Foto van een Lemken Juwel 8 geer netjes af ploegen. Foto is geplaatst door dombras op 05-04-2017 om 23:40:11, met 24 reacties.

Lemken Juwel 8

dombras
Foto van een Lemken Juwel 8 geer netjes af ploegen

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Ziet er zeker netjes uit zo
dombras
Adrianus
Complimenten , Strak man !
dombras
@Adrianus Dankje
ZetorTwente
Poeh strak werk!
dombras
Fendt926Driver
Ik wou dat ik het half zo goed kon als jou. Dan was het nog stukken beter dan wat ik nu ploeg.
heb vorig jaar bij uitval van mijn medewerker voor het eerst geploegd. Viel mij zeker niet mee.
dombras
@Fendt926Driver keertje terug ploegen de voor het land in met de hef niet te diep doet erg veel wonderen
Fendt926Driver
@dombras dat zijn allemaal handigheidjes die ik nog moet leren.
moet straks een perceel ploegen met veel vreemde vormen aan alle kanten. 2 haakse hoeken erin en 3 bochten. Heb nog geen idee hoe ik daar aan ga beginnen....
dombras
@Fendt926Driver werk je met gps of niet?
Fendt926Driver
@dombras nee joh. ik ploeg 10 ha maisland per jaar daar kan ik geen gps voor kopen
mijn 4 schaar kverneland E ploeg wentel met pakker is eigenlijk al veel te luxe voor mij
+1
dombras
@Fendt926Driver dan is het makkelijkste 4 of 5x band over band rijden langs de kant ( over de geer zeg maar) dan ploegen tot alles het laatste spoor voorbij is en proberen tussen het laatste spoor en een na laatste in te houden vervolgens precies dat spoor terug rijden de voor in het land en dan de laatste 4/5 x ploegen kom je ook exact aan de kant uit
IHpower
@dombras Op welk moment doe je de ploeg uitheffen en wanneer zet je hem in? Ga je na het uitgeren wanneer je de voor 'in het land legt' weer over de sporen rijden waar je de laatste keer band aan band hebt gereden?
dombras
@IHpower uitheffen voorbij het eerste spoor dat je tegen komt inzetten ongeveer als je achter wiel gelijk zit met het laatste spoor zodat hij dan precies weer op diepte is op het spoor en vervolgens dus de verkeerde kant op ploegen het ene spoor is dus dan weg geploegd en het andere zie je nog om overheen te rijden
dombras

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

trean
@Fendt926Driver tussendoor ff de kopakker / geer vlak maken met een cultivator, triltand, kopeg, frees of eventueel schuif in fronthef werkt ook goed. Sowieso op de kopakker het geploegde weer terug trekken. Dus bij de eerste baan beginnen en naar de eindvoor toewerken.
stannetje96
@trean dat is nergens voor nodig. Ik trek altijd een lijn zodat je elke x precies met het midden van de ploeg op dezelfde lijn uit en in zet. En dan de eerste gang eerst ondiep verkeerde kant op ploegen en daarna ploeg je die geer zo netjes af
trean
@stannetje96 als je daar eerst de tijd voor krijgt/neemt werkt dat het beste. Maar als je op grasland bezig bent op kleigrond, maken wij eerst de groene zode stuk met de kopeg en na het ploegen wordt het weer met de kopeg gedaan. Dus dan gaat dat op een gerende kopakker net zo snel als een mankeer voor trekken.
dombras
@trean dat is echt nergens voor nodig vind ik
trean
@dombras bij de profs niet. Maar bij de veeboeren wel makkelijk. Methode heb ik bij een bollenteler geleerd zodat de plantrekker niet omrolt op de kopakker.
+1
Hakselaar
Super netjes
+1
fordje7000
Netjes afgegeerd
JJ
Respect dat ziet er keurig uit!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Juwel 8 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!