Gisteren de messen vervangen en omgedraaid. Eigenlijk weer te lang met gewacht want het is weer een heel verschil in meng resultaat.Wanneer vervangen jullie de messen? Preventief of gewoon al ze

Storti labrador 160

Gisteren de messen vervangen en omgedraaid. Eigenlijk weer te lang met gewacht want het is weer een heel verschil in meng resultaat.

Wanneer vervangen jullie de messen? Preventief of gewoon al ze "op" zijn?

Reacties

Wouterdeutz
Wij hebben ook te lang gewacht met de messen te vervangen kon je meteen zien toen we de helft hadden vervangen hoefde ook niet zo lang meer te mengen voor het zelfde resultaat
@Wouterdeutz

Ja precies en het hooi in het jongvee rantsoen is beter gesneden en gemend. Ook past het nu beter in de wagen.
+1
zettelmeyer
Bij onze oude wagen 1x per jaar. moest eigenlijk wel vaker, vooral met stro waar soms stenen in zaten. Dit is ook 1 van de redenen waarom we een verticale gekocht hebben.
Wouterdeutz
Wij hebben trouwens ook verticaal
zettelmeyer
@Wouterdeutz dat is heel wat makkelijker als een horizontale....
@zettelmeyer

Ja dit is echt een heel gedoe. Doe je niet even.
+1
zettelmeyer
@TerraJohnDeerefan ja klopt, wij hebben twee vijzels onder in zitten. alles is rond en je kan nergens fatsoenlijk staan. Wij brachten hem altijd weg voor andere messen. en om draaien wou niet ivm te veel beschadigd.
+1
mf 6150
Wij doen het elk jaar. Wanneer je te lang wacht breken de messen af en komen ze in het voer. En je vijzel slijt sneller

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Storti labrador 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!