gewassen. Waardoor uiteindelijk prijs gelijk licht als veldspuit.
stefan310
@Fendt926Driver Plus het feit natuurlijk dat je met een spaakwielbemester niet zo weersafhankelijk bent. Harde wind, regen, het maakt allemaal niks uit. Hier laten we de grond nu al jaar of 4 injecteren, en bevalt uitstekend. Kan het iedereen aanraden. Ze gaan hier nu op pad met een 12 meter bemester en gps. Dus mooi secuur en geen weersinvloeden.
verwijderd
gerrit power
@JD3010 ligt natuurlijk ook aan hoeveel je spuit, ik ken loonbedrijven die puur urean spuiten 3500 ha per jaar daar is spuit zo versleten, met deze machine ben ik ook instaat om spuiwater te injecteren dus gewoon net wat flexibeler en minder afhankelijk van weer.
verwijderd
gerrit power
@JD3010 in de voorjaars ronden voornamelijk Anasol dit kan niet door veldspuit, en deze meststof toch aardig goedkoper als urean nts.
verwijderd
gerrit power
@JD3010 voornamelijk op grasland heb wel wat vraag voor in tarwe maar hier doen meer met drijfmest, vandaar animo minder is.
verwijderd
gerrit power
@JD3010 voordeel moet je zien in prijs anasol is nu een 15 cent goedkoper per kg zuivere stikstof meende ik ongeveer. Dus een voorjaars gift kan dan best kwa prijs aantrekkelijk uitkomen.
verwijderd
gerrit power
@JD3010 anasol is ook nog goedkoper dan urean vergelijk baar met kas is boer zelfde prijs en bij eerste gift zelfs goedkoper uit dan dat hij anders in silo heeft en nu geïnjecteerd op het land.
deutzgek
@gerrit power ja was bij mijn ook zo eerste jaar heel veel gedaan boven verwachting. jaar erna was stuk minder (melkprijs ook) nu ieder jaar wel wat. probeer mn meer in te zetten met grasland inzaaien en maïsland groenbemester zaaien
gerrit power
@deutzgek jah snap het, momenteel is melkprijs weer wat beter alleen boeren doen nu niets extra's, voordeel dat meststof interessant geprijsd is dat doet mijn geval wel sterk mee maar verder valt nog niet mee.
ralphhonda
Dapper dat je stap neemt om te gaan prikken. Blijft een behoorlijke investering. Heb je een nieuwe set?
gerrit power
@ralphhonda nee geen nieuw set en trekker huur ik verminderd de stap. Keuze is gevallen omdat hier in de buurt geen bedrijven zijn die het doen. Tevens is ook moeilijkheidsgraad om erin te stappen investering blijft aardig alles bij elkaar.
ralphhonda
@gerrit power Okee dat scheelt wel puur vanzelf, maar dan nog... Jong gebruikt geeft men nog niet weg en je raak ook aan een rvs tank-aanhanger, gps, zooitje product inkopen. We weten het wel, loopt zomaar weer op. Toch respectabel dat je het doet.
En is inderdaad niet iets wat je zomaar even gaat doen. Komt toch een stukje verkoop en advisering bij kijken en daar heb je toch kennis van zaken bij nodig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!