Proefdraaien met de nieuwe aanwinst.. Geplaatst door GerbertXL op 22-03-2017 om 20:15:44, met 44 reacties.

John Deere 6910

Proefdraaien met de nieuwe aanwinst.

Reacties

GerbertXL
fendtje700
@GerbertXL hoeveel kuub is zo'n tank eigenlijk? en werkt het nog beter/anders dan een normale tank?
GerbertXL
@fendtje700 Deze is net geen 11 kuub, er was ook een kleiner model, verder weet ik het niet.
Het is niks anders dan een gewone tank, maar dan eens stuk korter. En goedkoper.
fendtje700
@GerbertXL aha.... ziet er goed uit!
jippe
Vierkante mesttank?
Fendt926Driver
Poe. Jij durft. Zijn apparte dingen. Maar moeten wel mooi kunnen werken. Had er vroeger zelf ook graag een gehad. Kosten ook niet zo heel veel 2e hands
een boer in de buurt heeft er ook een gehad. Bij een storing schouten gebeld en die zeiden dat er geen documentatie van was en men zelf de storingen maar moest oplossen. Doseren was ook iets apparts mee. Heeft ooit in trekker en werktuig een artikel van gestaan. Misschien heeft @mklok die test of artikel ook nog wel ergens digitaal
GerbertXL
@Fendt926Driver Precies zoals je zegt huub, apart spul, mooie prijs. Ik heb aardig wat rondgekeken en wat ik wilde was met een "normale" tank de helft duurder geweest. Ik heb er een gebruikshandleiding, bedradingsschema en nog een snelhechter vol faxen van schouten bij gekregen. Er zit wel een hele computersturing op maar daaronder zit een gewoon ventielenblok met elektrische bediening dus ombouwen kan altijd, ik heb de verdeler al overbrugt omdat ie niet wou meewerken.
Doseren was voor z'n tijd denk ik wel apart maar tegenwoordig heel normaal, gewoon een driewegkraan.
Ik kan me ook herinneren dat ie in de t&w heeft gestaan, zou wel top zijn als dat boven water kwam. Ik heb op internet aardig gezocht maar er valt niks over te vinden, helemaal niks.
mklok
@Fendt926Driver ga eens kijken
Tractor TV
@Fendt926Driver Welk jaar stond dat in de trekker&werktuig. Lijkt me wel leuk om ff te lezen.
Fendt926Driver
@Tractor TV poe dat is een goeie. Zal in de begin jaren van het zode bemesten zijn geweest. Kijk eens de jaargangen van rond 2000 door
Mooie combinatie
casejxu
Waar komt deze vandaan?
GerbertXL
@casejxu Onder je ergens.
casejxu
@GerbertXL dat is een ruim begrip. Rijkhoff?
+1
GerbertXL
@casejxu jij gaat door voor het pannenset
casejxu
@GerbertXL haha bekende tank dan iig.
GerbertXL
@casejxu Heb je er nog wat over de tank te vertellen dan? Ik heb de geschiedenis van de vorige eigenaar wel gehoord, beetje droevig.
casejxu
@GerbertXL nee weet ongeveer waar die vandaan komt maar verder ook niet. Veel werk aan gehad?
GerbertXL
@casejxu Ja best wel. Ik had in gedachte om onze bestaande bemester eraan te hangen maar bij nadere inspectie bleek deze beter te zijn, dus toen alle elementen uit elkaar gehaald, dat was het meeste werk, verder de bekabeling gerepareerd. De moeten nog wat kleine dingen gebeuren maar eerst een beetje draaien met dat ding.
casejxu
@GerbertXL okee lekker klusje dus. Maar als je t zelf red is t altijd handig
GerbertXL
@casejxu Als ik de tijd vind komt het wel goed, vind het wel een leuk project. En als je er zelf aan klooit dan weet je vaak ook wel waar je het moet zoeken als er iets mee ophoudt. Ik ben bijna een dag bezig geweest een storing op te zoeken, het bleek dat iemand het leuk vond om voor de voedingskabel bruin voor de plus en blauw voor de min te gebruiken. Allemaal prima met simpele elektrohydraulische ventielen maar met een computer ertussen werkt niks als je het omdraait.
casejxu
@GerbertXL dat ziijn van die dingen die je dan tegenkomt ja. Heb voor onze tank toen alles zelf nieuw gemaakt
john deere 7810
@GerbertXL

