Foto van een Ford 40 Serie . Prototype van een Ford 40 serie. Dit gebeurde in Ford's Cherry Hill Facility in Michigan. Juni 1985

Ford 40 Serie

Foto van een Ford 40 Serie . Prototype van een Ford 40 serie. Dit gebeurde in Ford's Cherry Hill Facility in Michigan. Juni 1985

Reacties

+1
arjanvw
Ontwerp heeft lang in de kast gelegen..
+1
jammermaarhelaas
Mooi plaatje en goede toevoeging voor de site!

Zo zie je maar hoe lang van te voren men hier al mee bezig was, en er ondertussen nog een generatie 2 en 3 van de 10 serie werden geïntroduceerd.

Persoonlijk vind ik de 40 serie wat betreft design geen succesnummer. De 1000 en 100 serie waren echt vlot, degelijk en strak. De 10 serie had een meer praktisch vormgegeven neus (toegang tot luchtfilter en radiateur was makkelijker).
De 40 serie had wat mij betreft meer weg van een Valmet dan van zijn voorganger Ford.
Wanneer je dan de TS serie ziet, die aanvankelijk technisch gelijk is, staat daar een tractor met heel andere, beschaafdere en moderner uitstraling.
mklok
@jammermaarhelaas wat wel beter was , vind ik , waren de motoren. Schijnt dat de gen III al beetje de voorganger was van de powerstar motoren in de 40 serie. @Ford 8700 force weet er meer van.
+1
jammermaarhelaas
@mklok

Over de motor ben ik ook zeer te spreken. Vlotte starter, loopt en trekt goed.
mklok
@jammermaarhelaas serie tien gen I sticker op de zijkant en de geïntegreerde breedte en knipperlichten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 40 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!