Daar is schouten niet de enigste mee 😉 volgens mij uit mijn hoofd heeft RMH dat ook zo met de kleuren... Is altijd een verassing bij machine's met een eigen systeem.... En kan veel geld kosten tegenwoordig.
johndeere6910
Bevalt de trekker goed?
GerbertXL
@johndeere6910 Als ie rijd wel 😉.
Hij staat op 't moment met de trompetjes eraf voor nieuwe remmen.
johndeere6910
@GerbertXL ooh dat valt mee denkje er wel om dat ze bij schipper de remmen goed monteren ze hadden het bij mijne verkeerd gedaan namelijk 😅
GerbertXL
@johndeere6910 Ik doe het zelf met hulp van een monteur in de familie dus dan moet ik mezelf de schuld gaan geven. Of hem. Waarom maakt de draairichting uit eigenlijk, ik zie zo 1 2 3 geen verschil.
johndeere6910
@GerbertXL ooh dan gaat het wel goed komen !! Mijnze zat er verkeerd om in die remse op de achterkant 😂Alle nokjes er af gesleten en de bak vol slijpsel
GerbertXL
@johndeere6910 Ah zit het frictiemateriaal maar aan 1 kant? Nooit op gelet. Ik was er netjes op tijd bij, 1 kant niks aan de hand andere kant een heel klein beetje eraf. Op aanraden en uit voorzorg wel nieuwe filters en olie. We hebben het een paar jaar terug bij de 6610 gehad, 1 remschoen kapot, dan loopt het aardig in de papieren.
johndeere6910
@GerbertXL ja ik moet ergens de foto's nog wel hebben. Mijn trekker wou geen meter meer voor pf achteruit hij gooide de autopowr in storing gelukkig . Indd ik moet mijn andere 6910 binnen kort ook eens uit elkaar halen want die rammelt met remmen sinds kort dus ik denk dat die ook af zijn
wart
Mooi mooi Gerbert! Hopelijk helemaal naar het zin werkt
casejxu
Heb je deze tank eigenlijk nog?
dx11
@casejxu zoek je nog zo een?
casejxu
@dx11 oh nee zeker niet. Mij te groot. En geen vacuumtank
+1
GerbertXL
@casejxu Jep, projectje van de lange baan.
Mag wel weg voor een goed bod.
casejxu
@GerbertXL nog steeds niet goed werken?
GerbertXL
@casejxu Jawel hoor werkt gewoon. Dunne stront zuigt ie niet zo best dus er moeten eigenlijk nieuwe blokken op de pomp.
casejxu
@GerbertXL aha gaat nog wat tijd in zitten dus
Baltus_steyr
@GerbertXL ben je al verder gekomen met deze tank?
+1
GerbertXL
@Baltus_steyr ik heb velgen gekocht voor andere banden, meer niet. Ik ben op het moment aan het kijken of het handig is alles eraf te halen en er een wormpomp onder te knuppen.
dx11
@GerbertXL werkt dat beter dwn de lobbenpomp?
GerbertXL
@dx11 Werk al jaren met een wormpomp en amper problemen, en het loopt veel rustiger dan de ouwe borger op deze tank met rechte blokken. Ook wil ik er een versnellingsbak voor zetten en dat past niet met een lobbenpomp, een wormpomp kan tussen de chassisbalken en dan heb ik meer vrijheid.
Het ligt allemaal aan de prijs.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6910 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!